infa.lt

10 labiausiai „depresuotų“ pasaulio šalių

18 rugsėjo
01:01 2016

usnews.com

paveikslėlis

Indijoje užfiksuotas maksimalus gyvenimo trukmės sumažėjimas, kaip invalidumo ir mirties pasekmė, iššaukta depresijos ar nervinės įtampos.

Pasak PSO (Pasaulio sveikatos organizacija) skelbiamų duomenų, Amerika patenka į tarpą šalių, turinčių didžiausią depresijos lygmenį pasaulyje. Žiūrint iš pilnaverčio gyvenimo išgyventų metų skaičiaus požiūrio taško, prarastų kaip invalidumo ar mirties pasekmė, bendrai priimto visuomeninės sveikatos indikatoriaus, matuojančio bendrą sergamumo kažkokiu negalavimu lygį, Jungtinės Valstijos užėmė trečią vietą pagal monopoliarinių depresyvinių psichikos sutrikimų lygmenį, praleidusios į priekį tik Indiją ir Kiniją. psichinės ligos, psichinių ligų paplitimas

Indija, Kinija ir JAV taip pat yra šalys, labiausiai pažeistos nervinių sutrikimų, šizofrenijos ir bipoliarinių psichikos sutrikimų paplitusių gyventojų tarpe, informuoja PSO.

Sekant organizacijos National Alliance on Mental Illness duomenimis, apytiksliai kas penktas suaugęs JAV gyventojas, kiekvienais metais kenčia nuo kažkurios psichinių ligų formos, tačiau tik 41 procentas iš jų praėjusiais metais gavo psichiatrinę pagalbą ar aptarnavimą.

Šių metų (2016) rugpjūtį, kandidatė į JAV prezidentus Hillary Clinton pasiūlė JAV psichiatrinės pagalbos sistemos reformavimo planą. Tai palankus žingsnis tiems specialistams, kurie nurodydavo į tokias problemas kaip nepakankamas gydytojų skaičių ir didelę gydymo kainą.

Atotrūkio tarp pacientų ir gydytojų skaičiaus psichiatrijos sferoje likvidavimas – globali problema. Pasak PSO statistikos, „2014 metais 45 procentai planetos gyventojų gyveno šalyse, kur psichiatrinių paslaugų pasiekiamumas buvo žemesnio lygmens, „nei 1 psichiatras 100 tūkstančių gyventojų“.

Azijoje užfiksuota mažiausia psichiatrų koncentracija vienam gyventojui, nežiūrint, o gal ir būtent dėl itin aukšto psichinių sutrikimų lygmens regione. Europoje yra maksimalus psichiatrinės pagalbos pasiekiamumo rodiklis, priešakyje visų – Monakas, Norvegija, Belgija ir Nyderlandai, kur PSO duomenimis yra nuo 20 iki 40 psichiatrų 100 tūkstančių gyventojų.

Lentelėje pateiktos šalys su maksimaliu psichinių ir elgesio sutrikimo susirgimų lygmeniu. Reitingas nustatytas imant už pagrindą metus, kurių skaičiumi sutrumpėja pilnaverčio gyvenimo trukmė dėl invalidumo ar mirties nuo šių susirgimų, su pataisa į pagal gyventojų skaičių.

Prierašas lentelei: Šalys, kuriose yra didžiausias depresijos, nervinių susirgimų, o taip pat alkoholinės ir narkotinės priklausomybės susirgimų lygmuo.

Bendras Depresija Nerimas Alkoholis & Narkotikai
Kinija Indija Indija Kinija
Indija Kinija Kinija Indija
JAV JAV JAV JAV
Rusija Indonezija Brazilija Rusija
Brazilija Brazilija Indonezija Brazilija
Indonezija Rusija Pakistanas Britanija
Pakistanas Pakistanas Bangladešas Vokietija
Bangladešas Bangladešas Nigerija Meksika
Nigerija Nigerija Turkija Japonija
Vokietija Iranas Iranas Prancūzija

 

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 414

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....