infa.lt

Trisdešimt metų klimato kaitos pranašysčių

16 balandžio
23:30 2023

infa.lt montažas

NBC News” neseniai išreklamavo JT Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos (IPCC) ataskaitą, kurioje teigiama, kad „galimybė užtikrinti visiems Žemės gyventojams tinkamą ateitį vis labiau traukiasi”, rašo „American Thinker” leidinio autorius Warren Beatty.

Taip pat buvo pranešta: „Galimybė užtikrinti visiems tinkamą ir tvarią ateitį sparčiai traukiasi”. Šiai minčiai pritarė ir Gamtos išteklių gynimo tarybos prezidentas Manišas Bapna (Manish Bapna): „Tai yra šalta kaip akmuo tiesa, kurią, remdamiesi neginčijamais moksliniais duomenimis, išdėstė geriausi pasaulio klimato ekspertai. Žengiame pražūties keliu ir nebeturime laiko pakeisti kryptį.”

Tai ta pati JT, kuri klydo prieš 34 metus, kai JT Aplinkos programos Niujorko biuro direktorius Noelis Braunas (Noel Brown) sakė, kad „ištisos tautos gali būti nušluotos nuo žemės paviršiaus dėl kylančio jūros lygio, jei pasaulinio atšilimo tendencija nepasikeis iki 2000 m.”.

Dienraščio „Guardian” aplinkos redaktorė Fiona Harvey teigia: „Mokslininkai paskelbė „paskutinį įspėjimą” dėl klimato krizės, nes didėjantis šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas stumia pasaulį prie negrįžtamos žalos slenksčio, kurią gali sustabdyti tik greiti ir drastiški veiksmai.” Ji citavo TKKG, kurią sudaro žymiausi pasaulio klimato mokslininkai, ataskaitą.

Dar kartą JT.

„CBS News” citavo Šiaurės Ilinojaus universiteto mokslininko daktaro Walkerio Ashley prognozes, kad dėl klimato kaitos tokios audros, kokios siautė Misisipėje ir nusinešė kelias dešimtis gyvybių, gali būti dažnesnės.

Dabar atkreipkime dėmesį į veidmainius politikus, kurie savo lūpomis ir veiksmais daro prognozes, pradedant Baraku Obama. Nacionalinė vandenynų ir atmosferos administracija (NOAA) prognozuoja, kad per ateinančius 30 metų jūros lygis pakils net 12 colių (apie 30,5 cm.).

NOAA prognozuoja, kad jūros lygio kilimas „…per ateinančius 30 metų iš esmės pakeis pakrančių užtvindymą, nes padidės potvynių ir audrų bangų aukštis ir jos pasieks toliau į žemyno gilumą. Laukiama, kad iki 2050 m. „vidutinio stiprumo” (paprastai žalingi) potvyniai vidutiniškai pasitaikys daugiau nei 10 kartų dažniau nei dabar”.

Tačiau ši informacija nesutrukdė buvusiam JAV prezidentui Barackui Obamai nusipirkti prie vandenyno esantį dvarą Martos vynuogyne. 7 000 kvadratinių pėdų namas yra 0 pėdų virš jūros lygio ir maždaug už ketvirčio mylios nuo jūros.

Atstovų rūmų narė Alexandria Ocasio-Cortez (D-N. Y.) 2019 m. sakė: „…reikia skubiai spręsti žmogaus sukeltos klimato kaitos problemą, perspėdama, kad ji „sunaikins planetą” per keliolika metų, jei žmonės nesiims spręsti šio klausimo, nesvarbu, kiek tai kainuos”.

Po to, kai „Associated Press” paneigė jos prognozę, ji pabandė ją atšaukti, „Twitter” parašydama: „Tai yra GOP metodas, kai sausas humoras ir sarkazmas suprantami pažodžiui ir „tikrinami faktai”. Kaip ir su „pasaulio pabaiga po 12 metų”, reikia turėti jūros kempinės socialinį intelektą, kad galėtum manyti, jog tai pažodžiui. Bet GOP iš esmės yra Dvaitas iš „Biuro”, tad kas žino”.

Jos būstinė buvo už minutės kelio pėsčiomis nuo metro. Tačiau per pradinę AOC kampaniją automobiliai buvo užsakyti 1049 kartus, įskaitant 26 automobilius per vieną dieną.

