infa.lt

„Apple” pristato papildytosios realybės akinius „Vision Pro”

06 birželio
06:30 2023
Vision Pro

Vision Pro akiniai | Apple

Pasaulinėje programuotojų konferencijoje (WWDC) „Apple” pristatė „Vision Pro” – pirmuosius šio prekės ženklo papildytosios realybės akinius. „Apple” papildytosios realybės akiniai „Vision Pro” bus pradėti pardavinėti 2024 m. pradžioje, o jų kaina prasidės nuo 3500 JAV dolerių.

Įrenginys pozicionuojamas kaip „erdvinis kompiuteris, kuris sklandžiai sujungia skaitmeninį turinį su fiziniu pasauliu”. Ekranas pagamintas iš trimačio sluoksniuoto stiklo ir įdėtas į aliuminio rėmelį.

Prie galvos tvirtinama tekstilinė „Light Seal” kaukė ir nuimami dirželiai. Dėl „EyeSight” funkcijos ekranas tampa vizualiai permatomas, kad kiti galėtų matyti naudotojo akis, o kai akiniai naudojami, „EyeSight” kitiems duoda vaizdinius ženklus, į ką naudotojas yra sutelkęs dėmesį.

Naujiena turi du „Apple” lustus M2 ir R1, kurie atsakingi už 12 kamerų, penkių jutiklių ir šešių mikrofonų duomenų apdorojimą, kad turinys realiuoju laiku atrodytų taip, tarsi būtų tiesiai priešais naudotojo akis.

Ausinėse yra pora mikroOLED ekranų, kurių kiekvienas yra pašto ženklo dydžio. Teigiama, kad vaizdo skiriamoji geba viršija 4K. Jei reikia, regos negalią turintys žmonės gali naudoti specialius korekcinius „Zeiss” lęšius, skirtus šiam prietaisui.

Ausinėms pritaikyta erdvinio garso technologija, kuri pritaiko erdvinį garsą pagal naudotojo galvos ir ausies geometriją. Be įkrovimo „Vision Pro” gali veikti iki dviejų valandų naudodama integruotą įkraunamą bateriją.

Operacinė sistema „VisionOS” leidžia sukurti trimatę sąsają, o palaikant „Magic Keyboard” ir „Magic Trackpad”, akiniai gali imituoti didelį 4K ekraną. Galima naudotis „Apple Immersive Video” su 180 laipsnių kampo apžvalga, didelės raiškos vaizdu ir erdviniu garsu, taip pat įrangą galima naudoti žaidimuose su populiariųjų konsolių gamepadais.

Įtraukiantį panirimą į virtualų pasaulį galima reguliuoti akiniuose esančiu skaitmeniniu Digital Crown ratuku. „Vision Pro” taip pat galima naudoti su „FaceTime”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 267

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. O tai    -  2023-06-06, 10:45

    haliuciogenai ne pigiau ir paprasciau?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...

Avulis jau pasirūpino savo viešbutko apygvendinimu....

apmokės Lietuva. Nusimausim paskutinius triusikus ir išlaikysim 5 štukas fokiečiukų....

viskas gerai, tik nereikėjo pasiduoti spaudimui, ir palikti mirties bausmę....

Aišku, kad neras. Nelabai ir ieškos. Labai ilgai ir kantriai lojant, gal neapsikentę atsiųstų rusai....