infa.lt

Britų parlamente debatai dėl dėl Pandemijos sutarties su PSO. Lietuvoje diskusijų nėra

20 balandžio
19:45 2023

Pirmadienį Vestminsterio salėje vykusiuose debatuose britų parlamento narys Andrew Bridgenas pasakė informatyvią kalbą, kurioje įspėjo apie pavojus, kylančius dėl to, kad Jungtinė Karalystė, pasirašydama siūlomus Tarptautinių sveikatos taisyklių ir Pandemijos sutarties pakeitimus, perduoda daugiau galių Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), rašo”The Expose” leidinys, remdamasis debatų vaizdo įrašu.

Debatai vyko dėl peticijos, kurioje prašoma, kad Vyriausybė įsipareigotų nepasirašyti jokios PSO parengtos tarptautinės sutarties dėl pandemijų prevencijos ir pasirengimo joms, nebent ji būtų patvirtinta viešuoju referendumu. Peticiją pasirašė daugiau kaip 156 000 žmonių. Su peticija galite susipažinti ČIA.

„PSO yra įsikūrusi Ženevoje, todėl turi ypatingą statusą. Jos darbuotojai atleidžiami nuo mokesčių, o jie ir jų šeimos nariai turi diplomatinį imunitetą. Tai iš tiesų yra viršvalstybinė institucija, nerenkama ir neatskaitinga”, – savo kalboje sakė A. Bridgenas.

„Organizacija finansuojama kaip ir daugelis mūsų reguliavimo institucijų Jungtinėje Karalystėje: Vaistų ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūra 86% finansuojama iš pramonės šaltinių, o Jungtinis vakcinacijos ir imunizacijos komitetas savo narių asmeninėse deklaracijose deklaravo daugiau kaip 1 mlrd. svarų sterlingų vertės interesus, susijusius su stambiąja farmacija, t. y. tuo, ką jis buvo įsteigtas reguliuoti.

Tai pakerta visuomenės pasitikėjimą. PSO nebėra finansuojama daugumos valstybių narių – tų, kurias ji siekia kontroliuoti. Ji 86% finansuojama iš išorės šaltinių.

Antras pagal dydį po Vokietijos yra Bilo ir Melindos Geitsų fondas, o „Gavi”, manau, yra penktas pagal dydį, taigi, jei juos sudėtume, jie yra didžiausi PSO sponsoriai. Turime paklausti: kodėl jie tai daro? Jie taip pat yra didžiausi investuotojai į vaistus ir eksperimentinę mRNA technologiją, pasirodžusią tokia pelninga tiems, kurie ją pasiūlė ir pagamino per paskutinę pandemiją.

„PSO skatina privačiojo ir viešojo sektorių partnerystės įtaką… Bet kas gali nusipirkti įtaką PSO; tai tik kainuos pinigų.

„Siūlau gerbiamiems Parlamento nariams perskaityti sutartį. Tai yra didžiulis įgaliojimų išplėtimas. Vienas žmogus – ponas Tedros Adhanom Ghebreyesus – gali pareikalauti, kad PSO būtų suteikti didžiuliai įgaliojimai.

Jis ne tik pareikalaus jų; kai jis įgis tuos įgaliojimus, jis nuspręs, kada pandemija ar nepaprastoji padėtis baigsis ir kada jis grąžins įgaliojimus šiems Rūmams, kuriuose išrinkti atstovai turėtų atstovauti mūsų rinkėjų interesams. Visa tai bus sustabdyta.”

Visą J. Bridgeno kalbą galite pažiūrėti toliau pateiktame vaizdo įraše, o jos stenogramą galite perskaityti ČIA. Jei vaizdo įrašas bus pašalintas iš „YouTube”, jį galite peržiūrėti „Rumble” svetainėje ČIA.

Kiti parlamento nariai įspėja apie galios užgrobimą iš PSO pusės

Seras Christopheris Chope’as (Con), Christchurcho parlamento narys, taip pat įspėjo apie pavojus ir padarė prielaidą, kad kas kontroliuoja PSO, tas kontroliuos ir nacionalines vyriausybes.

„Jei manome, kad vienintelis būdas susidoroti su pandemijomis – visoms pasaulio šalims susivienyti, priminkime sau, kad jei vėl turėtume laiko, daugelis iš mūsų pasakytų, kad švedai viską suprato teisingai…

Kalbėkime atvirai: daug išteklių PSO skiria Billo Gateso fondas, didieji farmacijos ir technologijų sektoriai. Jie to neslepia, jie tuo didžiuojasi – iš tiesų, jie daug kalba apie tai, kad daugiau nei pusė PSO išlaidų šiuo metu skiriama vakcinų programoms, o ne kitoms priemonėms, kuriomis būtų galima sumažinti prastos mitybos ir sveikatos problemas visame pasaulyje.”

Dany Krugeris:
Siūlomomis naujomis taisyklėmis tarptautinėje teisėje ir mūsų vidaus politikoje būtų įtvirtintas iš viršaus nuleistas požiūris į pandemijas ir pasaulinę visuomenės sveikatą.

<…>

Įrašą infa.lt išvertė kaip sutrumpintą versiją. Pilną tekstą rasite paspaudę nuorodą straipsnio pradžioje.

<…>

Diskusijos britų parlamente vyksta permainingai, tačiau reikia pastebėti, jog partiniu principu leiboristai ir Škotijos nacionalinė partija vieningai balsuoja už PSO valdžios iškėlimą virš nacionalinės vyriausybės galių.

Tačiau mums, lietuviams, didžiausia problema yra tai, kad pas mus šalyje apie tai – mirtina tyla, iš ko galima manyti, jog ši sutartis su PSO bus pasirašyta Lietuvos vardu kokio nors A.Dulkio, kuris už nieką neatsako.

O juk kaip patogu mūsų funkcionieriams – jokios atsakomybės už žmonių sveikatą epidemijų metu (nekalbant apie tai, kad epidemija tai ar ne, nuspręs PSO), visos kovos su ja priemonės bus nuleistos iš viršaus, esą rūpinantis mūsų bendra sveikata – pasauliniu lygiu.

Dabar bent trumpam įsivaizduokime kas būtų buvę, jei PSO būtų reguliavusi kovydo pandemijos suvaldymo priemones. Jokie protestai, kreipiamaisi į teismus, apeliacijos į valdančiuosius – netenka jokios prasmės, nes viskas nuleidžiama iš viršaus – iš tų struktūrų, kurių mes niekada nerinkome, tačiau kurioms perduos valdžią mūsų rinkti valdantieji.

Čia iškyla teisinis klausimas – ar gali valdantieji perduoti dalį savo įgaliojimų tiems, kurių nerinko šalies piliečiai?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 217

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-04-21, 06:55

    PSO projektas aiškus – MAŽINTI gyventojų skaičių. Nėra ką diskutuoti, ateis nurodymai vykdymui, tad mūsų lyt-polit-iškrypėliai vėl imsis agresyviųjų darbų įgyvendinti… Juk jau yra patirtis…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...