Nepaisant to, kad greitasis geležinkelis yra kertinis jos „Žaliojo naujojo kurso” (ŽNK) politikos akmuo, ji 18 kartų pasinaudojo „Amtrak” traukiniu, o 66 kartus skrido lėktuvu. Jos atsakymas: „GND” – „tai sisteminiai pokyčiai, o ne asmeniniai degalus ryjantys veiksmai”.

Dabar sutelksiu dėmesį į seną kvailį, kuris užima „Bully Pulpit”. Nors J. Bidenas žodžiu nepateikė jokių prognozių, jo veiksmai rodo, kas, jo manymu, įvyks, jei klimato kaita greitai nesumažės. Baidenas sakė: „[Pasaulinis atšilimas] yra didžiausia egzistencinė grėsmė žmonijai, su kuria kada nors esame susidūrę, įskaitant branduolinį ginklą”.

J. Bidenas įsteigė Nacionalinę klimato kaitos darbo grupę, kurios uždaviniai (be kita ko):

  • Iki 2030 m. sumažinti JAV išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį 50-52%, palyginti su 2005 m. lygiu;
  • Iki 2035 m. pagaminti 100 proc. anglies dioksido neteršiančios elektros energijos;
  • iki 2050 m. sukurti ekonomiką, kurios grynasis išmetamųjų teršalų kiekis būtų lygus nuliui;
  • 40 proc. federalinių investicijų į klimato kaitą ir švarią energiją naudos skirti nepalankioje padėtyje esančioms bendruomenėms.

2021 m. J. Bidenas siekė, kad iki 2030 m. 50% parduodamų naujų transporto priemonių sudarytų elektromobiliai arba iš tinklo įkraunami hibridiniai automobiliai. Iš kur, jo manymu, gaunama elektros energija? Šiuo metu 0,2% jos pagaminama fotovoltinėse plokštėse, o vėjo jėgainėse – 4 procentai.

Dauguma būdų, naudojamų elektrai gaminti, išskiria anglies dioksidą. Didesniam skaičiui elektromobilių reikės daugiau elektros energijos, taip pat didesnės įkrovimo infrastruktūros ir elektros tinklų pajėgumų. Komunalinių paslaugų ir elektros energijos gamybos įmonės turės investuoti milijardus, kad sukurtų papildomus pajėgumus.

Prognozuojama, kad 2030 m. JAV keliais važinės 26,4 mln. elektromobilių, t. y. 10% iš 259 mln. lengvųjų transporto priemonių (lengvųjų automobilių ir lengvųjų sunkvežimių). Tai prognozė, todėl jai įvertinti turime naudoti dabartinius duomenis. Pastaruoju metu Kalifornija daug triukšmo kelia dėl elektromobilių; pažiūrėkime, kaip jai sekasi.

Kalifornijoje naujų elektromobilių pardavimai pasiekė 19%, iš viso apie 563 000 elektromobilių. Valstijos pareigūnai tvirtina, kad iki 2035 m. numatomas 12,5 mln. elektromobilių skaičius neapsunkins elektros tinklo. Tačiau jų įsitikinimas, kad valstija gali išvengti elektros energijos tiekimo sutrikimų, grindžiamas geriausiu scenarijumi:

  • Kurti saulės ir vėjo energiją precedento neturinčiu tempu: norint pereiti prie visų atsinaujinančių energijos šaltinių, per ateinančius 25 metus kasmet prireiks mažiausiai šešių gigavatų naujų išteklių, o tai dar niekada nebuvo pasiekta;
  • įtikinti žmones įkrauti savo elektromobilius ne piko valandomis;
  • pastatyti 15 kartų daugiau viešųjų įkroviklių: iki 2030 m. numatytiems aštuoniems milijonams elektromobilių reikės apie 1,2 mln. įkroviklių. Šiuo metu visoje valstijoje veikia apie 80 000 įkroviklių
  • iki 2035 m. elektros energijos gamybą padidinti 42%, o 2045 m. – net 85%. Iki 2045 m. elektros energijos gamybos pajėgumai, reikalingi šiai paklausai patenkinti per metus, turės patrigubėti.

