infa.lt

Serbijos prezidentas: kovosiu už mirties bausmės sugrąžinimą

24 gegužės
09:02 2023
Aleksandras Vučičius

Aleksandras Vučičius
foto: Marko Djurica, Reuters

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius pareiškė, kad nuo gegužės 8 d. gyventojai atidavė daugiau kaip 37 000 vienetų neteisėtų ginklų ir sprogstamųjų įtaisų.

Jis pridūrė, kad po šaudynių Belgrade ir Mladenovaco savivaldybėje, per kurias žuvo ir buvo sužeista dešimtys žmonių, kovos už mirties bausmės sugrąžinimą.

„Šiuo metu turime daugiau kaip 37 200 atiduotų ginklų ir sprogstamųjų užtaisų”, – sakė Aleksandras Vučičius Serbijosi „RTS” naujienų agentūra. Jis priminė, kad tiems, kurie iki birželio 8 d. neperduos turimų neteisėtų ginklų, gresia iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

A. Vučičius pridūrė, kad jis „politiškai kovos Europoje ir visame pasaulyje” už mirties bausmės sugrąžinimą, nes „nėra kitos bausmės už tai, kas įvyko Belgrade, Malo Orasjė ir Dubone”.

„Kol būsiu prezidentas, kovosiu visu savo autoritetu ir visomis jėgomis, kad jie gautų maksimalią bausmę, ir kaip pilietis visur apie tai kalbėsiu”, – sakė jis.

Gegužės 3 d. Belgrado centre esančioje mokykloje 13-metis ėmė šaudyti. Žuvo dešimt žmonių, tarp jų aštuoni vaikai. Aleksandras Vučičius pareiškė, kad šaulys buvo patalpintas į psichiatrijos ligoninę, nes dėl savo amžiaus negalėjo prisiimti baudžiamosios atsakomybės.

Į gegužės 5 d. naktį 21 metų jaunuolis atidengė ugnį Mladenovaco savivaldybėje, Dubone, iš automato. Žuvo aštuoni žmonės, dar 14 buvo sužeisti. Šaulys buvo sulaikytas gegužės 5 d.

Po šių dviejų atvejų Aleksandaras Vučičius pažadėjo nuginkluoti Serbiją. Šalyje bus įvestas dvejų metų moratoriumas leidimų nešiotis ir laikyti šaunamuosius ginklus išdavimui, taip pat sugriežtintos jų laikymo taisyklės.

Tokius sprendimus Serbijos prezidentas paskelbė po to, kai pasklidus žiniai apie šias žudynes, Serbijoje prasidėjo masinės, opozicijos organizuotos demonstracijos prieš vyriausybę, kuriose dalyvavo šimtai tūkstančių žmonių, reikalavusių pareigūnų atsakomybės ir atsistatydinimo. Buvo iškeltas ir reikalavimas atsistatydinti prezidentui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 136

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Iteisinti    -  2023-05-24, 11:45

    mirties bausme,labiausiai troksta diktatoriai. Jie isitikine,kad ko jau ko,o ju – niekas niekada neteis! Todel jiems nerupi,kad teisesauga korumpuota ar supanciota politiskai ir nuteisiami ne kaltieji,o neturintys lesu ir itakos issisukti. O bausmes jau – nebeperziuresi!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-05-24, 16:14

    Išmintinga, Dieviška mintis – grąžinti mirties bausmę. Biblijoje Dievas ryžtingai ir vienareikšmiškai yra įsakęs: „Kas užmuša žmogų, turės būti nubaustas mirtimi” (Kunigų knyga, 24 skyrius, 21 eilutė); „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę”, kas reiškia mirties bausmę (Kunigų knyga, 20 skyrius, 13 eilutė). Žmogžudžiams ir iškrypėliams TEISINGAS Dievas nepatinka…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Koks skirtumas ar tai GPS ar Glonas, elektromagnetinis slopinimas veika ir tą ir kitą. Baltijos...

sisteminiai, tiek nesisteminiai mes visi kilę iš tos pačios sistemos, persmelktos sorošine, briuseline, landsbergine, amerikine...

G

Tai kaipo mažokai dar!Manau pačių tuščios garbės ir iššukių ištroškusių žmogeliukų liekanų bendra masė didesnė...

Manau Zigmai kad tai buvo nuomonė apie tamstos rašinį.....

Jie neužsiemė jokia teroristine veikla ir nieko blogo nepadarė,bet vienas gynėsi kai vietiniai cerberiai atėjo...

Kas grasina teismui, tas yra monstras, teisės ir teisingumo niekintojas....

Tai atviras reketas. Nemaniau kad savo gyvenime to sulauksiu, jog pagarbą teisei ir demokratijai deklaruojantys...