infa.lt

Vyriškumo vakuumas

26 birželio
06:40 2023
Vyras-moteris

infa.lt montažas

Visuose vyruose yra įsišaknijęs instinktas, skatinantis juos atiduoti gyvybę ir panaudoti savo jėgas tikslams ir siekiams, kurie pranoksta juos pačius. Šį potraukį jiems įdiegė Kūrėjas, nes sukūrė juos pagal savo paveikslą, ir jis egzistuoja visame pasaulyje, visose religijose, tautose ir kartose. Tai yra vyriškumo dalis. Visi vyrai turi šį instinktyvų šauksmą savyje, tik svarbu, kaip jį panaudoja, rašo T.S. Weidler „American Thinker” portale.

Kelis šimtus metų krikščionybė darė įtaką amerikiečių vyriškumui. Vyrai naudojo savo jėgą ir ambicijas, kad statytų, laimintų, aprūpintų ir saugotų silpnuosius. Tai ne vienintelis vyriškumo tipas, bet jis vystosi iš pasaulėžiūros, kurios centre yra Kristus, naudojęs savo galią tam, kad tarnautų, o ne kad jam tarnautų, ir kuris atidavė savo gyvybę dėl kitų, žinodamas, kad jo amžinybė užtikrinta.

Vyrai, kurie seka Kristumi, savo jėgas naudos taip, kaip Jis, dėl tų pačių priežasčių, dėl kurių tai darė Jis.

Krikščioniškas vyriškumas kūrė Jungtines Valstijas nuo pat jų kūdikystės, pradedant daugiau nei šimtmečiu anksčiau, nei jos tapo valstybe. Krikščioniškas vyriškumas kariavo karus dėl nepriklausomybės, o ne dėl dominavimo. Tai unikalus bruožas, kurio niekur kitur istorijoje nerasime.

Krikščionių vyriškumas praliejo savo kraują, kad išlaisvintų kitus, ir kūrė įmones, kad tarnautų savo kaimynams, suteiktų darbo vietas bei gerovę savo bendruomenėms. Po kelių precedento neturinčios gerovės, laisvės ir saugumo šimtmečių krikščioniškasis vyriškumas mirė nuo tūkstančių žaizdų, kurių daugelį pati sau padarė atvėsusi ir pasyvi Bažnyčia.

Taip atsiranda vyriškumo vakuumas, kurį reikia užpildyti. Krikščioniškąjį vyriškumą arba pakeis nekrikščioniškas vyriškumas, arba jis mirs, bet tuštumą kažkas užpildys. Tik klausimas, kas.

Prabudęs feminizmas

Feminizmas neužpildys vyriškumo spragos. Jei feminizmas galėtų tai padaryti, jis jau būtų tai padaręs. Feminizmas yra netikra religija, kuri puola krikščioniškąjį vyriškumą ir krikščioniškąjį moteriškumą, bet nieko vietoj jų nekuria.

Feminizmas neturi ką pasiūlyti. Jis yra tuščia pasaulėžiūra. Moterys negali būti vyrais. Jos gali būti blogos arba geros moterys, bet negali būti vyrais. Kuo labiau jos stengiasi, tuo kvailiau visa tai atrodo.

Kinija

Kinijoje yra apie 30 mln. vyrų perteklius. Tai vyrai, kurie neturi jokių galimybių susituokti ir sukurti šeimą, nes ankstesnė karta „abortuodama” išžudė visas mergaites. Kai Kinijos vyriausybė visai kartai įsakė vykdyti vieno vaiko politiką, tėvai rinkosi berniukus, o jei pastodavo su mergaite, ją nužudydavo.

Kinijos valdžia iš jų minčių išbraukė Dievo egzistavimą, jų mintys tapo bevaisės ir blogos. Dievas sakė: „Negera vyrui būti vienam”, o Kinija užaugino 30 milijonų vyrų kartą, kad jie būtų vieniši. Rezultatai nebus geri. Kinija neaugino šių vyrų, kad jie panaudotų savo jėgas statybai, aprūpinimui ir apsaugai. Kinija juos užaugino ateistais, kurie bijo ir paklūsta valstybei, o ne Dievui.

Ką šie pertekliniai ir bedieviai vyrai darys su savo jėgomis? Jie darys tai, ką daro visi vyrai, neturintys jokios krypties, amžinosios pasaulėžiūros ir šeimininkavimo įtakos namuose. Jie žudys ir mirs karuose arba bus pavergti.

Tie, kurie išgyvens šias blogybes, patys taps pavergėjais ir naikintojais to, kas liks. Ne todėl, kad jie kinai, bet todėl, kad jie yra etatistai, nebijantys Dievo. Vienintelė priežastis, kodėl jie gyvi, yra ta, kad jų tėvai paaukojo jų seseris, ir šie vyrai kasdien gyvena pagal tokią pasaulėžiūrą.

Jei Amerikos vyrai atsisakys savo krikščioniškos vyriškos tapatybės, kyla realus pavojus, kad juos užkariaus ir pakeis vyrai, kurie buvo išmokyti žudyti, kad gyventų.

Klausimas ne tas, ar vyrai užpildys šią spragą, bet kokie tai bus vyrai.

