infa.lt

Great Reset: Italijos bankas teigia, kad Europa pasiektų nulinę CO2 emisiją griaudama istorinius pastatus

20 gegužės
06:30 2023
Italijos Centrinis bankas

Foto: Aleksandrasana/Wikimedia Commons

Italijos centrinis bankas teigia, kad Europa galėtų pasiekti nulinę grynąją CO2 emisiją nugriaudama istorinius pastatus ir pradėdama viską nuo nulio, praneša „Breitbart News” leidinys.

Vyriausiasis Italijos centrinis bankininkas įspėjo apie žalą, kurią Europos ekonomikai gali padaryti skubotas „grynojo CO2 nulio” siekis, ir tai iliustruoja pažymėdamas, kad norint patenkinti ypatingus ekologinius reikalavimus, reikėtų ištrinti istorinį Europos pastatų paveldą.

Tarp Italijos banko valdytojo pavaduotojo Paolo Angelini komentarų apie Europos „Net Zero” tikslus, kurie, jo nuomone, gali padaryti daugiau žalos nei naudos, centrinis bankininkas išreiškė, kokio lygio pokyčių iš tikrųjų reikėtų europiečiams, kad šie atitiktų šiuos reikalavimus.

Sakydamas, kad Europa, siekianti grynojo CO2 nulio, rizikuoja destabilizuoti žemyno ekonomiką ir pakenkti Europos gebėjimui pirmauti pasauliniu mastu sprendžiant ekologinius klausimus, vyriausiasis ekonomistas išreiškė savo nuomonę, atskleisdamas, kad paklausė savo komandos Italijos banke, ko reikėtų vien tam, kad jo vadovaujama institucija atitiktų reikalavimus.

Angelini atskleidė šokiruojantį atsakymą, pažymėdamas interviu „Politico„: Jie man pasakė: „Jei leisite mums nugriauti visus istorinius pastatus ir pastatyti energiškai efektyvius, tada mes galėsime tai padaryti”.

Italijos bankas artimiausiu metu neįsipareigos siekti grynojo CO2 nulio, sakė Angelini.

Ne dėl to, kad jis netikėtų šiuo tikslu, bet tiesiog todėl, jog matydamas šiuo metu prieinamas technologijas, jis nemano, kad tai fiziškai įmanoma.

Jis teigia: „Kol kas susilaikau nuo rankos pakėlimo ir tvirtinimo, kad Italijos banke sieksime grynojo CO2 nulio, nes neturiu technologijų, leisiančių būti tikram dėl tokio įsipareigojimo.”

Svarstydamas centrinio banko vadovo pastabas, Politico užduoda klausimą:

„tai stiprus kompromisų, kurių reikalauja ekologinis perėjimas, simbolis: kiek Europos dabarties – ir praeities – ji pasirengusi paaukoti, kad užsitikrintų savo ateitį?”.

Paties Italijos banko būstinė yra įsikūrusi Italijoje, didinguose XIX a. rūmuose, pavadintuose jų architekto vardu, kuriuose įrengtas pinigų muziejus ir įspūdingi interjerai bei salės.

Nors vienas po kito atliekami tyrimai rodo, kad plačioji visuomenė teikia pirmenybę tradicinei architektūrai, šis klausimas iš dalies susikerta su partinėmis nuostatomis, rašo leidinys.

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) pasirašė įsaką, kuriuo reikalaujama, kad federaliniuose pastatuose būtų naudojamas klasikinis architektūros stilius (romėnų arba graikų atgimimas): Prezidentas Joe Bidenas jį atšaukė.

Jungtinėje Karalystėje griežtai kairiųjų pažiūrų Londono mero Sadiqo Khano patarėja sakė, kad tradicinė architektūra yra „įžeidžianti”, nes, jos nuomone, „primena priespaudą”.

Prancūzijos vyriausybė po 2019 m. kilusio niokojančio gaisro norėjo modernistiniu būdu atstatyti Notre Dame katedrą ir ilgai kovojo su parlamento tradicionalistais bei visuomene, kad įgyvendintų savo viziją.

Galiausiai tradicionalistai laimėjo kovą dėl pilno istorinio šio pastato atstatymo.

Nors grynojo nulio ekstremistai galėtų griauti istorinius pastatus, žadėdami ekologiškesnius modernius jų pakaitalus, nėra taip, kad šiandien architektai turėtų atsakymus.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, naujausi modernūs grandioziniai projektai, skirti sukurti namus didelėms vyriausybinėms organizacijoms, gerokai viršijo biudžetą ir laiką, palyginti su jų tradicinės architektūros alternatyvomis.

Vienas iš ypač skaudžių atvejų – Škotijos parlamentas kainavo keturis kartus brangiau nei buvo numatyta biudžete, ir nuo to laiko jo stogą reikėjo taisyti, nes agresyvus modernistinis projektas neatitiko paties svarbiausio ir seniausio pastato reikalavimo – kad jis apsaugotų nuo lietaus, reziumuoja „Breitbart News”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 136

Žymos:
CO2

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2023-05-20, 11:26

    Kokia IŠMINTINGA idėja, tokią galėjo sugalvoti, tik lyt-polit-ekonom siautėjantys iškrypėliai…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2023-05-20, 14:31

      Įtariu, kad siūlytojai mąsto gryn kapitalistiškai – pelnas svarbiausia. Pastatus nugriauti uždarbis, pastatyti vėl nauji valstybiniai užsakymai, o tai, kad statant naujus pastatus bus pagaminami didžiausi kiekiai CO2 niekas neima domėn. Atskaitos taškas – naujas pastatas energetiškai taupesnis. Taip taupesnis, bet sudėjus pastatymo žalą gamtai, senas dar galėtų pastovėti kokį 100 metų. Su elektromobiliais tas pats. Jei žmogus nusprendžia su 10 metų senumo neekologišku automobiliu važinėti dar 10 metų jį tnkamai prižiūrint, tai bus ekologiškiau nei seną automobilį utilizuoti ir pirkti naują elektromobilį…

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Tomas Jakutis    -  2023-05-20, 17:47

    Bepročiai.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Istorijos instituto valytoja    -  2023-05-20, 17:51

    „Sadiqo Khano patarėja sakė, kad tradicinė architektūra yra „įžeidžianti”, nes, jos nuomone, „primena priespaudą”.”
    – Nori pamiršti priespaudą? Pamiršti istoriją? Gal dar pasiūlysi istorijos vadovėlius deginti?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...