infa.lt

Kinija iki vasario pabaigos pateiks taikos planą dėl Ukrainos

18 vasario
15:30 2023

Kinijos komunistų partijos Centrinio komiteto Politinio biuro narys Wang Yi, atsakingas už užsienio politiką, paskelbė, kad Pekinas iki vasario pabaigos pateiks politinio sprendimo dėl karo Ukrainoje sureguliavimo planą. Aukšto rango Kinijos pareigūnas tai pasakė sakydamas kalbą Miuncheno saugumo konferencijoje, praneša „Kommersant”.

Kinija pateiks pozicijos dokumentą dėl politinio Ukrainos karo klausimo sureguliavimo. Pozicijos dokumente pakartosime Kinijos Prezidento Xi Jinpingo pateiktus pasiūlymus, įskaitant būtinybę gerbti teritorinį vientisumą ir suverenumą, laikytis JT Chartijos tikslų ir principų, būtinybę rimtai atsižvelgti į teisėtas saugumo problemas ir remti visas pastangas, kuriomis prisidedama prie taikaus krizės sprendimo”, – patikslino jis.

Pasak Wang Yi, Kinija „tvirtai stovi taikos ir dialogo pusėje” Ukrainos karo klausimu. „Esame įsitikinę, kad šią krizinę situaciją galima išspręsti tik taikiomis derybomis”, – sakė jis. Kartu Kinijos pareigūnas užsiminė, kad kai kurios jėgos nenori taikos Ukrainoje, o jų strateginiai tikslai driekiasi už šios šalies ribų. Jis nedetalizavo, ką konkrečiai turi omenyje, tačiau paragino „Europos draugus” „gerai pagalvoti” ir „dėti pastangas, kad problema būtų išspręsta taikiai”.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas kalbėjo prieš Wang Yi Miunchene, pareiškęs, kad taiką Ukrainoje galima pasiekti tiekiant ginklus ir stiprinant Ukrainos kariuomenės pajėgumus. „Mes remiame Ukrainą, kad ji laimėtų ir išliktų suverenia valstybe.

Vienintelis būdas užtikrinti ilgalaikę ir teisingą taiką Ukrainoje – suteikti jiems karinę paramą”, – sakė jis. NATO generalinis sekretorius pripažino, kad „daugelis užduoda klausimą, ar karinė pagalba Ukrainai nekelia konflikto eskalavimo rizikos. Tačiau jis leido suprasti, kad su tuo nesutinka: „Galiu pasakyti, kad nerizikingų variantų nėra. Tačiau Putino pergalės rizika yra daug didesnė”.

Šiemet į Miuncheną Rusijos delegacija nebuvo pakviesta.

Kinijos pareigūnai ne kartą ragino Rusiją ir Ukrainą nutraukti karo veiksmus. Rugsėjį tuometinis Kinijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Wang Yi JT Saugumo Taryboje paragino tarptautinę bendruomenę sudaryti palankesnes sąlygas Rusijos ir Ukrainos deryboms.

Vakar, vasario 17 d., Kinijos nuolatinis atstovas JT Zhang Jun paragino Rusiją ir Ukrainą grįžti prie taikos derybų ir paliaubų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 218

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....