infa.lt

Konservatorius apie pasiruošimą Turkijoje prezidento ir parlamento rinkimams: „Demokratija šlubuoja“

17 balandžio
11:19 2023

Kęstutis Masiulis

Seimo narys, konservatorius Kęstutis Masiulis balandžio 11–14 dienomis kartu su Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) delegacija dalyvavo pasiruošimo Turkijos Respublikos prezidento ir parlamento rinkimams, kurie vyks gegužės 14 d., stebėjimo misijoje Ankaroje.

K. Masiulis pažymi, kad ETPA misijos susitikimai buvo turiningi, ypač su opozicinių partijų, nevyriausybinių organizacijų ir opozicinės žiniasklaidos atstovais.

Ir atvirkščiai, pabrėžia K/Masiulis, „oficialius postus užimantys asmenys neigė spragas, demokratijos deformacijas.  Į klausimą, kodėl valstybinėje televizijoje dominuoja valdantieji ir jų kandidatas į prezidentus, buvo vienas atsakymas, kad kiti gali naudoti socialines medijas“, – teigia politikas.

Panašu, kad turkai nusikopijavo Lietuvos valdančiųjų elgesį, nes opozicijai Lietuvoje pakliūti į LRT eterį sudaromos lygiai tokios pačios galimybės kaip ir jų kolegoms iš Turkijos.

Konservatorius rašo, kad Turkijos opozicijos atstovai skundėsi ribojimais saviraiškos laisvei, nes neseniai priimtas Dezinformacijos įstatymas kriminalizavo vadinamųjų fake news platinimą socialiniuose tinkluose.

Tai Lietuvoje ne ką geriau – priimti įstatymai suteikia galimybę bet kurį portalą uždaryti net be teismo sprendimo, kuriam laikui. O dėl cenzūros socialiniuose tinkluose net nėra ką kalbėti.

K.Masiulis praneša, kad opozicinių jėgų atstovai taip pat informavo, kad rinkimuose naudojami administraciniai resursai, ypač kaimuose, kur atvežami rinkėjai, neskaidriai sudaromos balsų skaičiavimo komisijos ir kt.

„Valdantieji į mano klausimą, ar neiškraipo rezultatų rinkėjų organizuotas vežimas balsuoti, atsakė, kad tai tik didina balsavimo aktyvumą ir, kad jie didžiuojasi aktyvumu, kuris siekia beveik 90%“, – sako K. Masiulis.

Prisimenant Lietuvoje vykusius VRK triukus per praėjusius savivaldos rinkimus, kai opozicinių partijų kandidatai buvo tiesiog šalinami iš rinkimų net už menkus netikslumus anketose (kurie vėliau teismo buvo pavadinti nereikšmingais), stebėtis tuo, kad kitų šalių valdantieji kopijuoja „pasiteisinusią rinkimų praktiką” kitur – nevertėtų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 137

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-04-17, 15:21

    Och, tas Putinas: – Užkrėtė Lietuvos lyt-polit-iškrypėlius, o dabar persimetė ir į Turkiją. Galimai šis seimūnas juos instruktavo pagal iš Maskvos gautus nurodymus, kad dabar pats stebisi, jog viskas – kaip Lietuvoje…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...