infa.lt

BBC laidų vedėjas apkaltintas sumokėjęs 35 tūkst. svarų už intymias mažametės nuotraukas

10 liepos
06:20 2023

Didžiosios Britanijos transliuotojas BBC atsidūrė rezonansinio vaikų tvirkinimo skandalo centre, praneša „The Sunday Times„. Skandalas kilo dėl neįvardytos moters papasakotos istorijos, kuri teigė, kad jos mažametei dukrai populiarus BBC laidų vedėjas sumokėjo 35 000 svarų sterlingų už tai, kad ši darytų intymias savo nuotraukas.

Prie skandalo prisidėjo ir korporacijos bei geriausių laidų vedėjų ir komentatorių reakcija. Nors BBC vadovybė kaltinimų beveik nekomentuoja, laidų vedėjai suskubo socialiniuose tinkluose teigti, kad tai rašoma ne apie juos.

Tarp tų, kurie teigė esantys nekalti, yra keli populiarūs BBC laidų vedėjai, tarp jų – buvęs futbolininkas ir bene populiariausias BBC sporto apžvalgininkas Garis Leanikas.

Transliuotojas kaltinamas, kad į kaltinimus, kurie pirmą kartą buvo paskelbti laikraštyje „The Sun”, pažvelgė labai paviršutiniškai. Vienintelis jo pareiškimas šia tema buvo toks miglotas, kad daugelis ekspertų jį įvertino kaip transliuotojo bandymą užglaistyti skandalą.

BBC atsisakė įvardyti su skandalu susijusio darbuotojo pavardę, pasakyti, ar apie tai buvo informuota policija ir ar tyrimo metu jis buvo nušalintas nuo transliacijų. Be to, korporacija buvo apkaltinta insinuacijomis dėl to, kad esą nukentėjusios mergaitės šeima atsisako bendradarbiauti atliekant tyrimą.

„Į bet kokius kaltinimus žiūrime labai rimtai ir turime mechanizmus tokiems atvejams nagrinėti. Visų pirma, jei gauname informacijos, kuri reikalauja tolesnio tyrimo ar apklausos, imamės priemonių, kad tai padarytume”, – sakoma korporacijos pareiškime.

„Tai apima aktyvius bandymus kalbėtis… Jei nesulaukiame jokio atsako į savo bandymus arba neįvyksta joks tolesnis kontaktas, tai gali apriboti mūsų galimybes.”

Tuo tarpu vyriausybės nariai jau pareikalavo, kad korporacijos vadovybė pateiktų ataskaitą apie tai, kaip BBC tiria kaltinimus, kurie gali išsilieti į baudžiamąjį procesą.

„Įtarimai yra labai rimti. BBC pareiškė, kad turi reikiamus mechanizmus tyrimui atlikti, tačiau, didėjant visuomenės dėmesiui ir susirūpinimui, ji turi veikti greičiau, kad suprastų kaltinimų prasmę ir paaiškintų, ką daro jiems ištirti”, – pareiškė šalies finansų ministro pavaduotoja Victoria Atkins.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 149

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Jei    -  2023-07-10, 10:45

    sumokejo mergaitei – tai lyg ir viskas OK. Bet,turbut tarpininkams.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...