infa.lt

Arvydas Daunys. Kaip siekiama numarinti K.Bartoševičiaus galimai „pedofilijos skandalą“

22 vasario
18:51 2023

Arvydas Daunys

Ar atsimenate buvusio susisiekimo ministro „kotletuko valgymo už svetimus pinigus“ skandalą?

Tuo metu visos žiniasklaidos priemonės tiesiog draskėsi dėl to, kuri baisiau pavaizduos šią istoriją. Buvo reikalaujama jo atsistatydinimo

O „Gretos kailiniai ir Roveris“ muilo operą? – Po kurios Greta K. neištvėrusi pjudymo atsistatydino iš Seimo narių.

Ir dar daug panašių istorijų, subliuškusių kaip muilo burbulas, tačiau labai įdomių žiniasklaidai ir tų burbulų užsakovams, nes temos buvo valkiojamos ir vartomos mėnesiais. O dabar tyla – „skaidriausia partija” sėdi ramiai, o klausimai užduodami prokuratūrai, kuri esą nutekino informaciją.

Reikia turėti omenyje, kad „kotletuko ir Gretos atveju” tada tai nebuvo jokie baudžiamieji tyrimai, teisėsauga neturėjo jokių pretenzijų žiniasklaidos taikiniams – tai tiesiog buvo pjudymas, siekiant paprasto tikslo – nukreipti dėmesį nuo savęs.

Ir štai „skaidriausiai partijai“ atėjo juodos dienos, na, ne visai juodos, tik papilkėjusios iki horizonto, be prošvaisčių perspektyvos ir kas blogiausia – prieš pat rinkimus.

Ir koją pakišo buvęs „visuomenininkas“, savas vyrukas, Kristijonas Bartoševičius, taip įsitikinęs savo saugumu nebaudžiamųjų partijoje, kad prarado bet kokį atsargumą ir pasiskundus tėvams pateko į prokuratūros akiratį.

Atrodo čia jau galima būtų dėti tašką – yra konkretūs įtarimai ir tėvų kaltinimai, pradėtas ikiteisminis tyrimas, generalinė prokurorė eina pas V.Čmilytę-Nielsen audiencijos, prašyti Seimo nario neliečiamybės panaikinimo – telieka sulaukti Seimo verdikto ir supakuoti įtariamąjį.

Bet ne čia buvo – įtariamasis net būdamas Čilėje staiga sumąsto atsistatydinti pats.

Iki tol pusę metų vykusio tyrimo metu informacija apie tai neprasisunkė niekur, tačiau pakako generalinei prokurorei nueiti pas V.Čmilytę-Nielsen, ir K.Bartoševičius staiga nutaria atsistatydinti „dėl asmeninių priežasčių“, tiesiai iš Čilės.

Pribrendo žmogui asmeninės priežastys. Visko gyvenime būna, ir tai, kad atsistatydinti nusprendė būtent po generalinės prokurorės vizito – grynas sutapimas.

Stebėjau generalinės prokurorės Nidos Grunskienės „apklausą“, kurios metu kai kurie Seimo nariai bandė pritempti versiją, kad informacija nutekėjo iš pačios teisėsaugos, kur iki tol ji buvo saugi ištisus pusę metų.

Bet va, po prokurorės susitikimo su Seimo pirmininke paėmė ir nutekėjo. Ir pasiekė įtariamąjį, kuriam staiga atsirado „asmeninių priežasčių“ atsistatydinti iš Seimo ir „skaidriausios partijos“ sąrašų.

Pati V.Čmilytė-Nielsen į aštresnius žiniasklaidos klausimus neatsakė nieko, aiškindama, kad pasakys viską neeilinėje Seimo sesijoje. Nepasakė. Nei ten, nei ten.

Aiškina – esą informacija buvo nuasmeninta, ji nežinojo nei pavardės, nei frakcijos, todėl net norėdama negalėtų įspėti.

Su tuo galima būtų sutikti, jei ne vienas „bet“ – juk galima įspėti ne patį „puikų visuomenininką“, o sakykim koalicijos partnerius, kurie jau galėjo sudėlioti taškus ant „į“ ir įspėti patys, ar tiesiog paskambinti ir paklausti – „klausyk, o čia ne apie tave?“

Čia labai slidi vieta – esant vienoje komandoje su „puikiu visuomenininku ir geru vyruku“, kai kuriuos jo pomėgius galima tiesiog įtarti, nes negali būti taip, kad tokia patyrusi ir „skaidri partija“ nežinojo visiškai nieko apie tą, kurį ima į savo komandą.

Greičiausiai žinojo, bet to įrodyti praktiškai neįmanoma. Galima tik daryti prielaidas atmetimo būdu.

