infa.lt

NASA papasakojo viską, ką žino apie NSO

03 birželio
13:31 2023
Ateivių laivas šalia Žemės

Foto: Microsoft Bing algoritmas

Paskutinę gegužės dieną NASA surengė pirmąjį viešą susitikimą, kuriame buvo aptarti prieš metus sudarytos nepriklausomos tyrimų grupės, ieškančios neatpažintų oro fenomenų (JAV valdžios institucijų dabar taip vadina NSO – Neatpažintus skraidančius objektus), rezultatai.

Galutinių rezultatų dar nėra, o preliminarūs rezultatai nerodo nieko ypatingo. Pagrindinė mokslininkų išvada – reikia daugiau duomenų.

2022 m. birželį buvo sudaryta tyrėjų grupė, kurios tikslas – ieškoti objektų ar reiškinių danguje, po vandeniu ar kosmose, kurių neįmanoma iš karto identifikuoti. Ją sudarė astronautas veteranas Scottas Kelly ir dar 15 įvairių mokslo sričių tyrėjų, įskaitant astronomus, okeanografus ir žurnalistus.

Komandos vadovas astrofizikas Davidas Spurgelis pabrėžė, kad komanda dar nepateikė galutinės oficialios išvados, kuri turėtų būti pateikta liepos pabaigoje. Kol kas yra tik preliminarūs rezultatai.

Kaip didžiausią iššūkį siekiant suprasti neatpažintus oro fenomenus (NOF), kaip dabar pradėti vadinti NSO, mokslininkai nurodė duomenų trūkumą, daugiausia dėl slaptumo sąlygų.

Tačiau, kadangi visuomenės susidomėjimas šia tema yra didelis, NASA pareiga yra pateikti griežtą mokslinį jos įvertinimą, rašo „Universe Today” leidinys. Be to, grupės nariai pabrėžė, kad pirmoji jų užduotis – suprasti, kokią riziką kelia šie reiškiniai ir kaip padaryti dangų saugesnį. Tai reiškia, kad dėmesys perkeliamas nuo ateivių prie aktualesnių saugumo klausimų.

Pasak tyrėjų grupės pirmininko Spurgeono, „dabartiniams bandymams rinkti duomenis apie NSO trūksta sistemingumo, jie yra paskirstyti tarp skirtingų agentūrų ir naudojamos moksliniams duomenims rinkti nepritaikytos priemonės”.

Nepaisant to, tyrėjai ketina parengti ir pasiūlyti duomenų rinkimo standartus, sukurti masinių duomenų tiekimo platformą, skirtą NSO stebėjimui, ir dėti pastangas keisti neigiamą požiūrį į tuos, kurie praneša apie pastebėtus neatpažintus objektus. Toks požiūris, be kita ko, paveikė ir kai kuriuos komandos narius.

Dar viena komanda, dalyvaujanti NOF tyrime Jungtinėse Valstijose, yra Pentagono Visuotinių anomalijų tyrimų biuras (AARO.)

Išnagrinėjęs išslaptintą karinę medžiagą, jis padarė išvadą, kad joje užfiksuoti atvejai iš tiesų pažeidžia fizikos dėsnius: stebėtiems objektams trūksta tam tikrų požymių, kuriais būtų galima paaiškinti jų skrydžio principus. Jų elgesiui paaiškinti nėra mokslinių duomenų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 744

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Zino tiek,    -  2023-06-03, 16:12

    kiek zinojo visada : duokite daugiau babkiu „tyrimams”! Va ir visos „zinios”.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-06-03, 17:00

    JAV, Rusijos, Kinijos slaptosios tarnybos bendrauja su kitų planetų civilizacijomis. Tik per sunku susikalbėti, nes diskusijos vyksta lyg dabartinio žmogaus ir mūsų – iš akmens amžiaus…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. T0mas Jakutis    -  2023-06-03, 22:28

    Niekas neišslaptino rimtos karinės medžiagos.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...