infa.lt

Japonija iš esmės pakeitė seksualinių nusikaltimų įstatymą

18 birželio
06:40 2023

Japonijos vyriausybė išplėtė išprievartavimo sąvoką ir pirmą kartą nuo tada, kai pirmą kartą nuo 1907 m. buvo įvesta seksualinio sutikimo amžiaus sąvoka, taip pat pakeitė sutikimo amžiaus ribą.

Pasak BBC, tai labai reikšmingas pokytis Japonijoje, kur pastaraisiais metais didėjo visuomenės pasipiktinimas dėl daugybės teisme išteisintų prievartautojų atvejų ir kur nuo 2019 m. vykdoma kampanija „Flover Demo” prieš seksualinį smurtą.

Pagal šiandien, birželio 16 d., parlamento patvirtintą įstatymą, išprievartavimo apibrėžtis išplėsta nuo „prievartinių lytinių santykių” iki „lytinių santykių verčiant”. Sutikimo amžius padidintas nuo 13 iki 16 metų.

Įstatyme numatyti aštuoni galimi atvejai, kai išžaginimo aukai sunku „suformuluoti, išreikšti ar įgyvendinti ketinimą nesutikti” lytiškai santykiauti.

Pavyzdžiui, jei auka buvo apsvaigusi nuo alkoholio ar narkotikų, jei jai buvo grasinama arba ji buvo prievarta užpulta, jei ji buvo išgąsdinta arba šoko būsenos, jei auka bijojo atsisakymo pasekmių.

Naujuoju įstatymu taip pat pailgintas pranešimo apie išžaginimą terminas nuo 10 iki 15 metų. Be to, įstatymu uždraustas „foto-vojerizmas„, kuris apima žvilgčiojimą po sijonais ir slaptą lytinių aktų filmavimą.

Japonijoje išžaginimo aukos retai praneša teisėsaugos institucijoms, nes gėdijasi to, kas įvyko. Japonijos valdžios institucijų 2021 m. atliktos apklausos duomenimis, tik 6% išprievartavimo aukų vyrų ir moterų apie tai pranešė policijai. Tuo pačiu pusė apklaustų moterų aiškino, kad negalėjo pranešti apie išžaginimą, nes joms buvo „gėda”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 185

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2023-06-18, 07:21

    Marija pagimdė būdama 13 metų… Pagal dabartinį Japonijos įstatymą būtų kaltas sugundęs angelas… Gerai, kad Japonijoje visai kitas Visatos, Žemės ir Žmogaus Kūrėjas…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Nezinau,    -  2023-06-18, 09:58

    kas gali prievartauti japone! Daug sunkiau paciam likti jos neisprievartautam!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiau lai susitvarko savo tvartus....

vietnamiečių turėjo atominį ginklą?? Ar tada Vietnamas užpuolė Ameriką?...

PRIEDURNIO GABALE , A ATGRASINO VIETNAMIECIUS NUO KARO SU AMERIKA , KA ......

SAUNUOLIAI AMERIKIECIAI , SENIAI LAIKAS TVARKA DARYT PASAULYJE...

Kad JAV sprogs -seniai aišku. Dabar svarbiausias rūpestis - kaip padaryti, kad sprogdama pasaulio nesusprogdintų....