Islamas

Krikščioniškasis vyriškumas suminkštėjo, ėmė gėdytis savęs ir pasitraukė, tačiau islamo vyrai nesuminkštėjo. Pažymėtina, kad „Mamos už laisvę” ir kitos panašios grupės, ginančios vaikus valdiškose mokyklose, rado musulmonus vyrus, kurie prisijungė prie tos pačios pusės. Kur krikščionys vyrai?

Istoriškai kalbant, kultūrinis susidūrimas, kuriame dalyvauja musulmonų vyrai ir krikščionių moterys, paprastai neatsiduria toje pačioje pusėje. Musulmonai garbina dievą, kuris valdo jėga ir reikalauja paklusnumo. Vyrai, kurie išpažįsta šį dievą, natūraliai elgiasi taip pat.

Tai, kad protingų ir dorų moterų grupė rado bendrą kalbą su musulmonų vyrais, rodo, kokios rimtos ir blogos tapo kairiosios vyriausybinės mokyklos.

Kas laimės?

Vyriškumo kovą laimės tie vyrai, kurių pagrindiniai įsitikinimai bus tvirčiausi. Pirmieji pralaimės budeliai, nes jie neturi kertinių įsitikinimų ir vienijančio standarto. JAV budeliai, feminizuotas vyriškumas išnyks akimirksniu. Jis neturi šerdies.

Štai kodėl Kinijoje ar islamo pasaulyje nėra transseksualų, gėjų ir woke aktyvistų. Šiose kultūrose dominuoja nepalaužiamų įsitikinimų vyrai, daugiau ar mažiau. Minkštas, postkrikščioniškas, feministinis JAV vyras neišgyvens amžinai. Jis arba prikels savo krikščioniškąjį vyriškumą, arba jį pakeis nekrikščioniškasis vyriškumas.

Istorijos pamokos moko, kad pakeitus minkštus vyrus, juos pakeičia kieti vyrai, paprastai gana staiga ir nepalankiomis sąlygomis. Pasyvus ir feminizuotas JAV vyriškumas nesitęs amžinai, todėl jis bus sustabdytas. Kas juos sustabdys ir kas juos pakeis – štai vieninteliai klausimai.

Vilties ženklai

Jei krikščioniškam vyriškumui Vakaruose yra vilties, tai tik todėl, kad krikščionybė savo esme tiki prisikėlimu. Prisikėlimo viltis yra pamatinis motyvas, kuris pirmiausia sukūrė krikščioniškąjį vyriškumą. Krikščionys vyrai iš visų pasaulio vyrų turėtų būti linksmiausi, drąsiausi, drąsiausi ir rimčiausi.

Krikščionys vyrai tiki prisikėlimu, todėl jie juokiasi iš baimės. Jie nebijo žmogaus, nebijo mirties ir turi amžiną viltį, kad žemę padarys tokią, kokia ji yra danguje. Tai suteikia begalę vilties, džiaugsmo ir drąsos. Tai taip pat suteikia dangišką moralės saitą, kuris krikščionims vyrams nustato aukštus standartus.

Sekuliarusis etatizmas visiškai nesuteikia šios amžinosios vilties, o islamas ją sugadina.

Daugelyje evangelikų sluoksnių dažnai kalbama apie atgimimą. Žodis „atgimimas” turi įvairiausių konotacijų, tačiau atgimimas, kurio reikia šią valandą, yra visapusiškas atgimimas.

Tai turi būti vyriškumo ir moteriškumo, kvalifikuotų amatų, ištikimų vyrų, didelių šeimų, mažų įmonių, privačių mokyklų, juoko ir lygiagrečios ekonomikos, kuri būtų skirtinga ir geresnė už visur kitur gaminamą šlamštą ir tironiją, atgimimas.

Tokiam atgimimui vadovauti turės vyrai, nes tokia yra krikščioniškojo vyriškumo prigimtis. Jis arba pakils ir perims ištikimo ir drąsaus lyderio mantiją, arba pasyviai stovės šalia, kol jo vietą užims ryžtingesni vyrai.

Straipsnio autorius, T. S. Veidleris yra pastorius Pensilvanijoje, reguliariai rašantis į „City on a Hill”. 

šaltinis: sarmatas.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 275

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2023-06-26, 08:23

    „Feminizmas yra tuščia pasaulėžiūra. Moterys gali būti blogos arba geros moterys, bet negali būti vyrais. Kuo labiau jos stengiasi, tuo kvailiau visa tai atrodo”. Jeigu bus priimta Stambulo konvencija, tai moterys taps „šventosiomis”…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Daliai    -  2023-06-27, 08:39

    sio saito autoriu – tikrai vakuumas galvose!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...

Avulis jau pasirūpino savo viešbutko apygvendinimu....

apmokės Lietuva. Nusimausim paskutinius triusikus ir išlaikysim 5 štukas fokiečiukų....

viskas gerai, tik nereikėjo pasiduoti spaudimui, ir palikti mirties bausmę....

Aišku, kad neras. Nelabai ir ieškos. Labai ilgai ir kantriai lojant, gal neapsikentę atsiųstų rusai....

Va kokios sumos Ukrainoje sukasi. Va kaip ten ministrui rūpi valstybė. Svarbiausia prisigrobti sau....