infa.lt

Teismas nutarė panaikinti Vilniaus apylinkės prokuratūros sprendimus nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl UAB „Nota bene“

12 rugsėjo
20:28 2016

Krašto apsaugos ministerija

KAM pateikia papildomą informaciją apie Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarimą, kuriuo teismas patenkino Lietuvos kariuomenės skundą panaikinti Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorų nutarimus nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl UAB „Nota bene“.

1. Teismas panaikino prokurorų nutarimus nutraukti ikiteisminį tyrimą (dėl UAB „Nota Bene“ sukčiavimo), kadangi nutarimai priimti nepakankamai įsigilinus į nagrinėjamą situaciją, netinkamai ir netiksliai baudžiamojo įstatymo kontekste vertinant tiriamą įvykį.

2. Pagal teismo vertinimą, prokurorai ikiteisminį tyrimą nutraukė neatlikus visų būtinų tyrimo veiksmų ir nepašalinus visų abejonių dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos.

3. Teismas nustatė, kad iš ikiteisminio tyrimo medžiagos nėra aišku, ar prekių tiekėja UAB „Nota bene“, pateikė lygiavertes prekes, nes ši aplinkybė ikiteisminio tyrimo metu apskritai nebuvo tirta, šia kryptimi ikiteisminis tyrimas atliekamas nebuvo, apie šias aplinkybes nebuvo apklaustas nei vienas UAB „Nota bene“ darbuotojas.

4. Teismas pažymėjo, kad iš ikiteisminio tyrimo medžiagos ir prokurorų nutarimų nėra visiškai aišku, dėl kokių priežasčių UAB „Nota bene“ nustatytos kainos buvo nurodytos kaip gamintojo „Karcher-Futuretech“, nors pristatytos (ir ruošiamos pristatyti prekės, nes UAB „Nota bene“ žinojo, kad „Karcher-Futuretech“ atitinkamų prekių negamina) prekės buvo kito gamintojo, kurių rinkos kaina žymiai mažesnė.

5. Teismas taip pat pažymėjo, kad iš ikiteisminio tyrimo medžiagoje esančių duomenų, galima daryti išvadą, kad galimai yra požymių ir kitos nusikalstamos veikos, numatytos BK 204 str. („Svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimas“).

6. Teismas konstatavo, kad susipažinęs su visa medžiaga, negali daryti išvados, kad buvo imtasi visų įstatymų numatytų priemonių, kad nusikalstama veika būtų atskleista.

7. Teismas pažymėjo, kad nebuvo tiriami UAB „Nota bene“ darbuotojų santykiai ir ryšiai su Lietuvos kariuomenės pareigūnais, atitinkami jų veiksmai prieš minėtą pirkimą, pirkimo metu, taip pat įmonės darbuotojų galimas bendrininkavimas sukčiaujant su Lietuvos kariuomenės pareigūnais ir t. t. Nepradėjus ikiteisminio tyrimo pagal BK 228 str. 1 d. (Piktnaudžiavimas), šia kryptimi apskritai nebuvo tiriami ir UAB „Nota bene“ darbuotojų veiksmai.

Pastaba: nutartis priimta Vilniaus miesto apylinkės teismo 2016-09-08, skundžiama per 7 dienas nuo gavimo (nutartis dar neįsiteisėjus).

kam.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 73

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...