infa.lt

Vokietijos valdantieji eina į žlugimą: Pasirodo, žmonėms nepatinka energetinis skurdas

26 balandžio
17:37 2023

Pranešama, kad parama Vokietijos valdančiajai žaliųjų partijai žlugo po to, kai šalis paskubėjo uždaryti visas likusias atomines elektrines ir nusprendė nuo kitų metų atsisakyti dujinio centrinio šildymo, praneša „Breitbart News” leidinys.

Vokietijos žalieji nebėra viena iš trijų populiariausių politinių partijų Vokietijoje, nes dėl nuolatinių aplinkosaugos skandalų, susijusių su branduoline energija ir centrinio šildymo sistema, partijos palaikymas nukrito žemiau 15% ribos.

Partijos populiarumo smukimas ryškiai kontrastuoja su populistine partija „Alternatyva Vokietijai” (AfD), kurios populiarumas šiuo metu yra beveik rekordiškai aukštas – 16%, ir ji yra trečia pagal populiarumą partija šalyje po tradicinių centro kairės ir centro dešinės partijų.

Remiantis „Bild” paskelbtais duomenimis, Žaliųjų partijos rezultatas yra blogiausias per pastaruosius metus, o trys valdančiosios partijos, dirbančios šalies federalinėje koalicinėje vyriausybėje, nebeturi daugumos balsų.

Tikėtina, kad tokį paramos nuosmukį lėmė naujausi Žaliųjų partijos kovos su klimato kaita darbotvarkės postūmiai, pagal kuriuos Vokietijoje siekiama sunaikinti branduolinę energetiką, taip pat planas iki kitų metų uždrausti įrengti daugumą naujų namų šildymo sistemų, naudojančių naftą ir dujas.

Pastarasis žingsnis šalyje pasirodė labai prieštaringas, nes grynojo nulio įkvėptas draudimas faktiškai verčia šalies gyventojus pradėti investuoti į elektrinius šilumos siurblius, kurie dažnai yra gerokai brangesni už dujinius katilus tiek pradinių išlaidų, tiek mėnesinių sąskaitų atžvilgiu.

Apskritai apklausos rodo, kad 78% vokiečių nepritaria šiam draudimui.

Nepaisant to, kad dėl tokio draudimo Vokietijos gyventojai patirtų didesnių išlaidų, taip pat buvo iškelta klausimų dėl galimybės dideliam skaičiui Vokietijos namų ūkių atsisakyti dujų ir pradėti naudoti šilumos siurblius.

Gamtinių dujų pasiūla Vokietijos ir Europos rinkoje gerokai sumažėjo, per pastaruosius metus šalies elektros energijos tinklams taip pat teko patirti nemažą įtampą, o dėl rusiško iškastinio kuro trūkumo praėjusiais metais buvo nuogąstaujama, kad gali būti nutrauktas elektros energijos tiekimas.

Nors neįprastai šilta žiema padėjo išvengti tokio scenarijaus, dabar ekspertai nerimauja, kad sparčiai didėjantis šilumos siurblių ir elektromobilių įkroviklių suvartojamos elektros energijos kiekis gali destabilizuoti Vokietijos energetikos infrastruktūrą.

Siekdama padėti kovą su tokia perkrova, vyriausybinė agentūra, atsakinga už Vokietijos nacionalinį tinklą, paskelbė planą, pagal kurį valdžios institucijoms bus suteiktas nuotolinis kiekvieno namų ūkio šilumos siurblių ir automobilių įkroviklių valdymas, kad prireikus jos galėtų nustatyti normavimą arba išjungti visai.

Ši priemonė, galimai padedanti sumažinti elektros energijos tiekimo sutrikimus, iš esmės suteiktų vyriausybei teisę spręsti, ar piliečiai gali naudoti elektrą savo automobiliams, šildyti namus ir kiek jos naudoti.

Nors tai šokiravo daugelį šalies gyventojų, vyriausybinė agentūra tvirtino, kad dabar vokiečiai turi sutikti su „būtinais komforto apribojimais”, kad palengvintų ekologiškų pereinamųjų technologijų diegimą.

infa.lt: Galima prognozuoti, kad „Žaliasis kursas” užsibaigs savaime, neperrenkant žaliųjų-liberalų į valdžią. O kad žmonėms jų planai visai ne prie širdies – jau liudija Vokietijos pavyzdys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 310

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Anonimas    -  2023-04-26, 19:09

    zALIAS KURSAS TAI DURNIU LAIVAS

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Kazkokia    -  2023-04-27, 05:59

    beprotybe uzkrete Europa amerikonai! Juk vokieciai jau turejo energetini kolapsa uzpraeita ziema! Negi karsis toliau?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...