infa.lt

HuffPost: Balsas atiduotas už Hillary Klinton – tai karo su Rusija ir Kinija palaikymas

08 rugsėjo
07:41 2016

huffingtonpost.com

Hillary Clinton

JAV demokratų partijos kandidatė į prezidentus Hillary Clinton Pietų Florida, Tampa, JAV, 2016 rugsėjo 6, Reuters / Brian Snyder

„Jeigu jūs įsitikinę, kad Jungtinių Valstijų karai prieš Kiniją ir Rusiją (nepaskelbti Kongreso) būtini, vykdant dieviškąją misiją – nešti laisvę, teisingumą, gerovę ir civilizaciją rusų bei kinų tautoms, tada jums vertėtų balsuoti už kandidatę į prezidentus nuo JAV demokratų partijos – Hillary Clinton“, – teigia advokatas Briusas Feinas (Bruce Fein) savo straipsnyje Huffington Post. Jis primena, jog įsitikinimas tuo, kad „Jungtinės Valstijos – žmonijos lokomotyvas, o likęs pasaulis – stabdymo vagonai“, savo laiku privedė prie karo Vietname.

Apie agresyviai-šovinistinį Clinton užsienio politikos požiūrį galima spręsti pagal kalbą, kurią ji išsakė rugpjūčio 31 dieną, kuri patvirtina, kad jos prezidentavimas būtų orientuotas nusilenkiant Marsui (karo Dievui), o ne Minervai (išminties Deivei).

Hillary Klinton „skelbė“, jog Amerika „išimtinė“ ir „nepakeičiama“ kaip nacija ir, jog visos pasaulio tautos laukia, kada ji (Amerika) viskam vadovaus, kitaip pasaulį apims chaosas. „Ponia Clinton akivaizdžiai negali patikėti, kad pasaulis tūkstančius metų egzistavo neįpuldamas į chaoso verpetą dar iki atsirandant Jungtinėms Valstijoms 1776 metais; o taip pat tuo, kad pasaulis pagimdė tokius minties gigantus kaip Sokratas, Aristotelis ir Platonas, o taip pat stebuklus kaip Partenonas, kabantys Babilono sodai, ir Didžioji Kinų siena, be Jungtinių Valstijų pagalbos“, – ironizuoja straipsnio autorius.

Sekant ponios Clinton versija, JAV negali sėdėti sudėjusios rankas, jeigu pasaulis tampa joms kliūtimi siekiant savų interesų klestėjimo. „Nors visų šalių interesai lygus, tačiau mūsų lygesni“, todėl JAV turi naudoti neprilygstančia galimybe prisistatydama kaip pasaulio galia ir progresas tam, kad „visas pasaulis nusilenktų mūsų interesams“. Apie tai, kaip Hillary Clinton suvokia taikos, progreso ir laisvės koncepcijas, galima spręsti pagal jos darbus valstybės sekretoriaus, senatoriaus ir kandidato į prezidentus pareigose, pastebi Huffington Post.

„Ji palaiko JAV karus – „tai yra, masines pirmojo laipsnio žmogžudysčių legitimizacijas“ – Afganistane, Irake, Jemene, Somalyje, Libijoje, o prieš „Islamo valstybę“ ir „Al-Qaedą“ – visame pasaulyje. Jeigu būtų jos valia, JAV kariautų ir Sirijoje“, – primena autorius.

Ir visais laisvės ekportavimo atvejais – tai tik pretekstas globaliam dominavimui, kaip tas buvo Vietnamo karo metu. Nei šios šalys, nei JAV palaikomi sukilėliai negerbia demokratijos ir teisėtvarkos, o karinis JAV buvimas tik paskatino, o ne sumažino chaosą.

„Kaip valstybės sekretorius ponia Clinton padėjo surežisuoti režimo pakeitimą Ukrainoje ir po to pasisakydavo už karinės pagalbos tiekimą naujai vyriausybei, sukurtai mūsų pačių (amerikiečių – vert past) kovai su Rusija jos istorinėje įtakos sferoje. Ji palaiko mūsų plataus masto karinį buvimą Baltijos valstybėse ir Lenkijoje, kurios taip pat randasi Rusijos įtakos sferoje“, – tvirtina Briusas Feinas.

„Prasiveržimo į Aziją“ politika meta iššūkį Kinijai jos tradicinėje įtakos sferoje pietuose, rytuose ir Korėjoje. Apie tai, kas gali atsitikti, jei būtų mestas iššūkis Kinijai ir Rusijai, ir tuo pačiu aršiai ginant savo pačių įtakos sferas, galima sužinoti iš istorijos vadovėlių, pastebi straipsnio autorius. Kaip atsaką į grasinimus Kinijai, Korėjos karo metu, ta nukreipė prieš generolo Duglo Makarturo (Douglas MacArthur) kariškius, karinį ir pilietinį personalą kurio skaičius siekė 3 milijonus žmonių. Kai tarybinei įtakos sferai 1962 metais grasino balistinės raketos su branduolinėmis galvutėmis Turkijoje ir Italijoje, Maskva atsakė raketų dislokavimu Kuboje.

O 1964 metų prezidento rinkimuose nugalėjo Lindonas Džonsonas su „su tokiu pat gentiniu, primityviu, „geri vyrukai prieš blogus vyrukus“ formato požiūriu į užsienio politiką, kaip ir Hillary Clinton. Jo kadencijos pabaigoje, Vietnamo džiunglių kare įklimpo virš pusės milijono amerikiečių karių. „Jūs buvote perspėti“, – pabrėžia amerikiečių advokatas Huffington Post portale.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 279

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...