infa.lt

Ukraina prašo JAV paremti 50 mlrd. dolerių ES finansavimo planą šaliai

03 liepos
09:53 2023

 

Joe Bidenas

vaizdo įrašo Twitter kadras

Ukrainos finansų ministerijos vadovas Serhijus Marčenka pareiškė, kad Ukraina paragino savo rėmėjus prisiimti daugiametį įsipareigojimą dėl finansinės paramos šaliai. Jis sakė, kad ES ketverių metų 50 mlrd. dolerių paramos planas „yra geras signalas JAV ir kitoms šalims”.

Pokalbio su „Financial Times” (FT) metu, Serhijus Marčenka pagyrė ES pagalbos paketą už jo dydį ir lankstumą. S. Marčenka paaiškino, jog lėšos Ukrainai bus skiriamos su sąlyga, kad bus įvykdytos tam tikros reformos.

„Kaip finansų ministras suprantu, kad reformas įgyvendinti yra gerai, tačiau geriau reformas įgyvendinti su tam tikromis paskatomis”, – sakė jis.

FT pažymėjo, kad be 50 mlrd. dolerių programos iš ES, Ukraina taip pat gauna pagalbą iš Pasaulio valiutos fondo (TVF) pagal ketverių metų 16 mlrd. dolerių skolinimo programą, pagal kurios sąlygas šalis taip pat turi imtis tam tikrų reformų. Didžiojo septyneto šalys įsteigė „donorų platformą, kuri koordinuoja pastangas dėl finansinės pagalbos Ukrainai”, – teigė leidinys.

Pasak Serhijaus Marčenkos, Ukraina tikisi, kad ES programa taps „pagrindiniu reformų planu” visiems finansinę paramą teikiantiems rėmėjams. „Kartais mūsų kolegos amerikiečiai nori, kad į savo prioritetų sąrašą įtrauktume tam tikras konkrečias reformas. Norėtume, kad jie pirmiausia susitartų su europiečiais”, – sakė jis.

Gegužės pabaigoje TVF patvirtino antrąją dalį pagal 15,6 mlrd. dolerių išplėstinę finansavimo programą Ukrainai. Paskola buvo skirta mainais į įsipareigojimus sušvelninti valiutos apribojimus, grįžti prie lankstaus valiutos kurso režimo ir infliacijos tikslo bei užtikrinti stabilų finansų sektoriaus veikimą.

Be to, „Bloomberg” duomenimis, Europos Komisija pasiūlys Ukrainai 50 mlrd. eurų finansinės pagalbos paketą. Pinigai gali būti skiriami už įsipareigojimą vykdyti reformas, kuriomis siekiama gerinti teisinės valstybės principus ir kovoti su korupcija, teikiant dotacijas, lengvatines paskolas arba garantijas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 65

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2023-07-03, 14:28

    youtube.com/watch?v=rt4ebMu6_aM

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai, kad Vėgėlė toks pats sisteminis......

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

https://infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

2,7 milijono prezidentų. Štai jums ir sava tiesa. Juk esame girdėję iš savo tėvų-kai ant...