infa.lt

Vilniuje įvyko Didysis Rožinio kelias

07 liepos
20:08 2023
Didysis Rožinio kelias

Foto: Ieva Ivanauskaitė

VŠĮ „Rožinio kelias“ įkūrėjas ir vadovas, Justas Ivanauskas

Garbė Jėzui Kristui, mieli Lietuvos parapiejiečiai ir patriotai,

2023 m. liepos 6 d. per valstybingumo šventę, t.y. po Vilniaus mažumų eitynių ir prieš Nato suvažiavimą Vilniuje vyko galinga beprecedentiška katalikiška Didžiojo Rožinio kelio procesija. Renginį pradėjome Vilniaus Švč. M. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje Šv. Mišiomis, kurioms vadovavo patriotas, Lietuvos gerovę ir krikščionišką moralę palaikantis kunigas, pranciškonų vienuolis Paulius Vaineikis.

Sugiedoję Lietuvos Respublikos himną po Šv. Mišių išsirikiavome lauke prie bažnyčios taip, kaip pasak Bažnyčios klebono Piotr‘o Strocen‘o, 1863-1864 m. buvo išrikiuoti sukilimo kareiviai, ėję kovoti už nacionalinį ir socialinį išsivadavimą. Šį kartą iš bažnyčios mes išėjome į Vilniaus gatves melstis visas 4-ias Rožinio maldos dalis kaip auką už Lietuvos dvasinį atgimimą, krikščioniškų vertybių puoselėjimą, taiką Ukrainoje.

Mes tikime, kaip kad mūsų Rožinio kelio organizacijos misijoje yra užsimenama, Rožinis yra viena galingiausių maldų, kuri, kai kurių tikima, 1991 m. Lietuvai atnešė nepriklasomybę, ir liepos 6 d. drąsiai žygiuojant Vilniaus gatvėmis siekėme malda Lietuvai atnešti šįkart dvasinę nepriklausomybę, išsaugoti, stiprinti krikščioniškas vertybes ir taip pasipriešinti iš Vakarų besiveržiančioms ideologijoms.

DIDŽIOJO ROŽINIO KELIO PROCESIJOS PAGRINDINĖS AKIMIRKOS

Kartu su visos Lietuvos Rožinio kelio nariais, kunigu-vienuoliu Pauliumi Vaineikiu ir visais atvykusiais iš visos šalies (Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės ir kt.) Lietuvos patriotais žygiavome iki Gailestingumo šventovės, LR Prezidentūros, LR Vyriausybės, Lukiškių aikštės, apėjome aplink Katedrą bei keletą kartų aplink LR Seimą (taip jį dvasiškai apvalydami) ir, palaiminę šias įstaigas, meldėmės už mūsų valstybės vadovus ir prezidentą.

Meldėmės, kad jiems Mergelė Marija suteiktų išminties ir malonių priimant tautai ir krikščioniškoms vertybėms palankius sprendimus; meldėmės už Lietuvos laisvės 33-iuosius metus, krikščioniškų vertybių stiprinimą, žmonių gyvensenos perkeitimą pagal dieviškuosius principus, pagalbos ir užtarimo mūsų visai Bažnyčiai ir jos vadovams; meldėmės už visus buvusios ir esamos Lietuvos partizanus, patriotus, kovojusius už jos laisvę, gerovę ir žmonių sąmoningėjimą.

Taip pat meldėmės už Ukrainos ir Rusijos kovotojus – kad šis niekam nieko gero neduodantis karas kuo greičiau baigtųsi ir būtų išsaugotos nekaltos gyvybės; kad Ukrainos drąsūs kovotojai atsilaikytų ir kuo greičiau Ukrainai būtų pasiekta pergalė. Galiausiai meldėmės už mūsų seimūnus ir jų priimamų įstatymų krikščioniškumą ir būsimą Nato susirinkimą.

