infa.lt

Pabėgėlių medžioklės scenos Saksonijos Bautzene

16 rugsėjo
20:54 2016
susirėmimas su pabėgėliais

Bautzene ten vėl buvo keletas smurtinių susirėmimų tarp vietinių gyventojų ir pabėgėlių. (nuotrauka: Christian Essler / Keystone)

Vokietijos miestas Bautzenas federalinėse Saksonijos žemėse nuo savaitės pradžios tapo naktinės priešpriešos vieta tarp jaunų pabėgėlių ir vietinių gyventojų, praneša Šveicarijos laikraštis Neue Zuercher Zeitung. To kas nutiko priežastimi tapo dažni pabėgėlių susirinkimai vakarais prie prekybos centro „Kornmarkt“, kas sukėlė vietos gyventojų ir verslininkų nepasitenkinimą. To pasekoje viskas išsiliejo į nedidelius susirėmimus su vietiniais.

Situacija, kaip aprašoma toliau, paaštrėjo trečiadienio vakarą. Pasak policijos pranešimų, 20 pabėgėlių grupė surengė provokaciją, su buteliais ir pagaliais užpuolusi 80 vietinių gyventojų, palaikančių dešiniąsias pažiūras ir šūkavusių lozungus prieš imigrantus. imigrantai, pabėgėliai

Po to vietiniai gyventojai ėmė tiesiog persekioti pabėgėlius, besistengiančius pasiekti savo bendrabučius. Tuo pačiu vietiniai skandavo frazę: „Tauta – tai mes!“ Pasekoje pabėgėlius apgynė policija.

Ketvirtadienį ketvertas neramumų organizatorių iš pabėgėlių tarpo buvo perkelti į kitus bendrabučius, o likusiems buvo uždrausta išeiti iš bendrabučio po 19.00 valandos vakaro ir gerti alkoholinius gėrimus. Bautzeno burmistras ir Saksonijos vidaus reikalų ministras jau pasmerkė abiejų pusių smurtą, deda tašką Neue Zuercher Zeitung.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 314

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Simas Simaitis    -  2016-09-18, 16:25

    Parašyta nevisiškai teisingai. Burmistras nieko nesmerkė. Mačiau visą reportažą su pačio burmistro pasisakymais. Buvo visiškai blaivūs pasisakymai. Turite nepamiršti, kad Saksonija buvusioji demokratinės Vokietijos fedacinė žemė. Žmonių mentalitetas visiškai kitoks, žino geriau savo istoriją, neužgožtas tautinis pasididžiavimas, nes tarybiniais laikais jų „nedusino” dėl žydų genocido.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....