infa.lt

Seimas svarstys Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos nuostatas įgyvendinančias Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo pataisas

27 rugsėjo
19:07 2016

smurtas artimoje aplinkojeSeimui pristatytas Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-4735), parengtas siekiant įgyvendinti Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos Nr. 2012/29/ES, kuria nustatomi būtiniausi nusikaltimų aukų teisių, paramos joms ir jų apsaugos standartai, 27 straipsnį, kuriuo valstybės narės įpareigojamos ne vėliau kaip 2015 m. lapkričio 16 d. priimti įstatymus ir kitus teisės aktus, būtinus, kad būtų laikomasi šios Direktyvos.

Įstatymą siūloma papildyti nauja dalimi, apibrėžiant subjektus, kurie laikomi dėl smurto artimoje aplinkoje mirusio asmens šeimos nariais, kad šie galėtų gauti specializuotą kompleksinę pagalbą, išplėsti numatytą smurtą artimoje aplinkoje patyrusio asmens sąvoką, numatant, kad specializuotos kompleksinės pagalbos negali gauti smurtautojai.

Siūloma nustatyti, kad dėl smurto artimoje aplinkoje mirusio asmens šeimos nariai turi galimybę gauti specializuotą kompleksinę pagalbą, atsižvelgiant į jų poreikius ir žalos, patirtos dėl nusikalstamos veikos prieš auką, dydį.

„Priėmus įstatymą dėl smurto artimoje aplinkoje mirusio asmens šeimos nariams bus sudarytos galimybės gauti nemokamą specializuotą kompleksinę pagalbą. Taip pat bus aiškiau reglamentuotas pagalbos nuo smurto artimoje aplinkoje nukentėjusiems asmenims teikimas, kuris pagerins teikiamų paslaugų kokybę“, – pristatydamas projektą sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis.

Projektui po pateikimo pritarė 56, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė vienas Seimo narys. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Žmogaus teisių komitetas, projektą nutarta svarstyti ypatingos skubos tvarka – spalio 12 d.

lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 61

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....