Praėjus vos šešioms dienoms po to, kai Kalifornijos oro išteklių valdyba įpareigojo, kad 35% naujų 2026 m. Kalifornijoje parduodamų automobilių (100% iki 2035 m.) turi būti nulinės CO2 emisijos, karščio bangos apnuogino Kalifornijos elektros tinklą, todėl buvo paskelbtas 10 dienų trukmės pavojaus parengtis, kurios gyventojai buvo įspėti sumažinti elektros energijos vartojimą arba galimybe susidurti su elektros energijos tiekimo pertrūkiais.

Ar galime to tikėtis 2030 m. prognozuojamame Bideno pasaulyje?

Tačiau veiksmai kalba garsiau nei žodžiai. Nepaisant to, kad perspėja apie visuotinio atšilimo pasekmes, Joe Bidenas reguliariai skrenda degalus ryjančiais sraigtasparniais savaitgaliais į savo namus Delavere, kur praleido beveik ketvirtadalį savo prezidentavimo laikotarpio.

parengė: sarmatas.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 195

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-04-17, 06:35

    Reikia milijardų milijardus skirti ĮSI-SAVINTI, kad kova už globalinį atšilimą tęstųsi…
    Kai slinko ledynai, tai nebent nuo gremėzdiškų, šiltų dinozaurų kūnų šilumos…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
    Techniškai valdydami informacinę erdvę Vakarai vis tik praranda ideologinę įtaką – kodėl?

Techniškai valdydami informacinę erdvę Vakarai vis tik praranda ideologinę įtaką – kodėl?

atsiliepimų 8 Skaityti visą įrašą
    „Karas” tarp Izraelio ir Irano užsibaigė „netikėtai”, kaip ir prasidėjęs

„Karas” tarp Izraelio ir Irano užsibaigė „netikėtai”, kaip ir prasidėjęs

atsiliepimų 2 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Žirgų ar prezidentinių rinkimų lenktynės?

Gintaras Furmanavičius. Žirgų ar prezidentinių rinkimų lenktynės?

1 atsiliepimas Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Kūrėjai

Jolanta Blažytė. Kūrėjai

atsiliepimų 4 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Nuo nieko nepriklausomi Lietuvos biudžeto „vartotojai”

Gintaras Furmanavičius. Nuo nieko nepriklausomi Lietuvos biudžeto „vartotojai”

atsiliepimų 3 Skaityti visą įrašą
    Linas Karpavičius. Apie gamtos pabudimo ir metų užbaigtuvių šventes

Linas Karpavičius. Apie gamtos pabudimo ir metų užbaigtuvių šventes

atsiliepimų 2 Skaityti visą įrašą
    „Areštuokite mane”: Džoana Rouling metė iššūkį policijai dėl naujojo neapykantos nusikaltimų įstatymo

„Areštuokite mane”: Džoana Rouling metė iššūkį policijai dėl naujojo neapykantos nusikaltimų įstatymo

atsiliepimų 5 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Stambulo konvencija ir nuomonės formuotojai

Gintaras Furmanavičius. Stambulo konvencija ir nuomonės formuotojai

atsiliepimų 3 Skaityti visą įrašą
    Valdas Vižinis. Kai bandai apmąstyti išties svarbius dalykus

Valdas Vižinis. Kai bandai apmąstyti išties svarbius dalykus

atsiliepimų 4 Skaityti visą įrašą
    Herkus Baranauskas-Deltuvis. Mokiniai

Herkus Baranauskas-Deltuvis. Mokiniai

atsiliepimų 6 Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Skylė juoda, cirkai – margi

Jolanta Blažytė. Skylė juoda, cirkai – margi

atsiliepimų 13 Skaityti visą įrašą
    Jolanta Blažytė. Velykos artėja. O išsilaisvinimas?

Jolanta Blažytė. Velykos artėja. O išsilaisvinimas?

atsiliepimų 5 Skaityti visą įrašą
    Gintaras Furmanavičius. Kiek ilgai mes liksime pasyviais šio ketvirtus metus vykstančio cirko stebėtojais?

Gintaras Furmanavičius. Kiek ilgai mes liksime pasyviais šio ketvirtus metus vykstančio cirko stebėtojais?

atsiliepimų 7 Skaityti visą įrašą

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....