infa.lt

Valstija prieš tėvus dėl vaikų lyties keitimo

28 gegužės
18:48 2023

 

Lyties diforija

Pastaruoju metu pasaulyje kyla pasipriešinimo banga dėl gender ideologijos diegimo įstatymų lygmeniu, kėsinantis net į tėvų teisę ugdyti savo vaikus pagal savo įsitikinimus. Kai kuriais atvejais „lygių teisių”, kurios kai kuriose šalyse tapo neatsiejamos nuo vaikų lyties keitimo, primetimas tiems, kam jų visiškai nereikia (šeimoms) pasiekė pavojingą lygį. Politikai valstybės vardu ima nurodinėti tėvams, kad jų vaikai gali keisti lytį tik užsimanę ir pastarieji neturi teisės jų nuo to atkalbinėti.

Apie tai rašo amerikiečių autorė Elisabeth M. Economou konservatyviame „American Conservative” portale.

Nėra nieko labiau emociškai stabilizuojančio už tėvų meilę. Ir vis dėlto amžinai žalioje valstijoje, kurioje gimiau ir užaugau, ideologai siekia nutraukti šventą tėvų ir vaikų ryšį.

Nepaisydamas didžiulio pasipriešinimo, Vašingtono valstijos gubernatorius demokratas Džėjus Inslis (Jay Inslee) neseniai pasirašė klastingą ir įžūlų Senato įstatymo projektą Nr. 5599, kuriuo visiškai nepaisomi ir įžeidžiami tėvai.

Inslis, kaip prisimenate, laikėsi nepaprastosios padėties įgaliojimų Covid-19 sąlygomis 975 dienas – ilgiausiai iš visų gubernatorių. Trečią kadenciją einantis gubernatorius dabar rodo, kad lyčių ideologija yra svarbesnė už tėvų teises.

SB5599, kuriuo kėsinamasi į vaikus ir šeimą, atveria kelią jaunimo prieglaudoms ir priimantiems namams slėpti 13-18 metų amžiaus vaikus nuo tėvų, kai jiems teikiamos eufemistiškai vadinamos „saugomos sveikatos priežiūros paslaugos”, susijusios su lyties disforija ir lyties keitimu.

Be abejo, šis įstatymo projektas mažai susijęs su vaikų apsauga. Priešingai, juo pasinaudojama jų nesaugumu ir pažeidžiamumu, kai jie yra pažeidžiamiausi – vidurinėje ir aukštojoje mokykloje.

Įdomu tai, kad pastaraisiais metais tarp paauglių sparčiai plinta lyties disforija, bendrai apibrėžiama kaip kančia, kurią sukelia prigimtinė lytis, neatitinkanti lytinės tapatybės.

Kaip buvusi vidurinės mokyklos mokytoja 1990-aisiais, neprisimenu nė vieno lyties disforijos atvejo tarp savo mokinių. Vieniems sunkiai sekėsi atlikti kasdienes namų darbų užduotis, kiti negalėjo ateiti į pamoką iki pirmojo skambučio.

Daugelis buvo nepastovios nuotaikos, nepasitikintys savimi, trokštantys įtikti bendraamžiams ir nežinantys, kaip orientuotis juos supančiame pasaulyje.

Tačiau Vašingtono valstijos ideologai vadovaujasi klaidinga prielaida, kad 13 metų nėra per jaunas amžius pradėti nežmonišką, disciplinuotą, viską atimančią ir dažniausiai negrįžtamą lyties keitimo procesą, paliekant tėvus lieka visiškai nuošalyje.

Įstatymo projektas visiškas yra tėvų nuvertinimas, jei toks vertinimas apskritai buvo.

Įsivaizduokite siaubą ir širdies skausmą, kai savaites, mėnesius ar net metus nežinote, kur yra jūsų vaikas, o ateityje vėl susitinkate su juo ir nežinote, kad jūsų sūnus ar dukra pakeitė lytį.

Konkrečiai SB5599 teigiama, kad pabėgusių ar benamių jaunuolių tėvams iš visos šalies, ne tik iš Vašingtono valstijos, nereikia pranešti, jei yra „įtikinama” priežastis.

