infa.lt

Toronto oro uoste pavogtas 20 mln. Kanados dolerių vertės aukso konteineris

23 balandžio
06:20 2023

REUTERS

Kanados policija tiria didelės aukso siuntos dingimą Toronto Pirsono tarptautiniame oro uoste, kuris dažnai naudojamas kaip Ontarijuje išgaunamo aukso perkrovimo punktas, praneša BBC.

Pasak valdžios institucijų, balandžio 17 d. iš oro uosto krovinių sandėlio dingo lėktuvo konteineris su 20 mln. Kanados dolerių (apie 15 mln. JAV dolerių) vertės auksu ir kitomis vertybėmis, į kurį jis buvo atgabentas praėjusią naktį.

Jei tai pasitvirtintų, tai būtų viena didžiausių vagysčių Kanados istorijoje kartu su Didžiąja Kanados klevų sirupo vagyste, kai iš Kvebeko miesto saugyklos buvo pavogta 3 000 tonų saldaus produkto už beveik tokią pat sumą.

Pasak Stepheno Duyvestino, Peel regioninės policijos, kurios jurisdikcijai priklauso Toronto oro uostas, inspektoriaus, vertingų daiktų vagystės iš oro uosto yra retas ir aiškiai pavienis atvejis, tačiau jo komanda tiria visas galimybes.

Ketvirtadienį tiesiai oro uoste surengtoje spaudos konferencijoje Duyvestinas sakė, kad dingusiame oro linijų konteineryje, be aukso, buvo ir kitų vertybių.

Valdžios institucijos neįvardijo oro linijų bendrovės, kuri gabeno konteinerį, iš kur krovinys atvyko ir kur jis turėjo būti gabenamas.

„Mūsų tikslas – išaiškinti šią vagystę, tačiau negaliu leistis į detales”, – žurnalistams sakė Duyvestinas, pabrėždamas, kad krovinio vagystė nereiškia, jog oro uosto keleiviams galėjo kilti grėsmė.

Laikraštis „Toronto Sun” anksčiau pranešė, kad policija mano, jog už pagrobimo slypi organizuota nusikalstama grupė ar net gaujos, tačiau Duyvestinas pažymėjo, kad tokias išvadas daryti dar per anksti.

„Praėjo tik trys dienos, todėl mūsų tyrėjai tiria visas galimybes”, – sakė jis.

Oro uosto vadovybė suskubo pabrėžti, kad pagrobėjai, jei tokių buvo, neprasiskverbė į patį oro uostą, bet galėjo patekti į sandėlį, kuris yra išnuomotas trečiajai šaliai, yra prieinamas visuomenei ir nepriklauso oro uosto saugumo perimetrui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 205

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-04-23, 06:28

    Skamba – lyg „bajeris”… Vagys pažadins ir ištreniruos ir Kanados policiją dirbti akylai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...