infa.lt

Anglija uždraudė smurtaujantiems „transseksualams” vyrams kalėti moterų kalėjimuose

27 vasario
18:52 2023
Baltic Pride Vilniuje 2019

Baltic Pride Vilniuje 2019

Nuo pirmadienio smurtaujantiems nusikaltėliams vyrams, teigiantiems, kad jie yra „transseksualios” moterys, bus uždrausta kalėti moterų kalėjimuose, teigia Didžiosios Britanijos teisingumo ministras, kurį cituoja „Bretbart” leidinys.

Teisingumo sekretorius Dominicas Raabas paskelbė, kad už smurtinius nusikaltimus Anglijoje ir Velse įkalintiems vyrams nebus leidžiama būti apgyvendintiems moterų kalėjimuose, net jei jie teigia esantys „transseksualai„.

Nors D. Raabas tvirtina kitaip, Anglijos kalėjimų režimo pakeitimai, atrodo, yra atsakas į Škotijoje kilusį skandalą dėl „Islos Bryson” – už du išžaginimus nuteisto biologinio vyro, kuris buvo pasiųstas į moterų kalėjimą po to, kai pareiškė esąs transseksualas.

Didžiosios Britanijos vyriausybė jau pažadėjo uždrausti biologiniams vyrams patekti į moterų kalėjimus, jei jie vis dar turi vyriškus lytinius organus arba yra padarę seksualinį nusikaltimą.

Dabar Raabas paskelbė, kad šis draudimas bus taikomas visiems smurtaujantiems transseksualiems nusikaltėliams.

Rašydamas socialiniame tinkle „Twitter” teisingumo sekretorius teigė, kad šis pakeitimas yra „sveiko proto” žingsnis ir kad jis „pagerins kalinių [moterų] saugumą visoje Anglijoje ir Velse”.

„Esame visiškai tikri, kad nuo kitos savaitės įvesime naujas taisykles, kurios reiškia, kad visi translyčiai nusikaltėliai, kurių vyriški lytiniai organai nepažeisti arba kurie buvo nuteisti už seksualinius nusikaltimus ar už smurtinius nusikaltimus, jie nebus įleidžiami į moterų kalėjimus”, – sekmadienį transliuotojui „Sky News” sakė jis.

Tačiau net ir esant šiam draudimui, kai kuriems transseksualiems kaliniams vyrams, norintiems būti apgyvendintiems moterų kalėjimuose, bus suteikta galimybė gauti išimtį: ministrai galės pasirašyti leidimą vyrui, kuris identifikuojasi kaip moteris, būti apgyvendintam biologinėms moterims skirtoje įstaigoje, jei manys, kad tai yra saugu.

Pranešama, kad R. Raabas taip pat norėjo pabrėžti, kad kalėjimų sistemos pakeitimai, nepaisant laiko, neva nėra atsakas į liūdnai pagarsėjusį Islos Bryson skandalą.

Adamu Grahamu gimęs „Isla Bryson” praėjusį mėnesį buvo nuteistas už dviejų moterų išprievartavimą, kai dar buvo laikomas vyru, o jo gynyba netgi bandė teigti, kad jo transformacija buvo priežastis jį išteisinti. Savo lytinę tapatybę jis pasikeitė jau kalėjime ir pareikalavo perkelti į moterų kalėjimą.

Po nuosprendžio priėmimo iš pradžių buvo planuojama laikyti Bryson atskiroje moterų kalėjimo dalyje, netgi buvo siūloma perkelti jį į pagrindinę kalėjimo dalį, jei būtų nuspręsta, kad jis nekelia grėsmės biologiškai moteriškos lyties kalinėms.

Tačiau toks pasiūlymas galiausiai buvo atmestas po to, kai ši istorija sulaukė atgarsio Didžiosios Britanijos žiniasklaidoje, o daugelis žinovų ir visuomenės narių išreiškė susirūpinimą, kad Bryson gali kelti pavojų moterims.

Nepaisant politinio atgarsio ir vėliau sugriežtintų kalėjimų taisyklių, Raabas norėjo pabrėžti, kad Konservatorių (torių) partija iš tikrųjų labai pritaria transseksualumui.

Pasak teisingumo ministro, toriai nori laikytis „liberalaus, jautraus, tolerantiško požiūrio į visą LGBT bendruomenę, ypač į translyčių asmenų bendruomenę”, nors neaišku, ar tokiai pozicijai pritaria nuolat ignoruojama partijos aktyvistų ir rinkėjų bazė.

Galiausiai Raabo desperatiškas siekis pataikauti transseksualumo šalininkams nestebina, turint omenyje jo partijos patirtį, kai jo partijai vadovaujant išpopuliarėjo liūdnai pagarsėjusi Tavistoko lytinės tapatybės vystymo tarnyba (Gender Identity Development Service – GIDS).

Britanijos transseksualų vyrų-kalinių, ten laikomų moterimis žygiai, jau pagarsėjo visame pasaulyje – jie prievartaudavo net kalėjimo darbuotojas moteris. Apie tai pasakoja pats buvęs už kalėjimus atsakingas ministras Rory Stewartas, pasidalinęs savo prisiminimais su žurnalu „GQ”.

Paklaustas, ką mano apie tai, ar biologiniai vyrai, kurie identifikuojasi kaip moterys, turėtų turėti galimybę laisvai naudotis tik moterims skirtomis erdvėmis, pavyzdžiui, tualetais, liberalių pažiūrų konservatorius atskleidė, kad jis „instinktyviai dėl to nerimauja, iš dalies dėl to, kad kai buvo kalėjimų ministras, turėjome atvejų, kai kaliniai vyrai, kurie save identifikuodavo kaip moteris, išprievartaudavo kalėjimo darbuotojas”, cituoja „GQ” pateiktą interviu „Breitbart” portalas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 204

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-02-28, 07:59

    Žmonės nekalti, kad šlykščiai apsigimė. Mes net Seime turime bernelį, prieš rinkimus Vilniaus gatvėmis vaikščiojusį persirengusį mergele. Tokį reikėtų sodintų su moterimis…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....