infa.lt

Rusija paleido palydovą Ukrainos karinių objektų sekimui

30 gegužės
09:33 2023
Kosmoso karai

infa.lt užsakymu dirbtinio intelekto sukurtas pav. (Microsoft Bing platformoje)

Naujasis Rusijos „Kondor-FKA” radiolokacinis palydovas bus naudojamas Ukrainos karinių objektų žvalgybai, praneša rusų „RIA Novosti” remdamasis šaltiniu, apie ką praneša „Kommersant”.

Palydovas buvo paleistas gegužės 27 d. Rusijos valdžios institucijos nekomentavo jo paskirties.

Pasak Rusijos valstybinės žiniasklaidos agentūros pašnekovo, vidutiniškai du kartus per dieną palydovas praskris virš Ukrainos. Aparatas „gali filmuoti karinius objektus radarų diapazone vieno metro skiriamąja geba”.

Šaltinio teigimu, palydovas, nepriklausomai nuo paros laiko ir oro sąlygų, gali stebėti, „pavyzdžiui, kariuomenės susitelkimą, technikos perkėlimą ar naujų įtvirtinimų statybą”.

„Kondor-FKA” turi koncerno „Vega” sukurtą radarą, kuriuo galima gauti didelės skiriamosios gebos Žemės paviršiaus radiolokacinius vaizdus, pranešė „Roselectronika”.

Jis turi lengvą skėčio tipo veidrodinę anteną ir užtikrina stebėjimą Žemės paviršiaus juostoje, lygiagrečioje palydovo skrydžio trajektorijai.

Raketa „Sojuz-2.1a” su viršutine pakopa „Fregat” ir pirmuoju palydovu „Kondor-FKA” buvo paleista iš Vostočnyj kosmodromo gegužės 27 d. naktį.

Pranešama, kad įrenginys skirtas visą parą veikiantiems Žemės vidutinės ir didelės skiriamosios gebos radiolokaciniams nuotoliniams stebėjimams bet kokiu oriu.

Palydovų „Kondor-FKA” seriją sudarys keli aparatai. Antrąjį palydovą Rusija planuoja paleisti 2024 m., o dar du – 2029-2030 m.

infa.lt: panašu, kad karas netrukus persikels į kosmosą. Neįmanoma sėkmingai kariauti Žemėje, kai kiekvieną žingsnį kažkas seka iš kosmoso. Ir tą sekimą reikės kažkaip neutralizuoti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 275

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-05-30, 17:10

    GAL agresorės Rusijos okupantai, pamatę Ukrainos galybę, nelauks vėl šimtatūkstantinės savųjų žūties, patys išsives savo barbarus, teroristus ir zekus į savo „Russkij mir” teritoriją?…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....