infa.lt

„Google”, sekdama „Microsoft” „Bing” pavyzdžiu, savo paieškos sistemoje įdiegs dirbtinio intelekto funkcijas

08 balandžio
11:40 2023
Pokalbių robotas ir žmogus

infa.lt užsakymu sugeneruotas paveikslėlis (Microsoft „Bing”)

„Google” planuoja į savo pagrindinę paieškos sistemą įtraukti interaktyvias dirbtinio intelekto funkcijas, pranešė generalinis direktorius Sundaras Pichai. Apie tai paskelbta sparčiai augant „Microsoft” paieškos sistemos „Bing” populiarumui po to, kai buvo įdiegtas dirbtinio intelekto valdomas pokalbių robotas.

Anksčiau „Google” buvo atidariusi prieigą prie savo pokalbių roboto „Bard”, pabrėždama, kad jis nepakeičia paieškos sistemos, o ją papildo.

Dirbtinio intelekto pažanga padidins „Google” gebėjimą atsakyti į daugybę paieškos užklausų, sakė Pichai „The Wall Street Journal” leidiniui. Jis paneigė nuomonę, kad pokalbių robotai kelia grėsmę „Google” paieškos verslui, kuris sudaro daugiau nei pusę patronuojančiosios bendrovės „Alphabet Inc” pajamų.

„Google” yra viena iš lyderių kuriant didžiuosius kalbos modelius (LLM), kuriais aprūpinami pažangūs pokalbių robotai, tokie kaip „Google” „Bard” arba konkurentės „Open AI”  „ChatGPT” pokalbių robotas..

Tačiau IT milžinė lėtai diegia dirbtinio intelekto technologiją į savo produktus, nors panašu, kad padėtis netrukus pasikeis. „Ar žmonės galės užduoti „Google” klausimus ir bendrauti su LLM paieškos kontekste? Be abejo”, – žurnalistams sakė Pichai.

„Google” susiduria su viena didžiausių grėsmių savo pagrindiniam verslui per pastaruosius metus. Kompanija „Microsoft” į savo paieškos sistemą „Bing” jau integravo dirbtiniu intelektu pagrįstą pokalbių robotą, kuris prisidėjo prie sprogstamai augančio jos populiarumo.

„Google” patiria investuotojų spaudimą mažinti sąnaudas dėl didėjančios infliacijos. Dėl to metų pradžioje „Alphabet” paskelbė atleidžianti 12 000 darbuotojų, t. y. apie 6% savo darbo jėgos.

Pichai teigė, kad „Google” dar nepasiekė pernai rugsėjį užsibrėžto tikslo tapti 20% našesne. Jis teigė, kad bendrovė yra patenkinta vykdomų pokyčių tempu, ir nedetalizavo galimų tolesnių darbuotojų skaičiaus mažinimo perspektyvų.

Iš Pichai interviu galima suprasti, kad „Google” ketina į savo paieškos sistemą integruoti dirbtinio intelekto botą, panašų į jau naudojamą „Bing”. Tikimasi, kad šis žingsnis pakeis tradicinį požiūrį į naudotojų bendravimą su paieškos sistema, kuris beveik nepasikeitė per daugiau nei 20 metų.

Šiuo metu bandomi keli nauji produktai, pavyzdžiui, galimybė bendrauti su paieškos botu pokalbių forma. Praėjusį mėnesį „Google” paskelbė ketinanti „apgalvotai integruoti LLM į paiešką”, tačiau kol kas nepateikė išsamesnės informacijos.

Kovo mėnesį „Google” suteikė viešą prieigą prie savo pokalbių roboto „Bard” per registraciją į laukiančiųjų sąrašą. Kūrėjai neintegravo algoritmo į paieškos sistemą, siūlydami naudotojams bendrauti su juo per atskirą interneto tinklą.

Google pabrėžia, kad dirbtinis intelektas „Bard” nėra paieškos variklio pakaitalas, o veikiau paieškos papildymas, iš kurio naudotojai gali „pasisemti idėjų, rašyti projektus ar tiesiog kalbėtis apie gyvenimą”. Šiuo metu vyksta „Bard” testavimas, po kurio algoritmas gali pasirodyti Google paieškos sistemoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 161

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...