infa.lt

Pradedamas apkaltos procesas Seimo nariui P. Gražuliui

02 birželio
14:12 2023
Petras Gražulis

ve.lt nuotr.

Seimo valdantieji nusprendė pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Petrui Gražuliui ir kreiptis į Konstitucinį Teismą išvados, ar šio parlamentaro konkretūs veiksmai, nurodyti Seimo specialiosios tyrimo komisijos išvadoje, prieštarauja Konstitucijai.

Už šį sprendimą (Seimo nutarimo projektas Nr. XIVP-2735(2) balsavo 55 Seimo nariai, prieš buvo 26, susilaikė 12 parlamentarų.

Už balsavo TS-LKD, liberalai ir laisviečiai, taip pat 2 socialdemokratai.

Seimo gegužės 23 d. patvirtintoje specialiosios tyrimo komisijos išvadoje pažymima, kad Seimo narių grupės teikime pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Petrui Gražuliui pateikti kaltinimai yra pagrįsti, todėl yra pagrindas pradėti apkaltos procesą Seime Seimo nariui Petrui Gražuliui.

Kaip anksčiau yra minėjęs specialiosios tyrimo komisijos pirmininkas Linas Slušnys, tą patvirtina Lietuvos teismo ekspertizės cento išvada, kad 2022 m. rugsėjo 15 d. Seimo vakarinio posėdžio metu, laikotarpiu nuo 15 val. 26 min. 38 s. iki 15 val. 27 min. 8 s. nėra užfiksuota Seimo nario L. Jonausko veiksmų ranka ties jo darbo vietos elektroninio balsavimo bloko skydeliu.

„Seimo narys Petras Gražulis kaire ranka atlieka nenustatytą veiksmą ties savo darbo vietos elektroninio balsavimo bloko skydeliu ir ištiesęs dešinę ranką atlieka nenustatytus veiksmus ties Seimo nario L. Jonausko darbo vietos elektroninio balsavimo bloko skydeliu“, − yra sakęs L. Slušnys.

Parlamentaras taip pat pažymėjo, kad Seimo narys P. Gražulis, siekdamas išvengti atsakomybės už padarytą pažeidimą, su komisija bendradarbiavo ribotai, teigė neprisimenantis balsavimo aplinkybių, bet neneigė, kad galėjo netyčia klaidingai paspausti Seimo nario L. Jonausko darbo vietoje esantį balsavo mygtuką.

Apkaltos procesas Seime toliau galės būti tęsiamas tik įsigaliojus Konstitucinio Teismo išvadai dėl to, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 90

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-06-02, 17:05

    Petras Gražulis – Lietuvos lyt-psich iškrypusiųjų Rusijos Navalnas… JEIGU KT būtų teisingas, tai dirbtinius kaltinimus atmestų, bet ir jis tų pačių pastatytas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...