infa.lt

JAV žurnalistas: J. Bidenas susprogdino „Nord Stream” dėl nepasitikėjimo Vokietija

15 vasario
16:16 2023

Seimour Hersh | foto: Berliner Zeitung

Pulitzerio premijos laureatas, JAV tiriamasis žurnalistas Seymouras Hershas (Seimour Hersh) teigia, kad JAV prezidentas Joe Bidenas nusprendė susprogdinti „Nord Stream” dujotiekį bijodamas, kad Vokietija atsisakys sankcijų Rusijai arba netieks ginklų Ukrainai.

S. Hershas sakė, kad planas susprogdinti dujotiekius buvo suderintas jau seniai, tačiau Joe Baidenas jį perkėlė iš 2022 m. birželio į rugsėjo mėnesį.

Jis teigia, kad JAV baiminosi, jog dėl šaltos žiemos Vokietija gali atšaukti sankcijas Rusijai, įskaitant ir „Nord Stream 2” dujotiekio blokavimą.

„J. Bidenas nusprendė leisti vokiečiams šią žiemą pašalti. JAV prezidentas mieliau užšaldys Vokietiją, nei leis nustoti remti Ukrainą…

Operacijoje dalyvavę žmonės matė, kad prezidentas yra pasirengęs užšaldyti Vokietiją dėl savo politinių tikslų, ir tai juos išgąsdino”, – „Berliner Zeitung” leidiniui pasakojo Seymouras Hershas. Apie tai jau rašo ir „New York Post”.

S. Heršas pridūrė, kad per sprogimą sprogo šešios iš aštuonių padėtų bombų. Jo teigimu, taip atsitiko dėl to, kad bombos per ilgai išbuvo po vandeniu.

Jis aiškino, kad sprogdinimo operacija iš pradžių buvo suplanuota 2022 m. birželio mėnesiui, bet vėliau buvo atidėta iki rugsėjo.

Sprogimai „Nord Stream 1” ir nepaleistame „Nord Stream 2” įvyko rugsėjo pabaigoje. Buvo paveiktos trys iš keturių vamzdynų gijų. Rusija ir ES šalys incidentą pavadino diversijos aktu ir pradėjo nepriklausomus jo tyrimus.

Vasario 8 d. Seymouras Hershas portale „Substack” paskelbė straipsnį „Kaip Amerika sunaikino „Nord Stream” dujotiekį”, cituodamas vieną šaltinį, „tiesiogiai susipažinusį su operatyviniu planavimu”. Bombos esą buvo susprogdintos distanciniu būdu.

Tekste teigiama, kad „Nord Stream” sprogdinimai buvo slapta JAV operacija, kurioje dalyvavo ir Norvegija.

Baltieji rūmai pavadino S. Hersho žodžius melu ir visišku prasimanymu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 381

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Patriotas    -  2023-02-15, 16:58

    Debilų pasaulyjeeeee:D…o tikslas yra susilpninti Vokietijai ir taip visą Europą. Bei susilpninti eur dolerio atžvilgiu, energetiškai pririšti EU prie JAV ir taip visą ekonomikos kolapsą perkelti Europai. O tai yra milžiniška išdavystė. Dėl savo politinių interesų Ukrainoje priversti kentėti tiek pačius ukrainiečius tiek europiečius. Tai visiškai tas pats ką daro Rusija. Kadangi BRICS auga ir doleriai tampa beverčiais amerikosai paukos visus kad išgelbėtų savo debilų pedosadistų užpakalius. Šlykštu

    Atsakyti į šį komentarą
    • a.š.    -  2023-02-16, 03:08

      Pritariu. Ir dar pridėčiau ginklų gamybos&prekybos korporacijų interesai gerai įsišakniję JAV, obe to ir ES valstybėms ir RU reikia „išsivalyti” nuo psichų ir šiaip valdžioms nereikalingų aktyvistų. Kai šalia karas ar kas nors pastebi realias šalių vidines problemas? Ar kas pastebi kaip visų aplinkinių šalių valstybės surinktų mokesčių liūto dalis nueina ginkluotei, kuri nuperkama ir siunčiama į karo zoną sunaikinimui? Globaliu mąstu esmė ne kas laimės karą (laimėjimui arba kritiniam perversmui tiek RU, tiek NATO galėtų mesti vos ne šimtus kartų didesnes pajėgas) bet kiek ilgai nuspręs užtęsti „valymąsi” nuo norinčių pakariauti ar šiaip balastu laikomų vyrų išnaikinimą RU+UKR. Pinigų poreikis ir ES bei RU ženklus nusmukdinimas leis JAV laikinai jaustis stipriai, jei nekreipsime dėmesio į Kiniją…

      Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-02-15, 17:02

    JEIGU taip buvo?… J. Bidenas – išmintingas ir įžvalgus…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Myndė    -  2023-02-15, 19:24

    Ką galima pasakyt.
    ES pasirodė kaip „terpylos”. Tai ir kentės.
    Rusija irgi nelabai ryžtingi – kentės taip pat, tik gal mažiau.
    Realūs lošėjai išlieka tie patys – JAV ir Kinija. Statyčiau už Kiniją – JAV labai jau karmą susigadino.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Man idomiau,    -  2023-02-16, 05:43

    koki vaidmeni tame atliko Lenkija,kurios atstovas nesusilaike,atviru tekstu nepadekojes JAV uz teroro akta!?? Gal ponas Sikorskis turi JAV duju imoniu akciju?

    Atsakyti į šį komentarą
  5. User    -  2023-02-16, 06:15

    Na laukiam kol sprogs Norvegijos dujotiekis į Europą. Yra trys vamzdžiai. Rusai pasakė, kad to nepaliks taip. Jei teisiškai nepavyks nubausti kaltus, nubaus jų pačių metodais. Rusai niekada nieko naujo nesugalvoja. Jie atkartojau tai, ką daro „civilizuoti” vakarai.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...