infa.lt

Dėl „Bidenų bylos” pasisakęs pranešėjas Kongrese sužadino rimtą reakciją

22 balandžio
06:30 2023

Hanteris ir Džo Baidenai

JAV įstatymų leidėjai ragina Bideno administraciją atsakyti už tai, kad ji „trukdė” Kongresui ir visuomenei sužinoti daugiau apie Bideno šeimos narių verslo sandorius su Kinija, praneša „Fox News” kanalas.

Kongrese protestai kilo dėl to, kad Vidaus pajamų tarnybos informatorius pranešė, jog Bideno administracija netinkamai vykdo tyrimą dėl Hunterio Bideno. Pranešėjas taip pat teigia, kad tyrime esama „aiškių interesų konfliktų”.

„Labai neramu, kad Bideno administracija gali trukdyti teisingumui, blokuodama pastangas apkaltinti Hanterį Bideną mokesčių pažeidimais”, – trečiadienį „Fox News” sakė Atstovų Rūmų priežiūros ir atskaitomybės komiteto pirmininkas Džeimsas Komeris (James Comer).

D.Komeris (R-Ky.) taip pat sakė, kad „apgaulingos, neaiškios verslo schemos” leido Bidenams uždirbti „milijonus iš užsienio priešininkų, pavyzdžiui, Kinijos”.

„Atstovų Rūmų Priežiūros ir atskaitomybės komitetas stebėjo sudėtingą Bidenų įmonių ir finansinių dokumentų tinklą. Iš mūsų tyrimo aišku, kad Hanteris Bidenas ir kiti Bidenų šeimos nariai dalyvavo apgaulingose, neaiškiose verslo schemose, kad išvengtų kontrolės, kai uždirbo milijonus iš užsienio priešininkų, pavyzdžiui, Kinijos”, – sakė jis.

„Visą laiką stebėjomės, kur, po velnių, buvo Teisingumo departamentas ir Mokesčių inspekcija. Dabar paaiškėjo, jog Bidenų administracija, galbūt, dirbo viršvalandžius, kad Bidenai išvengtų bet kokių pasekmių.”

„Atstovų Rūmų priežiūros komitetas sieks patraukti atsakomybėn visus J. Bideno administracijos darbuotojus, kurie gali slėpti šią nusikalstamą veiklą. Priežiūros komitetas taip pat toliau tęs Bidenų šeimos verslo schemų tyrimą, kad nustatytų, ar Prezidentas Joe Bidenas ir mūsų nacionalinis saugumas yra pažeidžiami. Amerikiečiai reikalauja atsakymų, skaidrumo ir atskaitomybės.”

Prezidento J. Bideno sūnaus Hunterio atžvilgiu nuo 2018 m. vykdomas federalinis tyrimas. Tyrimas susijęs su įtartinos veiklos ataskaitų (SAR) dėl įtartinų užsienio sandorių buvimu.

Kongrese senatorius Tedas Cruzas trečiadienį paragino iždo sekretorę Janet Yellen viešai paskelbti SAR, rastus tarp Bidenų šeimos mokesčių įrašų.

„Nėra jokio nacionalinio saugumo pagrindo laikyti juos slaptus”, – sakė T. Cruzas, Teksaso valstijos atstovas, savo podkasto laidoje. „Nėra jokios kitos priežasties, išskyrus tai, kad norite dalyvauti politiniame dangstyme”.

Vien tik SAR nerodo nusižengimų ar nusikalstamos veiklos, tačiau gali būti tokio elgesio rodiklis.

„JAV Iždo departamentas turi paskelbti kiekvieną įtartinos veiklos ataskaitą apie Bidenų šeimą”, – trečiadienį sakė Cruzas. „Janet Yellen, turite pasirinkimą: arba aktyviai slepiate galimus korupcijos įrodymus, arba kiekvieną jų paviešinate Amerikos žmonėms.”

Pasak T. Cruzo, Amerikos visuomenė turėtų būti supažindinta su tuo, ar prezidento šeima kalta dėl sukčiavimo ar kitokio piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi – ar ji nekalta.

Teksaso respublikonas teigė, kad Bideno administracija turėtų „leisti Amerikos žmonėms nuspręsti”, ar buvo vykdoma nusikalstama veikla. Jis pridūrė: „Jei tai nepavojinga, paskelbkite ataskaitas”.

„Sekretore Yellen, paskelbkite kiekvieną įtartinos veiklos ataskaitą apie Bidenų šeimą”, – sakė Cruzas. Jis tęsė. „Jei ji tų ataskaitų nepaskelbs, ji prisideda prie slėpimo”.

2023 m. balandžio 19 d. laiške advokatas Markas D. Lytle’as Kongreso nariams pranešė, kad jo klientas nuo 2020 m. pradžios prižiūri „vykstantį ir jautrų tyrimą dėl aukšto rango, prieštaringai vertinamos temos ir norėtų atskleisti Kongresui saugomus pranešimus”.

Ir, kad klientas esą žino bylos faktų, kurie „prieštarauja prisiekusio aukšto rango politinio pareigūno parodymams Kongresui”.

Lytle’as dirba Vašingtone įsikūrusioje advokatų kontoroje „Nixon Peabody LLP”.

Nei Hunteris Bidenas, nei joks jo šeimos narys nebuvo apkaltintas nusikaltimu, susijusiu su SAR.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 131

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Reakcija    -  2023-04-23, 06:06

    baigsis tuo,kad pranesejas dings.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-04-23, 06:20

    Eilinis opozicijos išgalvotas antpuolis…
    Kai Lietuvoje visokie užsiundyti pancerovai, tapinai, šurajevai, paleckiuko pašvinkusios atliekos ir lyt-polit-iškrypėliai išnarstė mūsų gerb. Prezidento biografiją, ir rado tik VIENINTELĘ TUŠČIĄ grafą, kurios NET NEPRIVALU BUVO PILDYTI, tai reiškia, – Prezidentas švarus, kaip krištolas. Savo pastangomis, MĄSTANČIUS rinkėjus, jie aktyviai AGITUOJA – būsimuose rinkimuose antrai kadencijai BŪTINAI išrinkti tik gerb. G. NAUSĖDĄ, nes jau net opozicija įrodė, jog Lietuvoje švaresnio NĖRA. Juk Jis priešingybė KP sekretoriui A. Brazauskui, tuo labiau anti lietuviškos Burokevičiaus partijos narei D. Grybauskaitei…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...