infa.lt

Didysis kontrpuolimas? Čekijos prezidentas: Ukraina turės tik vieną bandymą

20 kovo
07:30 2023

Čekijos prezidentas Petras Pavelas sako Jerzy Haszczynskiui, kad Ukraina turės tik vieną kontrpuolimo bandymą, rašo lenkų „Rzeczpospolita” leidinys.

„Rzeczpospolita”: Spėju, kad kai kurios Vakarų šalys vis dėlto galvoja apie tai, kad Ukraina atsisakys dalies teritorijos?

Prezidentas Pavelas: Aš niekada neraginčiau Ukrainos atsisakyti dalies teritorijos, tam tikrų nuolaidų. Jei ukrainiečiai kada nors nuspręs tai padaryti, tai bus tik jų pačių sprendimas.

Neturėtume spausti Kijevo jokia linkme, taip pat neturėtume jų skatinti daryti nuolaidų ar kovoti iki paskutinio kareivio. Galime remti ukrainiečius, kiek galime, bet negalime jiems pateikti ateities planų. Galime tik suteikti jiems pagalbą.

Tai yra, visų rūšių ginklų?

Viską, kas padės jiems pasiekti savo tikslų. Jei tikslas yra išlaisvinti visą teritoriją, tuomet duokime jiems viską, ko jiems reikia. Nors, žinoma, yra tam tikros ribos. Yra apribojimų ir Ukrainos pusėje, nes, pavyzdžiui, žmogiškieji ištekliai nėra begaliniai.

Be to, Vakarų pagalba turi ribas. Turime būti realistai, reikia susitaikyti su tuo, kad kitais metais Jungtinėse Valstijose vyks rinkimai. Iš ankstesnių JAV rinkimų kampanijų matome, kad per jas visuomenė ir politikai daugiau dėmesio skiria vidaus klausimams.

Jei būsimoje kampanijoje ir yra kokia nors svarbi pasaulinė tema, ji susijusi ne su Europa, o su JAV ir Kinijos santykiais. Kitais metais Amerikos susidomėjimas Ukraina ir pagalbos lygis gali sumažėti. O kai sumažės Amerikos susidomėjimas, daugelis Europos šalių padarys tą patį.

Čekija ir Lenkija yra šalys, kurios, kalbant apie paramą Ukrainai, yra absoliučiame avangarde, po susitikimo su Čekijos prezidentu spaudos konferencijoje sakė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda. Varšuva yra antroji (po Bratislavos) užsienio šalių sostinė, kurią generolas Petras Pavelas aplankė pradėjęs eiti prezidento pareigas.

Paminėjote šiuos apribojimus iš Vakarų pusės, taip pat ir susijusius su rinkimais JAV. Tuomet per kiek laiko ukrainiečiai turi pradėti didelį kontrpuolimą, kad išstumtų rusus iš savo teritorijos?

Tai turėtų įvykti per kelis mėnesius. Galimybių langas šiais metais yra atviras. Po kitos žiemos bus labai sunku išlaikyti dabartinį pagalbos lygį. Karo nuovargis – tai ne tik žmogiškųjų išteklių ir įrangos išsekimas, infrastruktūros Ukrainoje sunaikinimas, bet ir pagalbą teikiančių šalių nuovargis.

Daugelis šalių, daugelis politikų šiais metais tikisi tam tikros pažangos. Manau, kad Ukraina turės tik vieną bandymą surengti didelį kontrpuolimą. Todėl, jei ji nuspręs pradėti didelį kontrpuolimą ir jis nepavyks, bus labai sunku gauti finansavimą kitam kontrpuolimui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 241

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Po rinkimu    -  2023-03-20, 11:16

    ateis kiti,ne maziau norintys vogti is tos „pagalbos”. Visi supranta,kad ne Ukraina cia rupi,o antrasis Afganistanas Rusijai,tikintis jos griuties ir resursu uzgrobimo. Na,ir tuo paciu – praturteti is visokiu „pagalbu”.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Taigi    -  2023-03-20, 14:14

    Lenkija tuoj visa Eurazija uzims! Jau ambasadorius grasinsa.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...