infa.lt

Vakar išėmę iš darbotvarkės, šiandien valdantieji pritarė civilinės sąjungos (Partnerystės) įteisinimui

23 gegužės
18:20 2023

Vakar, siekdama suklaidinti visuomenę ir opozicijos politikus, ir išėmusi iš darbotvarkės  Civilinės sąjungos įstatymo projektą, kuris pagal grafiką turėjo būti svarstomas šiandien, „Laisvės partija, o tiksliau jos atstovas Vytautas Mitalas („Laisvės” partija), jau šiandien ryte priimant Seimo darbotvarkę vėl pasiūlė ją įtraukti atgal tuo pačiu laiku, kaip ir buvo anksčiau.

Akivaizdi manipuliacija tai nuimant, tai vėl įtraukiant projektą į darbotvarkę, klaidinant visuomenę – davė savo vaisių – po svarstymo projektui pritarė valdančioji dauguma, iš vakaro paskaičiavusi ir susiplanavusi kiek turės balsų rytiniame posėdyje, tuo pačiu eliminavusi visuomenės pasipriešinimo galimybę. Prieš ką priešintis, jei išimta iš darbotvarkės?

Už Partnerystės-Civilinės sąjungos įstatymo projektą (Nr. XIVP-1694(2) po svarstymo balsavo 51 valdantysis, kartu su ir 3 Skvernelio demokratais bei 6 socialdemokratais, prieš − 52, susilaikė 3 parlamentarai. Tam, kad jis būtų priimtas, Seimas turės balsuoti dar kartą.

„Opozicija” UŽ:

  • Iš S.Skvernelio demokratų UŽ balsavo Lukas Savickas, Tomas Tomilinas, Domas Griškevičius.
  • Socialdemokratai balsavę UŽ – Linas Jonauskas, Rasa Budbergytė, Gintautas Paluckas, Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, Dovilė Šakalienė.

Svarstomu projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

Civilinė sąjunga būtų apibrėžiama, kaip teisės aktų nustatyta tvarka sudarytas ir patvirtintas dviejų asmenų (partnerių) savanoriškas susitarimas, kuriuo jie siekia sukurti, plėtoti, apsaugoti tarpusavio asmeninius santykius.

Balsavimas už partnerystės projektą

Tokiu būdu, pasak projekto iniciatorių, būtų įtvirtintas lyčiai neutralios registruotos civilinės sąjungos modelis, o teisinės civilinės sąjungos pasekmės atsirastų nuo civilinės sąjungos įregistravimo momento.

Pagal projektą, civilinę sąjungą sudaryti siekiantys asmenys turėtų būti sulaukę pilnametystės, ją būtų draudžiama įregistruoti artimiems giminaičiams, o ją registravę ir jos nenutraukę asmenys negalėtų sudaryti santuokos ar civilinės sąjungos su kitu asmeniu (kas rodo, kad tai faktiškai jau prilyginama santuokai). Civilinę sąjungą tvirtintų notaras.

Įstatymo projektu būtų reglamentuotas partnerių turto teisinis režimas, paveldėjimo teisė, atstovimo ir veikimo kito partnerio vardu teisė.

Tai čia oficialiai, o realiai, žingsnis po žingsnio, bus siekiama plėsti šio įstatymo galiojimo ribas, iki prigimtinėse šeimose gimusių vaikų įsivaikinimo. Tas jau plačiai įteisinta „pažengusiose” Vakarų šalyse.

Dviejose Lietuvos savivaldybėse (Prienų rajono ir Marijampolės) yra registruoti siūlymai paskelbti jas „be LGBT ideologijos ir genderizmo”. Laukiama ir daugiau tokių iniciatyvų savivaldos lygmeniu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 503

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Ir ka    -  2023-05-23, 14:14

    jus jiems? O gal manote,kad kitas seimas atsauks ta istatyma? Na – manykite! 😀

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-05-24, 07:38

    Geras sąrašas galimiems priešlaikiniams Seimo rinkimams. Teisingai pasakė G. Landsbergis: „Seimą – LAUK”. Ateinančiuose rinkimuose galima balsuoti, tik už Darbo partiją, LVŽS ir Mišrią grupę. Negali likti ne vieno iš lyt-psich-polit-ekonom iškrypėlių. Biblijoje Dievas, VIEŠPATS įsakė: „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę“, kas reiškia mirties bausme (Kunigų knyga, 20 skyrius, 13 eilutė).

    Atsakyti į šį komentarą
  3. A    -  2023-05-24, 08:35

    Pasinaudojo parazitai A.Adamkienės laidotuvėmis ir užsislaptinę pasitvirtino. Gėda parazitams

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...