infa.lt

Pasitvirtino dar viena dešiniųjų „sąmokslo teorija”

02 kovo
06:30 2023

Mergina su kauke

Leftistai per pastaruosius kelerius metus sukūrė per daug apgaulių, kad galėtume jas visas prisiminti. Tačiau vienas iš svarbiausių buvo melas, kad COVID-19 yra zoonozinės kilmės, t. y., kad jis iš gyvūno persimetė į žmogų.

Neturėdami įrodymų, demokratai teigė, kad ši teorija yra patvirtintas faktas, lygiai taip pat, kaip ir tada, kai teigė, kad buvęs prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) yra Rusijos agentas, arba kai atmetė Hunterio Bideno nešiojamąjį kompiuterį kaip Rusijos dezinformacijos produktą.

O tie, kurie išdrįso atmesti jų pasakojimus, greitai tapo spaudos taikiniais ir buvo apšaukti „sąmokslo teorijų šalininkais”, atsakingais už „dezinformacijos” skleidimą.

Tačiau, kaip dažnai būna, paaiškėjo, kad sąmokslo teorijų šalininkai visą laiką buvo teisūs. Sekmadienį laikraštis „Wall Street Journal” pranešė, kad Energetikos departamentas, remdamasis naujais duomenimis, patikslino savo vertinimą dėl koronaviruso pandemijos kilmės.

Šaltiniai, susipažinę su „įslaptinta žvalgybos ataskaita”, laikraščiui „Wall Street Journal” sakė, kad agentūra dabar daro „mažai patikimą” išvadą, jog virusas atsirado dėl atsitiktinio nutekėjimo iš Wuhano virusologijos instituto laboratorijos Wuhane, Kinijoje.

Tai visada buvo logiškiausia išvada.

Senatorius Tomas Cottonas (R-AK) vienas pirmųjų iškėlė laboratorijos nutekėjimo galimybę 2020 m., per Senato ginkluotųjų pajėgų komiteto posėdį atkreipdamas dėmesį į tai, kad Wuhane, kur pirmą kartą pasireiškė virusas, yra „vienintelė Kinijoje ketvirto biologinės saugos lygio superlaboratorija, dirbanti su mirtiniausiais pasaulyje patogenais, įskaitant ir koronavirusą”.

Liberalioji žiniasklaida plačiai išjuokė Cottoną dėl šių pastabų. Jis nebuvo vienišas. Visi, kurie manė, kad virusas galėjo ištrūkti iš WIV, kur buvo atliekami funkcinio aktyvumo tyrimai, ir kad liga galėjo būti sustiprinta arba tapti mirtinesnė atliekant šiuos laboratorinius eksperimentus, buvo apšaukti rasistais ir ksenofobais.

Praėjus nemažai laiko po įvykio sužinojome, kad Skripso tyrimų instituto virusologas daktaras Kristianas Andersenas 2020 m. sausio 31 d. elektroniniame laiške tuometiniam Nacionalinio alergijos ir infekcinių ligų instituto direktoriui daktarui Anthony Fauci pranešė, kad jis ir jo kolegos pastebėjo, jog „kai kurie COVID-19 bruožai atrodo galimai sukurti”.

Jis rašė: „Genomas neatitinka evoliucijos teorijos lūkesčių”.

Po kelių dienų Fauci ėmėsi veiksmų, kad nutrauktų mokslo bendruomenės narių pokalbį apie laboratorijos nutekėjimo teoriją. Tačiau įrodymų, patvirtinančių laboratorijos nutekėjimo teoriją, ir toliau daugėjo.

2020 m. vasario pradžioje Pietų Kinijos technologijos universiteto profesorius Botao Xiao paskelbė straipsnį, kuriame teigė, kad „žudantis koronavirusas tikriausiai kilo iš Wuhano laboratorijos”. Po kelių savaičių jis „atsiėmė straipsnį, kai Kinijos valdžios institucijos primygtinai tvirtino, kad jokio nelaimingo atsitikimo neįvyko”, rašo „Washington Post” .

Ar niekas nesidomėjo, kodėl Xiao atsiėmė savo straipsnį? Ar įdomu, kad tie, kurie atsisakė pritarti Kinijos komunistų partijos pateiktai įvykių versijai, tiesiog dingo?

Lūžis diskusijose dėl pandemijos kilmės įvyko 2020 m. vasario 19 d., kai 27 „garsių” visuomenės sveikatos mokslininkų grupė paskelbė bendrą pareiškimą medicinos žurnale „Lancet”.

Jie rašė: „Mes drauge griežtai smerkiame sąmokslo teorijas, kuriose teigiama, kad COVID-19 nėra natūralios kilmės. Daugelio šalių mokslininkai paskelbė ir išanalizavo ligos sukėlėjo genomus… ir jie daro svarią išvadą, kad šis koronavirusas atsirado laukinėje gamtoje.”

Šį esminį pareiškimą parengė ir organizavo JAV įsikūrusios mokslinės ne pelno organizacijos „EcoHealth Alliance”, finansavusios WIV tyrimus, prezidentas Peteris Daszakas. P. Daszakas taip pat buvo Pasaulio sveikatos organizacijos tyrimo grupės, kuri padarė išvadą, kad laboratorijos nutekėjimas „labai mažai tikėtinas”, narys.

Tačiau dabar žinome, kad laboratorijos nutekėjimas yra labiausiai tikėtinas scenarijus, kaip teigia kelios JAV vyriausybinės agentūros, įskaitant Energetikos departamentą , Valstybės departamentą ir FTB, padariusį atskirą pareiškimą.

Ir staiga, žurnalistai, kurie kadaise šaipėsi iš šios idėjos, staiga ir vieningai atsivėrė šiai galimybei. Jie niekada neatsiprašys už tai, kad apšmeižė tuos, kurie visą laiką buvo teisūs, įskaitant ir Cottoną.

Jie net nepripažins, kad jis buvo teisus, o jie klydo, nes tai reikštų, kad jie, o ne dešinieji keistuoliai, kuriuos taip niekina, visą laiką buvo tikrieji sąmokslo teoretikai.

Autorė, Elizabeth Stauffer bendradarbiauja su „Washington Examiner” ir „Western Journal”. Jos straipsniai buvo publikuoti MSN, RedState, Newsmax, the Federalist ir RealClearPolitics.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 242

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...