infa.lt

Gintaras Furmanavičius. Šie išmintimi neapdovanoti klounai cirku pavertė visą šalį

10 birželio
19:30 2023
Gintaras Furmanavičius

Foto: FB

Cirkas yra pramoginio meno šaka, pagrįsta jėgos ir miklumo demonstravimu, ekscentrika, dresuotų gyvūnų atrakcionais. Neatsiejama cirko dalis yra klounai. Taip pat cirku vadinama ir organizacija, rengianti cirko vaidinimus, bei vieta, kur šie vaidinimai vyksta.

Sakykite, ar tai nėra tikslus mūsų pastarosios kadencijos seimo apibūdinimas? Ir ne tik kalbant apie klounus, kurių visų kadencijų seimuose buvo per akis. Jėgos ir manipuliatyvinio miklumo nuo 2020 metų rudens prisižiūrėjome į valias.

Vien pseudopandemijos valdymo tikslais priimti ribojimai verti atskirų teisininkų įvertinimų, ko, suprantama niekada nebus padaryta.

Juk mes visi patikėjome, kad į Konstitucinį teismą teisėju buvęs seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys nuleistas tik po to, kai trejus metus buvo sustabdęs savo narystę Konservatorių partijoje, kurią Visatos valdovu tų pačių konservatorių paskirtas tarybinis profesorius pavadino „Svarbiausia, pakankamai išmintinga ir darbinga posąjūdine partija”.

Gerbiant Visatos valdovo, kurio kūnas vėl tampomas po visas teisingas žiniasklaidos priemones, amžių, aš nuo komentaro susilaikysiu. Tiesa, gal žinote, kur Bartoševičius paslėptas nuo visuomenės?

Kūnas tampomas todėl, kad reikia mums visiems paaiškinti tą cirko pasirodymą, kurį kartu su Šveiką cituojančiu premjeru režisavo jo nevykėlis anūkas. Pasakysiu jums labai atvirai, kad nei vieną sekundę nepatikėjau nei priešlaikiniais seimo rinkimais, nei vyriausybės atsistatydinimu.

Jau net dvarui ištikimi politologijos trubadūrai teigia: tokio cirko Lietuvos politikoje niekada nebuvo. Iš valdančiųjų klounų jau tyčiojasi ir koalicijos partneriai. Neįvardytas liberalų atstovas teigia, „ar bus balsavimas dėl pasitikėjimo premjere Seime, ar užteks išsirikiuoti po Vyriausybės langais su plakatais ir širdelėmis.”

Cirkas prasidėjo jau seniai, bet kai viena partija valdo didžiąją dalį žiniasklaidos ir teisėsaugos, mums labai greitai visos tos partijos sukurtos nesąmonės yra pridengiamos visokiais suodaičiais ir paksaičių atostogomis Maldyvuose po poilsio Dubajuje.

Aš turiu ne tik gerą atmintį, puikų archyvą, bet ir didelį būrį jūsų, mano mieli skaitytojai, taip pat turinčių gerą atmintį ir kaupiančių informaciją.

Premjero bendravimo lygis man buvo pažįstamas nuo 2005 metų, kai jo rezoliucijos pavidalu ant Vidaus reikalų ministerijos rašto buvo apspjauta visa VRM vadovybė. Premjeras tuo metu ėjo ministerijos sekretoriaus pareigas. Todėl manęs visai nestebina, kad ir toks atsakymas seimo nariui: „Aš esu vykdomosios valdžios atstovė, bet nesu mergaitė pagal iškvietimą.

Tą norėčiau užtvirtinti“. Aš savo ruožtu norėčiau užtvirtinti, kad iki mergaitės pagal iškvietimą šiai personai yra labai toli. Kaip ir iki Konstitucijos, kurios 92 straipsnis sako, jog „Ministrą Pirmininką Seimo pritarimu skiria ir atleidžia Respublikos Prezidentas”, žinojimo, kuo mes jau taip pat daugybę kartų galėjome įsitikinti.

Pagal valstybės sąrangą premjeras yra tik trečias asmuo valstybėje.

Premjeras seimą ir visą valstybę šantažuoja jau ne pirmą kartą. Jau tvirtinant pirmąjį šios valdžios biudžetą seime, premjeras gąsdino atsistatydinimu. Vėliau, 2021 metų gruodį, Vyriausybę drebinant baltarusiškų trąšų tranzito skandalui, Ingrida Šimonytė taip pat buvo pareiškusi, kad neatmeta visos Vyriausybės atsistatydinimo galimybės.

Kaip visi puikiai pamename, ano cirko vaidinime ant premjero stalo gulė svarbiausiojo Lietuvos anūko ir susisiekimo ministro atsistatydinimo pareiškimai, kurie, suprantama nebuvo patenkinti.