„Prie svarbių priežasčių priskiriami atvejai, kai nepilnametis siekia gauti arba gauna saugomas sveikatos priežiūros paslaugas”, – rašoma neaiškiai suformuluotoje įstatymo projekto santraukoje.

Naujajame įstatyme taip pat nutylima, kad brendimą blokuojantys vaistai, slopinantys lytinių hormonų estrogeno ir testosterono išsiskyrimą, yra analogiški medicininei arba cheminei kastracijai. Kodėl valstybė skatina tokį barbarizmą paauglių atžvilgiu?

Lytinės brandos blokatoriai, kuriuos valstybė laiko „saugomomis sveikatos priežiūros paslaugomis”, stabdo paauglių mergaičių krūtų vystymąsi ir menstruacijas. Paaugliams berniukams lytinio brendimo blokatoriai stabdo veido ir kūno plaukuotumo, Adomo obuolio ir vyriškų lytinių organų vystymąsi.

Valstijos atstovas respublikonas Džimas Volšas (Jim Walsh), atstovaujantis 19-ajai apygardai, neseniai socialiniame tinkle „Twitter” šį teisės aktą apibūdino kaip „nepateisinamą”.

„Šis įstatymo projektas leidžia suaugusiesiems medžioti specialiųjų poreikių vaikus arba vaikus, turinčius traumų, nuotaikos sutrikimų ir kitų psichikos sveikatos problemų.

Tėvų atstūmimas ir šių vaikams itin svarbių santykių nutraukimas, siekiant atlikti negrįžtamas procedūras, yra destruktyvus ir dažnai mirtinai pavojingas šiems vaikams”, – rašoma Vašingtono konservatyviųjų moterų pareiškime.

Priešingai: „Šis teisės aktas patvirtina mūsų įsipareigojimą užtikrinti, kad vaikai turėtų saugią ir stabilią vietą, kur eiti, kai jie nėra laukiami namuose”, – gegužės 9 d. pranešime spaudai teigė valstijos senatorius demokratas Markas Liiasas, pagrindinis įstatymo projekto rėmėjas.

Remiantis „Reuters” ir „Komodo Health Inc.” ataskaita, parengta remiantis draudimo prašymais, 2019-2021 m. 13-17 metų amžiaus mergaitėms, turinčioms lyties disforiją, buvo atliktos 776 krūtų operacijos, arba mastektomijos.

Per tą patį laikotarpį berniukams buvo atliktos 56 lyties organų operacijos. (Į ataskaitą neįtrauktos procedūros, už kurias buvo sumokėta iš savo kišenės).

Remiantis tuo pačiu tyrimu, 2021 m. maždaug 42 000 vaikų ir paauglių buvo diagnozuota lyties disforija – beveik tris kartus daugiau nei 2017 m.

Kas lemia tokį paauglių lyties disforijos sprogimą?

Atrodo, kad būtent į tai tokie politikai kaip Liias turėtų sutelkti savo energiją. Tačiau vietoj to jie tvirtina lyties keitimo priemones, kurios nukreiptos prieš pažeidžiamus jaunuolius, o tai gali lemti skausmą, sumaištį ir kančią visam gyvenimui – tai vis dažniau matome iš grįžtančių į savo prigimtinę lytį patirties.

Laimei, pasipriešinimo sulaukiama iš buvusių transseksualų vaikų, tokių kaip 18-metė Chloe Cole, kuri, būdama 15 metų, grįžo prie savo biologinės lyties po daugelį metų trukusio lytinio brendimo blokatorių vartojimo ir negrįžtamos dvigubos mastektomijos (krūtų pašalinimo), praneša CNA.

Cole skambina pavojaus varpais dėl lyties keitimo procedūrų, kurias ji dabar vadina „prievarta prieš vaikus” ir „medicininiais eksperimentais”, o tai yra ryškus kontrastas Marko Liiasp „saugios ir stabilios” retorikai.

šaltinis: sarmatas.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 119

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....