infa.lt

Gitanas Nausėda nenurodė priklausymo SSKP kandidatuodamas į prezidentus

05 balandžio
18:18 2023
Gitanas Nausėda Davose (WEF)

Prezidento kanceliarijos nuotr | lrp.lt

Žurnalistas Dovydas Pancerovas savo Facebook paskyroje paskelbė skandalingus dokumentus:

…liudijančius prezidento Gitano Nausėdos stojimo į komunistų partiją pareiškimą, datuojamą 1988 metais gegužės 20 d. ir tais pačiais metais birželio 27 d išduotą partinį SSKP bilietą.

Lietuvoje tais metais įvyko steigiamasis Sąjūdžio suvažiavimas

Reikalavimas naikinti Molotovo-Ribentropo pakto pasekmes buvo įvardytas mitinge prie Adomo Mickevičiaus paminklo dar 1987 m. rugpjūčio 23 d.

Tuo metu komunistų Lietuvoje buvo daugybė, ir šis faktas neturėtų nieko stebinti, jei ne stojimo į SSKP gretas data – 1988-ieji. Bet ir tą galima suprasti – dėl karjeros, o ne iš įsitikinimo daug kas tais laikais stodavo į SSKP gretas.

Pats D.Pancerovas turi G.Nausėdai vienintelį priekaištą, kad nedeklaravo priklausomybės SSKP savo kandidatavimo į prezidentus metu, nors tai buvo privaloma.

infa.lt turi ir kitų klausimų – jei tai faktas, kodėl to nesugebėjo išsiaiškinti Lietuvos Saugumas, kuris tokius duomenis turi tikrinti ypač atidžiai ir ypač prieš rinkimus?

Ar tai nebuvo specialiai praleistas dalykas, siekiant vėliau šantažuoti juo prezidentą, o kai kažkas su šantažu nepavyko – atsirado „nepriklausomas” žurnalistas, kuris ėmė ir ištraukė tą faktą į dienos šviesą. Pagal tai vertinant – toliau turėtų sekti neįtikusio prezidento apkalta?

Tai klausimai, į kuriuos, esant šiai sistemai – atsakymų negausime, nes jie slypi pačioje sistemoje ir sudaro jos pamatus.

Akivaizdu viena – Lietuvoje vyksta nešvarūs dalykai nuo pat jos nepriklausomybės atkūrimo pradžios ir tame aktyviai dalyvauja visos saugumo struktūros, kurios iš tiesų turėtų sekti, kad panašus dalykai, kuriuos dabar pateikė D.Pancerovas – būtų išsiaiškinti dar iki rinkimų, o ne praėjus keleriems metams ir tik „atsitiktinai” išslaptinus kažkokius archyvus.

Galima tik spėlioti, kodėl kandidatuodamas į prezidentu Gitanas Nausėda nenurodė priklausymo SSKP fakto.

O gal kažkas taip patarė, pažadėdamas, kad tai „niekada neišaiškės”?

Juk būdamas protingu žmogumi G.Nausėda turėjo suprasti, kad visus kandidatus patikrina saugumas, ir kilus mažiausiam neatitikimui kandidatūros būna atmetamos.

Šiuo atveju buvo kitaip. Ir tuo pačiu vienodai, kaip ir su Dalia Grybauskaite, kai ji nenurodė-iškraipė savo biografijos faktus.

Pats Gitanas Nausėda nurodė, jog stojimas į SSKP buvo „jaunystės” klaida, kurią jis su kaupu išpirko dirbdamas nepriklausomos Lietuvos labui.

Jis pažymėjo, kad rinkimų anketoje neprivalėjo to nurodyti, nes komunistų partijoje buvo iki Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo, praneša BNS.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 480

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Vietinis    -  2023-04-05, 18:24

    O ką nurodė Lanzbergis, kai prašė pranešti apie bendradarbiavimą su KGB?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2023-04-05, 18:29

    Neginu Nausėdos. bet tai tapę tradicija. Grybauskaitės biografija daug baisesnė. Ji dirbo Burokevičiui. Jei kas nežino, tai Burokevičius, skelbiant nepriklausomybę, vadovavo grupei komunistų, kurie buvo prieš Lietuvos atsiskyrimą nuo TSRS. AR TAI BUVO NURODYTA JOS BIOGRAFIJOJE?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2023-04-06, 06:49

    Pancerovas, pripeizėtos knygutės, kaip ir visi paleckiuko valymo iš visuomenės užsilikusios pašvinkusios atliekos, stengiasi įnešti chaosą Lietuvoje, neatsitiktinai, o pagal užsakymą… Sovietmečio gamyklose, net cecho ar skyriaus v-ku negalėjai tapti, jeigu nebuvai partinis. Tuo metu niekas nelaikė tautos išdaviku, jeigu buvai komjaunuolis ar dėl pareigų užėmimo partinis… Gerb. Prezidentą apkaltinčiau vieninteliu, lemtingu kaltinimu: Kai buvo mažiukas – siusiojo į kelnes. Tai kaip gali būti gerb. G. Nausėda LR prezidentas, JEIGU siusiojo į kelnes?…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Aho    -  2023-04-06, 18:05

    Apkalta. Taškas

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...