infa.lt

Meta gali uždrausti politinę reklamą savo platformose Europoje

31 kovo
06:30 2023

Korporacijos „Meta” vadovybė svarsto galimybę Europoje uždrausti politinę reklamą savo platformose, įskaitant „Facebook” ir „Instagram”.

Apie tai pranešė laikraštis „Financial Times” (FT), remdamasis šaltiniais. Taip elgiamasi dėl to, kad ES valdžios institucijos nuo kitų metų ketina įvesti taisykles, griežčiau reglamentuojančias internetinę reklamą socialiniuose tinkluose.

Visų pirma, politinei reklamai reikės didesnio skaidrumo, palyginti su įprastomis reklamomis – reikės pateikti informaciją apie tai, kas talpina reklamą, kiek ji kainuoja ir t. t.

Priešingu atveju tokio pobūdžio tikslinė reklama bus uždrausta.

Remiantis „Insider Intelligence” duomenimis, 2019-2020 m. „Meta” pajamos iš politinės reklamos JAV sudarė 800 mln. dolerių, t. y. mažiau nei 1 proc. visų reklamos pajamų.

Pasak FT, „Meta” vadovai mano, kad esant gana griežtam tokių reklamų reguliavimui, gali būti lengviau atsisakyti politinės reklamos.

Prieš priimdama sprendimą, „Meta” laukia, kol ES baigs rengti politinės reklamos reikalavimus, kurie bus pateikti birželio pradžioje.

Viena iš politinės reklamos taisyklių sugriežtinimo priežasčių buvo 2018 m. kilęs skandalas, susijęs su bendrove „Cambridge Analytica”, kuri dirbo su Donaldo Trampo (Donald Trump) rinkimų kampanijos štabu ir surinko daugiau kaip 80 mln. socialinio tinklo „Facebook” naudotojų duomenis rinkėjų politiniams prioritetams analizuoti.

infa.lt: akivaizdu, kad nuo tokio draudimo labiausiai nukentėtų patys Europos valdantieji, praradę reklamos platformą, kurios naudojimui politinei reklamai jie turi daugiausiai lėšų ir kitų galimybių. Taip pat nukentėtų kitos sisteminės mažesnės partijos, kurių atskiri nariai nuolat reklamuojasi Facebooke, nes kitų platformų neturi. Tikėtina, jog apsvarsčiusi tokį finalą ES atsisakys savo užmojų „skaidrinti” politinę reklamą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 94

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Ar dar jis nebankrutavo ? Čia toks pat kaip tik tok iš ko tas facebukas išsilaiko ?    -  2023-03-31, 07:38

    Užsidaryk greičiau o je diktatūra diktaves.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....