infa.lt

JAV Iždo departamentas liudys dėl Bidenų šeimos „įtartinų” banko pavedimų slėpimo

05 kovo
07:28 2023

Hanteris ir Džo Baidenai

Penktadienį JAV Iždo departamentas duos parodymus Atstovų Rūmų priežiūros komitetui apie tai, kodėl jis nepateikė 150 pranešimų apie įtartiną veiklą (SAR), kurią vykdė Bidenų šeima ir su ja susiję asmenys pervesdami neįprastai dideles pinigų sumas ar pavedimus iš užsienio, praneša amerikiečių „Breitbart” leidinys.

Iždo departamento teisėkūros reikalų sekretoriaus padėjėjas Džonatanas K. Deividsonas (Jonathan C. Davidson) komitetui duos parodymus apie tai, kodėl agentūra atsisakė pateikti SAR, kuriuose dažnai būna įrodymų apie galimą nusikalstamą veiklą, pavyzdžiui, pinigų plovimą ir sukčiavimą.

Atstovų Rūmų priežiūros komiteto pirmininkas Džeimsas Komeris (James Comer, R-KY) kartu su Eriku Šverinu tiria Džeimso ir Hanterio Bidenų ir Eriko Šverino veiklą dėl devynių pažeidimų, įskaitant sukčiavimą naudojant elektroninius kanalus ir pinigų plovimą.

Atliekant tyrimą Iždo departamentas bandė užblokuoti Komerio prašymą pateikti SAR, nes šios ataskaitos yra pagrindinis informacijos lobynas, rašo straipsnio autorius.

Jos suteiks išsamių žinių apie šeimos verslo sandorius užsienyje, taip pat žinių apie tai, ar prezidentas Joe Bidenas tebėra kompromituojamas užsienio vyriausybių per savo šeimos verslą.

Šeštadienį Komeris pranešime spaudai pareiškė, kad jis taip pat ketina svarstyti teisėkūros sprendimus, kuriais būtų užtikrinta, kad Kongresas laiku gautų SAR.

„Esame susirūpinę, kad Iždo departamentas elgiasi nesąžiningai, nenorėdamas pateikti šių dokumentų Priežiūros komitetui, nors žinome, kad jis juos jau pateikė kitai Kongreso tarnybai”, – rašė D. Komeris.

„Kitą savaitę vyksiančiame posėdyje Iždo departamento pareigūnas galės pasiaiškinti Kongresui ir Amerikos žmonėms, kodėl departamentas slepia svarbią informaciją.”

Sausio mėnesį Deividsonas atmetė komiteto prašymą pateikti 150 JAV bankų pažymėtų kaip SAR pranešimų, motyvuodamas „netinkamu svarbios informacijos atskleidimu”, galinčiu sumažinti Bideno administracijos galimybes „vykdyti teisėsaugos, žvalgybos ir nacionalinio saugumo veiklą”.

Kol Iždo departamentas bando užkirsti kelią Komeriui, Bidenų šeimos vyriausiasis finansų leitenantas Schwerinas turėtų „netrukus” pateikti komitetui prašomus dokumentus.

Schwerinas, kuris turėjo bendras banko sąskaitas su prezidentu Džo Baidenu ir buvo pramintas šeimos „piniginguoju”, taip pat buvo „Rosemont Seneca Partners” – Hanterio Baideno ir kelių jo bendrininkų sukurto fondo, dėl kurio buvo sudaryti verslo sandoriai Rusijoje, Ukrainoje, Kinijoje ir Rumunijoje – prezidentu.

Kaip  Schwerinas atsidūrė komitete? – Hunteris Bidenas 2019 m. užsimojo jį išduoti, jų byrančių santykių, sukurtų remiantis nestandartiniu verslo susitarimu, metu, atskleidė „Breitbart News” iš Hunterio nešiojamojo kompiuterio gautos tekstinės žinutės.

2018 ir 2020 m. „Breitbart” vyresnysis bendradarbis ir Vyriausybės atskaitomybės instituto prezidentas Peteris Schweizeris išleido knygą „Slaptos imperijos ir korupcijos profiliai” (Secret Empires and Profiles in Corruption).

Kiekviena knyga pateko į „New York Times” bestselerių sąrašo pirmąją vietą ir atskleidė, kaip Hanteris Baidenas ir Džo Baidenas 2013 m. lėktuvu „Air Force Two” skrido į Kiniją, prieš Hanterio įmonei sudarant 1,5 mlrd. dolerių vertės sandorį su Kinijos vyriausybės patronuojamąja įmone „Bank of China”, praėjus mažiau nei dviem savaitėms po kelionės.

Schweizerio darbas taip pat atskleidė kitus didžiulius ir pelningus Bidenų šeimos užsienio sandorius ir kronizmą.

„Breitbart” politinės redaktorės Emma-Jo Morris tiriamasis darbas „New York Post” apie Hunterio Bideno „nešiojamąjį kompiuterį iš pragaro” taip pat pateko į tarptautinių laikraščių antraštes.

To priežastimi tapo jos, kartu su Miranda Devine atskleidimas, kad Joe Bidenas buvo glaudžiai susijęs su Hunterio verslais.

Pasirodo, kad jis turėjo net 10% akcijų įmonėje, kurią Hunteris įsteigė kartu su aukščiausio lygio Kinijos komunistų partijos pareigūnais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 114

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2023-03-05, 09:04

    KOKIA džiugi žinia Putino barbarams, teroristams ir absoliutiems zombiams. Net paleckiuko pašvinkusios atliekoms džiaugsminga, nes kuo blogiau J. Baidenui, JAV, NATO, tai ir Lietuvai blogiau…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...