infa.lt

Vyriausybė sieks radijo bangomis permušti Rusijos dezinformaciją Ukrainoje

22 birželio
07:22 2023

antirusiška propaganda

Trečiadienį Vyriausybė pavedė Susisiekimo ministerijai užtikrinti radijo transliacijų vidurinėmis bangomis iš Lietuvos Respublikos teritorijos okupuotose Ukrainos teritorijose vykdymą.

Ši paslauga nuo 2022 m. balandžio mėnesio suteikia galimybę Ukrainos gyventojams gauti nešališką Ukrainos valdžios institucijų informaciją alternatyviomis priemonėmis. 2023 m. transliavimo kaštai bus padengti iš Lietuvos valstybės biudžeto (iš mokesčių mokėtojų pinigų).

Ukraina susiduria su elektros energijos tiekimo problemomis bei kasdieniniais elektros tiekimo nutrūkimais. Nutrūkus elektros energijos tiekimui, sustoja tiek FM programų siuntimas, tiek televizijos bei interneto pasiekiamumas.

Gyventojai lieka be jokio informacijos šaltinio. Siųsdama radijo programą iš Lietuvos vidurinėmis bangomis, Susisiekimo ministerija užtikrina stabilų ir nenutrūkstamą radijo transliacijų perdavimą Ukrainos gyventojams (įskaitant ir Rusijos užgrobtas Ukrainos teritorijas, kurias padengti FM yra neįmanoma), nes šias transliacijas galima priimti tiek visuose automobiliuose, tiek su paprastais akumuliatoriniais radijo imtuvais.

Radijo transliacijos išlieka vienintelis patikimos ir savalaikės informacijos šaltinis piliečiams okupacijos sąlygomis, kur aktyviai skleidžiama Rusijos propaganda ir dezinformacija.

„Parama Ukrainai yra valstybės prioritetas, todėl, vertinant ligšiolinį indėlį, radome galimybių ir toliau išsaugoti radijo transliacijas Ukrainos teritorijoje vidurinių bangų siųstuvu“, – teigia Susisiekimo ministerijos kancleris Ramūnas Dilba.

Radijo programos girdimos daugiau nei 1000 km atstumu nuo Lietuvos ir pasiekia daugiau nei 100 mln. Ukrainos, Rusijos ir Baltarusijos gyventojų auditoriją.

Kaip teigiama Ukrainos Kultūros ir informacijos politikos ministerijos rašte, dėl nestabilaus elektros energijos sistemos veikimo Ukrainoje itin sudėtinga, o kartais ir neįmanoma užtikrinti nepertraukiamą radijo transliacijų teikimą. Tai itin aktualu toms teritorijoms, kuriose infrastruktūra praktiškai visiškai sunaikinta.

Radijo programas okupuotoms teritorijoms Lietuvoje siunčia AB Lietuvos radijo ir televizijos centras.

Susisiekimo ministerijos informacija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 207

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Kur jau kur,    -  2023-06-22, 09:15

    o i mesla Lietuva – visada pirma kitu! Ka gi ten – savo melu uzmusinesite rusiskaji? Tai tik uzmusines tiesa melas kvadratu!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Birutė    -  2023-06-22, 09:36

    Sveiki,
    Gerbiamas Arvydai,
    Vakar užmačiau įdomų straipsnį viename chate apie vitaminą D. Bet anglų kalba. Gal galėtumėt keliais sakiniais parašyti apie ką ten. Būčiau labai dėkinga.
    Ieškoti kur jums lengviau tai brownstone. org
    Vitaminų D everything you need to know

    Atsakyti į šį komentarą
    • infa.lt Autorius    -  2023-06-22, 10:45

      Gerą sveikatą galima pasiekti tik turint bent 50 ng/ml cirkuliuojančio 25-hidroksivitamino D. Tai vienintelis būdas užtikrinti, kad SARS-CoV-2 ir gripas neplistų pandeminiu būdu ir rimtai nepakenktų bei nenužudytų daugelio užsikrėtusiųjų. Sepsis, nuo kurio kasmet pasaulyje miršta apie 11 mln. žmonių, būtų retas reiškinys, jei kiekvienas žmogus turėtų bent 50 ng/ml cirkuliuojančio 25-hidroksivitamino D.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Ačiū jums    -  2023-06-22, 11:29

        labai už parašymą. Tik įdomu koks čia vitaminas, gal leidžiamas? Bandžiau ieškoti. Yra straipsnių bet kažkodėl Google nebeverčia į lietuvių kalbą. Parašo,, oi nepavyko išversti puslapio,, įdomu kodėl. Anksčiau versdavo

        Atsakyti į šį komentarą
    • Regis    -  2023-06-22, 11:36

      Nukopijuokite tekstą į Google vertėją, dalimis: translate.google.com

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

JAV konfliktą išnaudoja konkurentų (ES taip pat :) )silpninimui ir savo pozicijų stiprinimui. Tai tik...

Kadangi mūsų valdžiukė (tiesą sakant, mes patys - neatsiuntė gi valdžiukės marsiečiai :) ) geriausiai...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...