infa.lt

Kiek reali terorizmo grėsmė Vokietijoje?

16 rugsėjo
01:01 2016
policija Honoveryje

nuotrauka: dpa

Po trijų asmenų įtariamų ryšiais su „Islamo valstybe“ (teroristine organizacija) sulaikymo, Vokietijos šiaurėje vokiečių spec-tarnybos „karštligiškai ėmėsi tirti galimų teroristinių planų tikimybę“, rašo Bild.

Kaip tapo žinoma leidiniui, dabar teisėsaugos organai yra užsiėmę mobiliųjų telefonų ir kompiuterių, o taip pat sulaikytųjų paskyrų socialiniuose tinkluose tyrimu. „Šiai dienai aišku viena: teroro aktų grėsmė Vokietijoje didėja“, – įsitikinęs publikacijos autorius Franz Solms-Laubach. aktas

Į Blid žurnalistų rankas pateko slaptas dokumentas, parengtas Vokietijos federalinės vyriausybės 2016 birželį, kurio autoriais pateikia nerimą keliančią išvadą islamo teroristų veiklos Vokietijos teritorijoje atžvilgiu.

Dokumente nurodoma į tai, jog teroristai gali bet kuriuo momentu panaudoti taip vadinamas „asimetrinius“ teroristinius būdus: tokius, kaip ataka sunkvežimiu, kaip Nicoje, pasinaudojant kirviu, kaip Würzburge, arba kuprine su bomba, kaip Ansbache.

„Teroristų dėmesio centre, pirmoje eilėje, randasi oro ir geležinkelio susisiekimo mazgai, kurių visišką saugumą garantuoti sunkiausia, o taip pat tokie taikiniai, kaip masiniai žmonių susikaupimai renginiuose“, – cituoja leidinys ataskaitos turinį.

Pasak slaptos vyriausybės ataskaitos, islamo teroristai gali būti būti Vokietijos teritorijoje kaip vienišiai ar autonominėmis grupėmis, taip ir veikiančiomis visame pasaulyje džihadistinėmis organizacijomis. Taip pat dokumente nurodoma į „padidėjusį pavojų to, jog teraktai bus planuojami ir vykdomi islamistinės grupuotės šalininkų be tiesioginio ryšio su jos vadovybe ar be atitinkamo nurodymo“.

Ekspertų nuomone, didėja grėsmė, kylanti nuo grįžusių iš Sirijos smogikų turinčių Vokietijos pilietybę. Savo interviu Bild, Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere akcentavo tai, jog „šiai dienai į Siriją ar į Iraką, kovoti „Islamo valstybės“ ar kitų teroristinių organizacijų gretose iš Vokietijos išvažiavo virš 850 žmonių. Apie 140 žmonių ten žuvo. Daugiau nei trečdalis grįžo į Vokietiją – apie 70 žmonių įgavo kovinės patirties. Didžioji dalis – jaunesni, nei 30 metų ir didesnė pusė turi Vokietijos pilietybę“.

Gerbiami skaitytojai, jei tai, ką perskaitėte jums pasirodė nors kažkiek naudinga, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 82

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...