infa.lt

Ukrainos generolas patvirtino, kad šalis jau gavo iš JAV kasetinius šaudmenis

13 liepos
17:06 2023

asociatyvi nuotr.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Tavrijos grupės vadas Oleksandras Tarnavskis „CNN” transliuotojui sakė, kad Ukrainą pasiekė JAV pažadėti kasetiniai šaudmenys, tačiau dar nenaudojo jų mūšyje.

„Mes juos ką tik gavome, dar nenaudojome, bet jie gali iš esmės pakeisti padėtį mūšio lauke. …Priešas taip pat supranta, kad gavę šių šaudmenų turėsime pranašumą. Priešas pasitrauks iš tų pozicijų, kuriose galima panaudoti šiuos šaudmenis”, – teigė O. Tarnavskis.

Generolas pažymėjo, kad karinė vadovybė nuspręs, kuriose teritorijose Ukrainos kariuomenė bus pasirengusi naudoti kasetinius šaudmenis. Jis pabrėžė, kad šie ginklai tikrai nebus naudojami tankiai apgyvendintose vietovėse, net jei ten dislokuoti Rusijos kariai.

Liepos 7 d. JAV pranešė apie sprendimą tiekti kasetinius šaudmenis Ukrainai. Baltieji rūmai tai apibūdino kaip „tarpinį variantą, kol bus padidinta artilerijos sviedinių gamyba JAV”. JAV valdžios institucijos pripažįsta, kad kasetinių šaudmenų naudojimas kelia pavojų civiliams gyventojams, todėl atidėliojo sprendimą dėl jų perdavimo kiek galėjo. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad Rusijos kariuomenė anksčiau susilaikė nuo kasetinių šaudmenų naudojimo, tačiau bus priversta juos naudoti atsako atveju.

Bombų kasetėse gali būti šimtai atskirų šaudmenų. Jie išbarstomi didelėje teritorijoje, kai kasetė susprogdinamas ore. Kai kurie iš jų nesprogsta ir lieka gulėti žemėje, ilgą laiką keldami grėsmę. 2008 m. buvo priimta Konvencija dėl kasetinių šaudmenų uždraudimo. Prie jos prisijungė 111 šalių. Konvencijos nepasirašė Rusija, Ukraina, Jungtinės Valstijos ir Kinija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 138

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Taigi    -  2023-07-14, 00:18

    ne amerikonu vaikai,dar 10 metu po karo,nuo ju zus!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....

Surplys užveš negrų ir viskas bus gerai. Ačiū infa už šio kadro išyškinimą....