infa.lt

Dr. Algimantas Matulevičius. Tik vienas klausimas, visam būriui šalies ,,teisuolių“.

07 balandžio
11:54 2023
Algimantas Matulevičius

Facebook nuotr.

Nedaug kas iš mūsų ,,laisvos žiniasklaidos“ išspausdins ar portale patalpins šį mano gan kuklų, bet manau daugeliui Lietuvos žmonių gan svarbų klausimą. Tačiau kaip sakoma, nepabandžius nesužinosi.

Nesileisiu į ilgas peripetijas apie LR Prezidento Gitano Nausėdos priklausymą TSKP. Jau ir taip bene didžiulis vežimas prirašytas, o dar daugiau prikalbėta. O kokie vertinimai!

Beje ženkliai įdomesni vertintojai. Jie gi visi save įrašę į ,,teisuolius“. Jie skaidrūs, kaip krištolas, nieko amoralaus nepadarę ir net niekada neklydę. Todėl jiems ir privilegija kitus teisti bei moralizuoti.

Tik čia kirba toks kirminėlis ar jie tikrai tokie dori, kaip bando save pateikti? Ir tas nešvarumo jausmas neapleidžia. Juolab, kad visa ši istorija nei sudilusio skatiko neverta. O koks dėmesys, kiek triukšmo. Net kyšininkus bei pedofilus pamiršome.

Ką jie palyginus su šia ,,istorija“, kuri net prieš ,,pranešėją“ nublanksta…o čia dar vienas kirminiukas krebžda, o gal ji ir ,,išdygo“, kad ta pirmoji nesuveikė?

Tačiau mano vienintelis klausimas ženkliai svarbesnis ir paprastesnis. O kur jūs ponai ir ponios ,,teisuoliai“ buvote, kokiu letargo miegu miegojote, kad pražiopsojote, juk 2009 metais Lietuvos Respublikos Prezidente tapo Mykolo Burokevičiaus partijos narė Dalia Grybauskaitė?

Nežinantiems, ne tokios ir senos mūsų istorijos, paaiškinu išsamiau, nes tai gan svarbu. 1989 m. gruodžio mėnesį, pirmoji visoje SSRS, atsiskyrė nuo Maskvos Lietuvos komunistų partija, kuriai vadovavo Algirdas Mykolas Brazauskas vėliau (1993 m.) tapęs LR Prezidentu.

Tai buvo istorinės reikšmės įvykis, nutiesęs kelią į mūsų Nepriklausomybę. Ir Tauta tai suprato, bei palaikė.

Po suvažiavimo įvykęs mitingas, į kurį susirinko pilnutėlė Katedros aikštė tai patvirtino. Deja nei suvažiavime, nei mitinge bei pačioje atsiskyrusioje nuo Maskvos LKP nebuvo būsimos Prezidentės D.Grybauskaitės.

Ir būti negalėjo, nes ji ir toliau dirbo Maskvai savo partinėje mokykloje, kurią savo žinion perėmė Maskvos TSKP Centro komitetas. Dirbo ten ir po 1990 m kovo 11 d., net buvo paaukštinta pareigose.

O savo biografijoje ponia D. Grybauskaitė švelniai tariant gudrauja: apie priklausymą partijoms ji rašo, Priklausymas partijoms 1979–1989 m. Lietuvos komunistų partijos narė

Nuo 1990 m. nepartinė. Deja bet tai NETIESA. Ji iki 1990 metų antros pusės buvo TSKP narė arba liaudyje vadinama burokevičininkė arba ant TSKP platformos ( juos vadino platformininkais, nes jie liko ištikimi Maskvai) ir buvo prieš Lietuvos Nepriklausomybę.

Nebūdama toje Maskvos partijoje ji negalėjo toliau dirbti partinėje mokykloje, o joje tuo metu net buvo paaukštinta, tapo moksline sekretore.

Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Gintautas Mažeika atkreipia dėmesį ( portalas Delfi 2023-04-05) , kad visoje šioje istorijoje daug svarbiau jo nuomone ar tu pasirinkai, ypač po 1990 m. kovo 11 d. atsiskyrusią LKP ar likai su Maskvos t.y. su M.Burokevičiaus partija. Negalima nepritarti profesoriui, jis 100% teisus.

Būtent šiuo nedideliu rašinėliu noriu užduoti visiems ,,teisuoliams“ vienintelį klausimą, kur jūs buvote tada, kai Tauta net du kartus iš eilės rinko LR Prezidente M.Burokevičiaus partijos narę.

Jūs tylėjote lyg žuvys. Ar jums kas liežuvius buvo prisiuvęs, o dabar atrišo. Nors ir dabar jūs bandote D.Grybauskaitę pateikti, kaip teigiamą heroję.

Teigiate, kad ji savo biografijoje nurodė, kad buvo partijoje. Taip nurodė. Deja nedidelė smulkmenėlė, pamiršo nurodyti kurioje ir tikslią datą. Bet čia matomai jums smulkmena?

Tik jei jūs taip ,,principingai“ ir vieningai būtumėte tada (2009 m.) mums aiškinę, kad tai nedora, ko gero bent dauguma mūsų būtų išgirdę. Tik tada būtų neišsipildžiusi Vytauto Landsbergio pranašystė: Lietuva nebūtų turėjusi ,,…savo Lietuvos Dalios…“…

Daktaras Algimantas Matulevičius -LRP pirmininko pavaduotojas, LPK Garbės Prezidentas, buvęs LR Vyriausybės ministras, Seimo NSGK pirmininkas

Būsime dėkingi,jei pasidalinsite gerbiami skaitytojai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 481

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Vidmantas    -  2023-04-07, 17:19

    OHOOOO ! OT CIA TAI DEASIU ZUIKIU SU AVIM SUKRYZNIBTU PASIEKIMAI . lietuvyciai suduoda bajeriu .

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-04-09, 06:37

    Apskritai, daug protingų minčių yra pasakyta, parašyta, o gerb. A. MATULEVIČIUS sugeba jas išraiškingai, išmintingai užakcentuoti. Bet Lietuvos žmonėms dažnai būna, kaip rusiškame posakyje: Rašyk, aiškink (talkui), vis viena gausi tą patį X…ui”… Daugybė žmonių turi imunitetą Teisybės neįsisąmoninti…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Pastebėjęs    -  2023-04-09, 06:52

    Lietuvos KOMUNISTŲ PARTIJOS SEKRETORIUS A. Brazauskas – LR prezidentas. BUROKEVIČIAUS PARTIJOS komunistė D. Grybauskaitė – LR prezidentė. Dabartinis gerb. Prezidentas G. Nausėda, – visokiausių pancerovų, tapinų, paleckiuko pašvinkusių atliekų yra aplojinamas, kad buvo eilinis partijos narys. Tuo metu Vilniaus skaičiavimo mašinų gamykloje buvo eilės inžinierių, technologų, ekonomistų, kad įstoti į partiją. Nes be jos netapsi cecho, skyriaus ar net biuro viršininku, nes juos tvirtina gamyklos komunistų partijos komitetas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......