ORGANIZAVIMAS IR FINANSAI

Kad suorganizuotume tokią Vilniuje Rožinio beprecedentinę procesiją, kurią kiekvieną mėnesį įvairiuose Lietuvos miestuose eina drąsūs, Mergelę Mariją ir Lietuvą mylintys žmonės, įdėjome daug darbo ir lėšų. Renginys, siekta, kad būtų suorganizuotas kuo profesionaliau ir pilniau: kad padovanotume ne tik puikią patirtį, bendrystę ir atgaivą duodančius pietus, vandens, lietpalčių, autobusiuko palydos ir kitus niuansus atvykusiems į Liepos 6 d. Didįjį Rožinio kelią maldininkams, kurie visą dieną savęs netausojo maldai ir aukojosi dėl mūsų Lietuvos ir viso pasaulio.

Taip pat, kadangi šis renginys yra visos lietuvių tautos reikalas, siekta pateikti puikius kadrus ir video įrašą Jums, skaitytojai, žiniakslaidai, mūsų Lietuvos vyskupams ir visiems tikintiesiems ir pasidžiaugti tokiomis gan retomis krikščioniškomis ir patriotinėmis akcijomis. Nepaisant didelės reklamos Lietuvos visų vyskupijų, radijo ir socialinių tinklų mastu, pilnų lėšų renginiui nepavyko surinkti.

Vos ne vos surinkome pamaitinti renginyje dalyvavusiems maldininkams 1600 eurų ir dar panaši kiek mažesnė bendra suma liko apmokėti fotografo, filmuotojų, reklamos radijo stotyje ir kitas darbo išlaidas.

Kadangi mūsų organizacijos organizuojamų renginių finansavimo šaltinis yra tik iš aukų, ir kaip VŠĮ „Rožinio kelias“ vadovas ir pagrindinis organizatorius tokio masto ir svarbos renginį vis tiek suorganizavau, norėdamas pilnumo ir padovanoti jo akimirkas Bažnyčios atstovams ir Jums, mielieji, Jūsų prašau paremti bet kokia suma šį renginį toliau esančiais rekvizitais.

Banko sąs. nr.: LT427300010172452884; Bankas: Swedbank; Gavėjo pavadinimas: Rožinio kelias. Paskirtis: Auka Rožinio keliui už Didžiojo Rožinio kelio organizavimą.

DAUGIAU APIE ROŽINIO KELIĄ, IR IKI KITŲ ŽYGIŲ DRAUGE!

Galiausiai noriu padėkoti visiems, kurie atvykote į Liepos 6 d. Didįjį Rožinio kelią ir prisidėjote, kad jis įvyktų – mūsų šalis, Viešpats Jėzus Kristus ir Mergelė Marija mumis tikrai, tikiu, didžiuojasi.

Tolimesnį drono nufilmuotą renginio pagrindinių įvykių, eisenos kalbų ir kitų detalių filmuką, daugiau šio renginio nuotraukų, maldininkų liudijimus, Rožinio grupelių kontaktus Lietuvoje ir kitą informaciją greitu metu rasite aplankę Rožinio kelio Facebook‘o puslapį čia https://www.facebook.com/groups/381287593331755/about.

Ačiū, dar kartą, kad palaikote ir esate kartu. Tegloboja Jus Mergelė Marija ir iki pasimatymo kituose žygiuose!

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 267

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Visai kaip toje Rusijos reklamoje kur sakoma: "Sumokek mokesčius ir miegok ramiai"....

Ta nuotrauka straipsnio virsuje smarkiai jau apsidevejo, reiktu i nauja pakeisti, kur daugiau realybe atitinka.......

Laba ačiū už straipsnį. Iš tiesų žiniasklaida naudojama ne tik vienpusei propagandai, cenzūrai ir žodžio...

Ukraina laukia taves......

Nėra jokių konservatorių Lietuvoje, nėra tokios partijos. Jei būtų konservatorių partija, tokių nesąmonių Lietuvoje nebūtų....

Aktuali tema, gal net gyvybiškai reikšminga. Išties vakarai (idėjos, vizijos prasme) atsidūrė aklavietėje. Nors ne...