infa.lt

Rusijos generalinė prokuratūra pasiūlė rusofobiją Vakaruose traktuoti kaip ekstremizmą

01 kovo
06:30 2023

V. Putinas, Kremlius

Rusijos generalinė prokuratūra mano, kad būtina „neignoruoti” rusofobijos atvejų užsienyje. Rusijos Federacijos generalinės prokuratūros federalinio saugumo, tarpetninių santykių, kovos su ekstremizmu ir terorizmu įstatymų vykdymo priežiūros skyriaus viršininkas Jurijus Chochlovas pasiūlė juos kvalifikuoti kaip ekstremizmo apraiškas, praneša „Kommersant” leidinys.

„Konceptualiai sutikdamas su būtinybe neignoruoti rusofobijos apraiškų, pastebėtų tiek praėjusiais metais, tiek besitęsiančių ir šiais metais Vakarų šalyse, taip pat ir Rusijos kultūrinio paveldo atžvilgiu, laikyčiau rusofobiją ekstremizmo apraiška”, – sakė Jurijus Chochlovas Žmogaus teisių tarybos (ŽTT) nuolatinio tarptautinio bendradarbiavimo komiteto posėdyje.

Posėdyje J. Chochlovas teigė, kad atsakomybė už rusofobijos apraiškas turėtų būti griežtinama, nes šis „negeranoriškas” reiškinys išplito Vakarų šalyse. Šiuo atžvilgiu jis pažymėjo, kad reikia detalizuoti „rusofobijos” sąvokos turinį, kad būtų išvengta jos „nepagrįstos interpretacijos”. Pasak jo, šio reiškinio aukos yra įvairių tautybių žmonės, kalbantys rusų kalba.

„Esame pasirengę dalyvauti rengiant mechanizmus dėl galimų teisinio reguliavimo spragų šioje srityje”, – patikino Jurijus Chochlovas. Jis pažymėjo, kad rusofobijos apraiškos gali būti nagrinėjamos pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 280 straipsnį („vieši raginimai imtis ekstremistinės veiklos”), taip pat pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 136 straipsnį. („lygių žmogaus ir piliečio teisių ir laisvių pažeidimas”).

Už viešus raginimus imtis ekstremistinės veiklos gali grėsti iki ketverių metų laisvės atėmimo bausmė. Didžiausia bausmė pagal straipsnį dėl lygių teisių ir laisvių pažeidimo – laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Sausio 13 d. Vladimiras Putinas po ŽTT posėdžio rusofobiją pavadino „politine kovos su Rusija ir europiečių socialinės mobilizacijos technologija”. Atsižvelgdamas į tai, jis nurodė į baudžiamąjį kodeksą įtraukti reikiamus papildymus arba naują straipsnį dėl rusofobijos, teisiškai kvalifikuoti šį reiškinį ir nustatyti atsakomybės priemonę.

infa.lt: Faktiškai šį žingsnį galima vertinti kaip bandymą įbauginti Vakarų pusę, siekiant pakeisti jos elgesio modelį, nes šiandien niekas nežino kaip viskas gali apsisukti ateityje, kokie bus priimti sprendimai tarp didžiųjų valstybių Rusijos atžvilgiu, kiek laiko Rusija kurps šias bylas ir kiek laiko jos bus laikomos eigoje, atsižvelgiant į senaties terminus. Šiuo metu izoliuota Rusija negali taikyti savo teismų priemonių prieš Vakarus. Dabar.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 78

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-03-01, 06:40

    Normalūs Lietuvos piliečiai neturi NIEKO blogo prieš rusus ar rusų tautą. Blogybė – Putino barbarų ir teroristų agresija Ukrainoje. Taip pat paleckiuko, valymo iš visuomenės pašvinkusios liekanos, su idiote Švenčioniene priešakyje. Tai yra Lietuvos ir viso civilizuoto pasaulio priešai, siaubas normaliai išsivysčiusiems žmonėms.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...