infa.lt

Hunteris Bidenas pripažįsta kaltę dėl dviejų kaltinimų tyčiniu mokesčių nemokėjimu

21 birželio
11:13 2023

Hanteris ir Džo Baidenai

53 metų JAV prezidento Joe Bideno sūnus Hunteris Bidenas (Hunter Biden) sutiko pripažinti savo kaltę dėl dviejų kaltinimų tyčiniu pajamų mokesčio nesumokėjimu ir sudaryti sandorį, kuris leistų jam išvengti nuteisimo su neteisėtu ginklo turėjimu susijusioje byloje.

Apie tai pranešė „Reuters” agentūra, remdamasi teismo dokumentais. Remiantis JAV žiniasklaidos pranešimais, tyrimas dėl J. Bideno pradėtas 2018 m.

Jį vykdė 45-ojo prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) paskirtas prokuroras Davidas Weissas iš Delavero. Apie tai, kad D. Weisso biuras tiria jo mokestinius reikalus, Hunteris Bidenas pranešė 2020 m. gruodį, tuomet jis neigė bet kokius nusižengimus. O 2021 m. savo memuaruose H. Bidenas kalbėjo apie problemas dėl alkoholio ir narkotikų.

Remiantis teismo dokumentais, Hunteris Bidenas 2017 ir 2018 m. gavo daugiau nei 1,5 mln. dolerių apmokestinamų pajamų, tačiau tais metais pajamų mokesčio nemokėjo. Tyrimo metu iš pradžių buvo tiriami galimi mokesčių ir pinigų plovimo įstatymų pažeidimai vykdant verslo sandorius užsienyje, daugiausia Kinijoje, sakė „Reuters” šaltiniai.

„Mano supratimu, penkerius metus trukęs tyrimas dėl Hunterio yra baigtas”, – sakė jo advokatas Christopheris Clarkas. Jis teigė, kad vyriausybė jo klientui pateiks kaltinimus, susijusius su neteisėtu šaunamųjų ginklų laikymu ar naudojimu, kuriems bus taikomas ikiteisminis susitarimas dėl bylos uždarymo. Tai alternatyva baudžiamajam persekiojimui, kuri kartais taikoma siekiant, kad kaltinamieji išvengtų įkalinimo arba apkaltinamojo nuosprendžio.

„Prezidentas ir pirmoji ponia myli savo sūnų ir palaiko jį, o jis toliau permąsto savo gyvenimą. Daugiau komentarų neturėsime”, – pakomentavo Baltieji rūmai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 65

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

matome pavyzdžius valstybių, kuriose nepriklausoma žiniasklaida nutildyta ar sunaikinta, o demokratijos deguonis – laisvos minties,...

Meluoja ir giriasi tuo ko nėra. Turkijos skačius visada reikia dalinti iš penkių, o gal...

Tai labai jaudina, net klynas šlapias :))))...

Vagis turi sedėti...

Tuoj turėsime kuopos generolų....

>> Baltijos šalys pranešė, kad nedalyvaus, tačiau jos nebuvo kviestos. Dvarniaškės gali paskalyti ir namie...