infa.lt

Kentukio Atstovų rūmai priėmė įstatymą, draudžiantį keisti vaikų lytį

07 kovo
11:44 2023

Vaikai prie fontano

Kentukio Atstovų rūmai priėmė įstatymo projektą, kuriuo sveikatos priežiūros specialistams būtų uždrausta taikyti medicinines intervencijas, pavyzdžiui, lytinio brendimo blokatorius ar lyties keitimo operacijas nepilnamečiams, kurie identifikuojasi kaip transseksualai, praneša „Bretbart” portalas.

Teisės akte, Atstovų rūmų 470 įstatyme, „būtų reikalaujama ištirti bet kokį pranešimą apie lyties keitimo paslaugų teikimą jaunesniam nei 18 metų asmeniui”, taip pat „būtų reikalaujama atšaukti paslaugų teikėjo licenciją, jei tai pasitvirtintų, ir nutraukti valstybės finansavimą valstybės tarnautojui”.

Jei įstatymo projektas taps įstatymu, jame taip pat bus reikalaujama, kad paslaugų teikėjai būtų atsakingi už „visus nuostolius ir išlaidas, patirtas teikiant lyties keitimo paslaugas”.

Įstatymo projektas, kuris buvo priimtas 75 balsais prieš 22, dabar bus svarstomas Senate.

Luka Hein iš Minesotos, kuri yra detranzitologė, papasakojo įstatymų leidėjams, kaip jai visam laikui pakenkė medicininės intervencijos, kuriomis siekta padėti jai pereiti į kitą lytį.

„Buvau priversta pasukti medicininės intervencijos keliu, kurio ilgalaikio poveikio ir pasekmių negalėjau iki galo suprasti ir su kuriuo negalėjau visiškai sutikti tiek dėl savo amžiaus, tiek dėl savo psichinės sveikatos būklės”, – sakė ji.

Tuo tarpu įstatymo projekto rėmėja respublikonė Jennifer Decker (R-Waddy) paaiškino, kad šiuo teisės aktu siekiama apsaugoti vaikus nuo negrįžtamos žalos. J. Decker teigė: „Tik tada, kai vaikai yra medikalizuojami, veikiami hormonų ir gyvenimą keičiančių operacijų, jų psichinė sveikata pablogėja.” Taip pat ji pridūrė: „Pradėti nuo to nėra gerai. Atlikus šias procedūras viskas pablogėja.”

Už translytiškumą pasisakanti organizacija Human Rights Campaign (HRC) pasmerkė siūlomą teisės aktą, o Cathryn Oakley, HRC valstijos įstatymų leidybos direktorė ir vyresnioji patarėja, pažymėjo:

„Neleisti translyčiams ir nebinariniams jaunuoliams gauti geriausios praktikos priežiūros yra pavojinga, piktybiška ir tik dar vienas pavyzdys to, kaip Kentukio įstatymų leidėjai piktnaudžiauja savo įgaliojimais siekdami savo politinių tikslų.”

Tuo tarpu Tenesyje gubernatorius Billas Lee neseniai pasirašė du įstatymus, skirtus apginti vaikus nuo translytiškumo ir lyties ideologijos.

Vienas iš neseniai pasirašytų teisės aktų draudžia rengti „drag show” pasirodymus viešoje teritorijoje arba vaikų akivaizdoje.

Kitas neleidžia sveikatos priežiūros paslaugų teikėjams teikti nepilnamečiams lytinio brendimo blokatorių, kryžminės lyties hormonų ir lyties keitimo operacijų.

Svarstomas teisės aktas suteiks generaliniam prokurorui teisę tirti draudimą pažeidusius sveikatos priežiūros paslaugų teikėjus, kuriems gali būti skirta iki 25 000 JAV dolerių bauda.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 106

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....