Dabar vykstančioje eilinėje cirko dalyje viskas vyko pagal kiek kitokį scenarijų. Gegužės 21 dieną premjeras mus informavo, kad įteiks prašymą atsistatydinti iš pareigų, jeigu Seimas nepritars konservatorių siūlymui skelbti pirmalaikius parlamento rinkimus.

Šią savaitę seimas priešlaikiniams rinkimams nepritarė. Jei premjeras būtų žodžio žmogus, o ne „ne mergaitė pagal iškvietimą”, jau sekančią dieną ant stalo Daukanto aikštėje būtų tėkštas atsistatydinimo pareiškimas, pagardintas kokia nors Šveiko citata, o Prezidentas pavestų vyriausybei eiti pareigas iki naujos vyriausybės suformavimo, kas įvyktų po NATO viršūnių susitikimo Vilniuje liepos mėnesį.

Cirkas todėl ir yra cirkas, kad jame viskas vyksta kitaip, nei gyvenime. Sekančią dieną po seimo sprendimo, kuriuo neabejojo net seimo valgyklos darbuotojai, premjeras išskleidė sau gelbėjimosi parašiutą:

„Aš turbūt pasisakydama leidau sau šiek tiek per daug, nes aš nesu Vyriausybėje pati sau, bet prezidiumas yra priėmęs sprendimą svarstyti šitą klausimą, tai prezidiumas šitą klausimą bet kuriuo atveju ir svarstys.”

Nesusilaikė net prezidentas, iššaunantis taip pat dažnai, kaip ir miško lazda, konservatorių kuriamą cirką nuleidęs iki darželio lygmens: „Vaikų darželio žaidimas: atėjo senelis, liepė susirinkti žaislus ir dabar nežinau, ką toliau darys”.

Aš jums išduosiu paslaptį: niekas niekur neatsistatydins, kol kreivas Dainius nebaigs savo projekto, kurio realizavimui vėjo parko Baltijos jūroje aukcioną Energetikos ministerija numato paskelbti 2023 metų rugsėjį, o laimėtoją atrinkti 2024 metų pradžioje. Garsusis SGD terminalas, lyginant su šia afera yra tik vaikų žaidimas.

Uždanga leidžiasi, ši spektaklio dalis baigėsi. Penktadienį konservatorių prezidiumas sugalvos, kokiais makaronais mus vėl pavaišinti ir paaiškinti, kaip svarbu valdžiai tęsti pradėtus „darbus”.

Dabar bus daug vartymosi iš gaidžio, jau pajungti visi teisingieji VU TSPMI docentai, taip pat docentė Rima, visada komentuojanti taip, kaip reikia ir net Pramoninkų konfederacijos prezidentas.

Negalima nepaminėti ir iškilios ministrės Aušrinės, kuri mato naujus horizontus narkotikams ir spalvoms: „Ir dabar įsivaizduokime, jeigu yra teikiamas kažkoks kitas premjeras ar yra persiderama koalicijos sutartis, tai aišku, kad Laisvės partija toje koalicijos sutartyje norės matyti savo programines nuostatas ir norės matyti tokią kandidatūrą, kuri jas atspindėtų ar su kuria būtų galima dirbti dėl tų prioritetų“.

Kartais ir juoko būna per daug. Nors gal cirke ir nebūna. Kaip kitaip, jei ne cirku pavadinti faktą, kad švietimo reikalais Lietuvoje jau kelinta savaitė rūpinasi bukalaurė Ewelynka?

Klaida yra manyti, kad cirkas vyksta tik seime. Šią savaitę mums visiems daugiau, nei 60 milijonų eurų kainuojantis konservatorių propagandos ruporas LRT ir jo valdyba antrą kartą nesugebėjo perrinkti Monikos dar vienai penkių metų kadencijai.

Galima tik įsivaizduoti, kokios kompetencijos spragos jos valdyme, jei daugiausia tos pačios partijos skirti tarybos nariai antrą kartą balsuoja rezultatu 6:6. Lauksime ir šio cirko tęsinio, kokių triukų pagalba Monikai bus suteikta dar viena penkerių metų kadencija LRT vadovo kėdėje.

Cirku šitie išmintimi neapdovanoti klounai pavertė visą šalį. Lietuva yra pirmoji valstybė pasaulyje, kurioje čekiukų skandaluose apsivogę politikai ne teisiami, o tiesiog grąžina savo nuožiūra dalį to, ką pavogė.

Tiksliau ne tai, ką iš tiesų pavogė, o tik tai, ką Generalinio prokuroro pareigas sau prisiskyręs visuomenės menininkas nutekino žiniasklaidai.