Ir atmetimas čia gan paprastas – kadangi ne V.Čmilytė-Nielsen jį priėmė į „skaidriausios partijos“ frakciją ir rinkimų sąrašus – tai ji greičiausiai nieko apie jį ir nežinojo, todėl vargu ar būtų įspėjusi.

Artimesnis antrasis variantas, kad ji galėjo pranešti koalicijos partneriams, kurie žinią arba minėtą klausimą (ar čia ne apie tave?) pateikė adresatui.

Ir dabar įsisuko kita karuselė – pats Kristijonas Bartoševičius kažkur žiniasklaidos paraštėse, o pagrindinė tema: „Iš kur nutekėjo informacija?“

Neeilinė Seimo sesija nuėjo „šuniui po uodega“, kaip ir visa kita ką daro šitas Seimas (tame tarpe ir opozicija) ir viešojoje erdvėje valkiojama vien „Iš kur nutekėjo informacija?“

Nekalbama apie tai, iš kur ir kokiais keliais ir per kokias ir su kuo pažintis K.Bartoševičius atsidūrė „skaidriausios partijos“ rinkimų sąrašuose, juk kažkas jį atvedė, kažkas pristatė, kažkas jį artimai pažįsta ir už jį laidavo.

Ir tas „kažkas“ galima yra „puikaus vyruko ir aktyvaus visuomenininko“ artimas draugas, o gal net bendražygis, ir ne vien partiniuose reikaluose.

Kaip teigia liaudies patarle – „Pasakyk, kas tavo draugas ir aš pasakysiu – kas tu“.

Tai gal paprasčiausia būtų surasti tuos jo draugus, kurie apie jį rašė tokius puikius atsiliepimus Facebooke (Paveikslėlio nuoroda).

Perfrazuosiu pasisakymą taikomą nusikaltimų atveju „Ieškokite moters“ į „Ieškokite draugo“, nes tikėtina, kad tai vis tik bus vyras su panašiais pomėgiais ar bent jau polinkiais.

Tiesa, visiškai atmesti to, kad tai galėjo būti ir moteris, irgi negalima, turiu omenyje tą kur jį atvedė į „skaidriausios partijos” užuovėją – ji galėjo nežinoti apie jo galimus pomėgius, tačiau tokiu atveju nebūtų galėjusi ir jo įspėti, vien todėl, kad tas jai net nešautų į galvą. Juk toks puikus vyrukas.

Tad vis tik, greičiausiai – „ieškokite draugų”.

Tada, galbūt, bus paprasčiau surasti tą, kas nutekino slaptą tyrimo informaciją ir „skaidrioji partija“ galutinai praskaidrės, žinoma, tuo atveju, jei teisėsaugai nesudrebės stuburas.

Nes dabar, panašu, pradedama ne nuo to galo, o gal kaip tik nuo to, kad nuvestų į niekur, viskas nurimtų ir išsisemtų?

P.S. Tik ką pažiūrėjau Rūtos laidą ir ten pikantiškomis aplinkybėmis minima I.Šimonytė, dabar besislapstanti nuo žiniasklaidos, kuri, pasak laidos dalyvių buvo pas Čmilytę po prokurorės. Tai negi veikia vis tik klasikinis „Ieškokite moters?”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 387

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Apgailėtina    -  2023-02-23, 05:48

    Tokį niekalą apie tokį svarbų reikalą skaitau pirmąsyk. Ir niekalas toks, kad nei prieštaraut, nei pritart neina. Na negerbi skaitytojų dėmesio ir laiko. Ir kodėl siūlai ieškoti moters, kai kalbama apie pederastiją?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Pastebėjęs    -  2023-02-23, 06:08

      „Apgailėtina”, tikrai apgailėtina, kai tamstai tekstas viešai rodo špygą…

      Atsakyti į šį komentarą
      • Apgailėtina    -  2023-02-23, 06:52

        Rūtos…laidą? Na ir šaltiniai.
        Žiūrėkim faktams į akis: mus valdo iškrypėliai/ nusikaltėliai/pedofilai.
        Žmonės tokią valdžią su mėšlo karučiais išvežti turėtų. KGB įslaptinta. Prezidentė- RU valstybinė paslaptis.Jus ir vaikus bei senolius nuodija, jūs tylit. Jus įkalina namie, jums gerai. Tilžę rusai trypia, jums kažkoks zelenskis galvoj.
        Teapsaugo Dievas Lietuvos žemę ir Tautą nuo valstybės.

        Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-02-23, 06:01

    Galimai GĖJŲ-pedofilą, – tiria pagirtinai ryžtingos prokurorės iniciatyva, ištirs.
    Galimai VIP GĖJUI-pedofilui informaciją galėjo nuskraidinti irgi tik VIP, – Seimo trejybė „Čmil-piš-mork/mik”. Tikėtina, jog buvo įpareigota „Mork-mik”…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....