infa.lt

Škotijoje buvo suimta buvusi premjerė Nicola Sturgeon

12 birželio
06:20 2023

Getty

Vakar, birželio 11 d., Škotijos policija, vykdydama tyrimą dėl Škotijos nacionalinės partijos (ŠNP) finansavimo, suėmė buvusią šalies vyriausybės vadovę ir buvusią Škotijos nacionalinės partijos (ŠNP) lyderę Nicolę Sturgeon.

Apie tai pranešė televizija „Sky„, remdamasi N. Sturgeon atstovu spaudai.

Nicola Sturgeon šiandien, birželio 11 d., sekmadienį, pagal susitarimą su Škotijos policija dalyvavo apklausoje, kur ji turi būti suimta ir apklausta dėl operacijos „Branchform”. Nicola nuolat sakė, kad bendradarbiaus su tyrimu, jei bus paprašyta, ir toliau tai daro”, – sakė buvusios pirmosios ministrės atstovas spaudai.

Škotijos policija šiandien paskelbė, kad suimta „52 metų moteris”, įtariama dėl SNP finansavimo tyrimo. Teisėsauga sakė, kad moteris yra sulaikyta ir apklausiama tyrėjų. „Sky” patikslina, kad pranešime spaudai minima Nicola Sturgeon.

Vykdydama operaciją „Branchform”, Škotijos policija tiria, kaip tiksliai buvo išleista 600 000 svarų sterlingų iš referendumo dėl nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos sąskaitos.

Balandžio mėn. policija suėmė SNP iždininką Coliną Beattie ir Nicolės Sturgeon vyrą Peterį Murrellą, buvusį partijos vadovą. Vėliau jie buvo paleisti nepateikus kaltinimų.

Anksčiau Škotijos policija atliko kratas SNP būstinėje ir Nicolės Sturgeon bei Peterio Murrello namuose. Vėliau teisėsaugos institucijos konfiskavo 100 000 svarų sterlingų vertės namelį ant ratų, kuris buvo Peterio Murrello motinos nuosavybė. SNP pareiškė, kad bendradarbiauja su tyrimu ir bendradarbiaus toliau.

Vasario 15 d. N. Sturgeon paskelbė atsistatydinanti iš Škotijos pirmosios ministrės pareigų. Šį postą ji užėmė nuo 2014 m. Ji taip pat atsistatydino iš SNP lyderės pareigų. Ši partija pasisako už Škotijos nepriklausomybę nuo Jungtinės Karalystės.

Per 2014 m. surengtą referendumą 55% gyventojų balsavo prieš nepriklausomybę. JK Aukščiausiasis Teismas uždraudė surengti antrąjį referendumą 2022 m.

Po kelių valandų policija pranešė, jog ji paleista nepateikus jokių kaltinimų:

„52-ejų metų moteris, kuri buvo sulaikyta anksčiau šiandien… buvo paleista be kaltinimų, kol vyksta tolesnis tyrimas”, – sakoma Škotijos policijos pareiškime, praneša „Reuters” agentūra.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 116

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. O mums    -  2023-06-12, 10:08

    vis meluojama,kad vogimas ir korupcija – TSRS palikimas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

>> Baltijos šalys pranešė, kad nedalyvaus, tačiau jos nebuvo kviestos. Dvarniaškės gali paskalyti ir namie...

A

Reikėjo Vakarams galvoti apie tai dar septyniasdešimtaisiais,kada gobšumo apakinti ir siekdami viršpelnių visą gamybą pervedė...

Pandoros skynia pamažu atsiveria... Pasekmės bus skaudžios visoms ekonomikoms... Tik gaila, kad priėmę tokius sprendimus...

Tai pindosai jau vakar pripažino......

tai su kuo kariaus gal su marsiečiais,nes kariniam pramoniniam kompleksui reikia užsakymų...

malonu kad ant pasaulio dar yra blaiviai mąstančių...