infa.lt

Putinas smogė Ukrainai branduoliniu ginklu, kol kas tik virtualiai

24 vasario
06:20 2023

Rusijos kariuomenė, vykdydama Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymus, apskaičiavo branduolinio ginklo panaudojimo Ukrainoje scenarijų, pranešė verslo dienraštis „Financial Times„, remdamasis Kremliui artimais šaltiniais.

Laikraštis teigė, kad kalbama apie vadovybės ir personalo pratybas, kurių metu imituotas branduolinis smūgis ir įvertintos jo pasekmės. Pranešama, kad rezultatas nuvylė Rusijos prezidentą. Vladimiras Putinas padarė išvadą, kad atominė bomba jam neatneštų jokios karinės naudos.

„Jis neturi pagrindo spausti mygtuką”, – sakė vienas iš laikraščio pašnekovų. – Kodėl reikia bombarduoti Ukrainą? Susprogdinsite taktinę kovinę galvutę Zaporožėje. Viskas pilnai užteršta radiacija, ten negalima įeiti. Ir tai, kaip laikoma jau Rusijos teritorija. Kokia prasmė?”

Prieš metus paskelbęs apie plataus masto invaziją į Ukrainą, V. Putinas įsakė įvesti Rusijos strategines branduolines pajėgas į ypatingą parengtį, taip pat pagrasino pasekmėmis šalims, kurios bandys trukdyti jo planams. Rusijos branduoliniai grasinimai buvo ne kartą išsakyti karo metu.

Nors Vakarų žvalgyba neatskleidė jokių požymių, kad Rusija iš tikrųjų ruošiasi aktyvuoti branduolinius ginklus, tokie pareiškimai vertinami gana rimtai.

JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija jau įspėjo Kremlių, kad į branduolinio ginklo panaudojimą jis atsakys įprastine ginkluote, teigė šaltiniai laikraščiui.

Dabar V. Putinas žaidžia „laiku”, darydamas statymą ant ilgo, išsekinančio karo ir tikėdamasis, kad Vakarai pavargs anksčiau nei Rusija, sakė Kremliui artimi šaltiniai.

Pasak jų, V. Putinas yra įsitikinęs, kad priima teisingus sprendimus, ir nėra pasirengęs pripažinti, kad pati invazijos idėja buvo klaida.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 99

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...