infa.lt

Seimas priėmė europines Išmokų vaikams įstatymo pataisas

21 rugsėjo
16:55 2016

Seimo sesija

Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė europines Išmokų vaikams įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-4584(2)). Tokiam sprendimui pritarė 83, prieš balsavo vienas Seimo narys.

Priimtomis pataisomis pratęstas išmokų vaikams mokėjimas vaikams nuo 7 iki 18 metų, šeimoje auginant ir (ar) globojant vieną ar du vaikus, taip suvienodinant šios išmokos mokėjimą kaip ir šeimoje auginant ir (ar) globojant tris ar daugiau vaikų bei paliekant šiuo metu nustatytą šeimos gaunamų pajamų vertinimą. Nustatyta, kad teisę į išmoką vaikui įgis visos šeimos, auginančios ir (ar) globojančios vieną ar du vaikus nuo 7 iki 18 metų (pagal šiuo metu galiojantį teisinį reguliavimą tokią teisę šiuo metu turi tik šeimos, auginančios tris ar daugiau vaikų, t.y. gausios šeimos).

Įstatyme nustatyta, kad bus skiriama vienkartinė išmoka vaikui, kai vaikas gimė gyvas, tačiau mirė nesukakęs 3 mėnesių ir jo gyvenamoji vieta nebuvo deklaruota Lietuvos Respublikoje.

Į įstatymą įtraukta nauja subjektų grupė – Europos Sąjungos valstybės narės ar Europos ekonominei erdvei priklausančios Europos laisvos prekybos asociacijos valstybės narės piliečiai darbuotojai, taip pat savarankiškai dirbantys ir jų šeimos nariai, kuriems bus skiriama ir mokama išmoka vaikui, vienkartinė išmoka vaikui ir vienkartinė išmoka nėščiai moteriai, taip jiems sudarant vienodas su Lietuvos Respublikos piliečiais sąlygas gauti minėtas išmokas bei užtikrinant Europos Sąjungos teisės aktų suderinamumą su nacionaline teise.

Taip pat įtvirtinta išimtis, kad Europos Sąjungos valstybės narės ar Europos ekonominei erdvei priklausančios Europos laisvos prekybos asociacijos valstybės narės piliečiams darbuotojams, taip pat savarankiškai dirbantiems, ir jų šeimos nariams, siekiant pasinaudoti teise gauti išmokas, nebus taikomas reikalavimas ne mažiau kaip 3 mėnesius gyventi Lietuvos Respublikoje, kai jiems yra išduoti dokumentai, patvirtinantys ar suteikiantys teisę gyventi Lietuvos Respublikoje.

Šios pataisos įsigalios 2016 m. spalio 1 d.

Įvertinus šalies ekonominę padėtį ir atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes, nuostatų, susijusių su išmokos vaikui mokėjimo pratęsimu vaikams nuo 7 iki 18 metų, šeimoje auginant ir (ar) globojant vieną ar du vaikus, taip suvienodinant šios išmokos mokėjimą kaip ir šeimoje auginant ir (ar) globojant tris ar daugiau vaikų bei paliekant šiuo metu nustatytą šeimos gaunamų pajamų vertinimą, įsigaliojimas nustatytas nuo 2017 m. sausio 1 d.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 105

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...