Ar įsivaizduojate tokią situaciją realiam mūsų, o ne cirko palapinės gyvenime? Beje, ar kas nors žino, kokia dabar Lietuvoje įvesta padėtis: karinė, ekstremalioji ar nepaprastoji?

2008 metais balandžio 19 dieną Europos cirkų asociacijos iniciatyva pirmą kartą buvo paminėta Europos cirko diena.

Manau, kad mūsų seimo, vyriausybės ir didžioji dalis kitų politikų tikrai nusipelnė būti pasveikinti šią dieną. Nepamirškite – balandžio 19 diena!

Pirmą kartą šis įrašas paskelbtas jo autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 6 419

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Ponai propagandonai!    -  2023-06-10, 14:28

    Tie „ismintimi neapdovanoti” taip tiksliai ir sekmingai vykdo savo sponsoriu valia,kad jus tikrai pavargsite keiksmus nukreipineti i vykdytojus,kad nepamatytume dirigentu!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Abc    -  2023-06-12, 14:34

    1000%

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Viko2000    -  2023-06-12, 16:27

    Šiaip labai protingai. Bet ar tai ne pyktis, kad dabar ne valdziioje. Nes to per 30+ metų mačiau per daug.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
    Arvydas Akstinavičius. Šalin rankas nuo „Sodros“!

Arvydas Akstinavičius. Šalin rankas nuo „Sodros“!

atsiliepimų 7 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Iš debatuose dalyvavusių pretendentų išskirčiau du: E.Vaitkų ir I.Vėgėlę

Gintaras Furmanavičius. Iš debatuose dalyvavusių pretendentų išskirčiau du: E.Vaitkų ir I.Vėgėlę

atsiliepimų 11 Skaityti visą įrašą
    Darius Kuolys. Liūdni ženklai – ir Akademijai, ir Respublikai

Darius Kuolys. Liūdni ženklai – ir Akademijai, ir Respublikai

atsiliepimų 2 Skaityti visą įrašą
    Ciklopai

Ciklopai

atsiliepimų 4 Skaityti visą įrašą
    Techniškai valdydami informacinę erdvę Vakarai vis tik praranda ideologinę įtaką – kodėl?

Techniškai valdydami informacinę erdvę Vakarai vis tik praranda ideologinę įtaką – kodėl?

atsiliepimų 8 Skaityti visą įrašą
    „Karas” tarp Izraelio ir Irano užsibaigė „netikėtai”, kaip ir prasidėjęs

„Karas” tarp Izraelio ir Irano užsibaigė „netikėtai”, kaip ir prasidėjęs

atsiliepimų 2 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Žirgų ar prezidentinių rinkimų lenktynės?

Gintaras Furmanavičius. Žirgų ar prezidentinių rinkimų lenktynės?

1 atsiliepimas Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Kūrėjai

Jolanta Blažytė. Kūrėjai

atsiliepimų 4 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Nuo nieko nepriklausomi Lietuvos biudžeto „vartotojai”

Gintaras Furmanavičius. Nuo nieko nepriklausomi Lietuvos biudžeto „vartotojai”

atsiliepimų 3 Skaityti visą įrašą
    Linas Karpavičius. Apie gamtos pabudimo ir metų užbaigtuvių šventes

Linas Karpavičius. Apie gamtos pabudimo ir metų užbaigtuvių šventes

atsiliepimų 2 Skaityti visą įrašą
    „Areštuokite mane”: Džoana Rouling metė iššūkį policijai dėl naujojo neapykantos nusikaltimų įstatymo

„Areštuokite mane”: Džoana Rouling metė iššūkį policijai dėl naujojo neapykantos nusikaltimų įstatymo

atsiliepimų 5 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Stambulo konvencija ir nuomonės formuotojai

Gintaras Furmanavičius. Stambulo konvencija ir nuomonės formuotojai

atsiliepimų 3 Skaityti visą įrašą
    Valdas Vižinis. Kai bandai apmąstyti išties svarbius dalykus

Valdas Vižinis. Kai bandai apmąstyti išties svarbius dalykus

atsiliepimų 5 Skaityti visą įrašą

Įdomu, ką darys Lietuvoje....

Gal gali įvardinti ką išprievartavo? Nepasirašiau su jokiu tiekėju jokios sutarties, o ESO ir toliau...

Truputį netiksliai, kitataučiams ne ginti Ukraina, o kitataučiams ir Ukrainiečiams mirti vardan išrinktųjų visokių iškrypusių...

Manau, kad ne tik Rusijoje, taip yra, o ko kito buvo galima tikėtis. Vaistai ir...

panašiai kaip Venckienei.....

Taip ir turi būti. atvažiavo. Sėdi ant mūsų galvų, o visokie Nausėdomis su Makronais dar...

Tai kas gi vcairavo tą Mersą, delsiama atskleisti?...