infa.lt

Masiniai atleidimai: iš didžiųjų technologijų įmonių atleidžiami iki 1 mln. dolerių uždirbantys darbuotojai

24 sausio
06:50 2023
Google, Microsoft, Amazon

foto: © Provided by Times Now

Didžiųjų technologijų korporacijų masinio etatų mažinimo sezono metu paaiškėjo daugiau detalių apie tai, kurios vertikalės ir kiek uždirbantys darbuotojai atleidžiami iš tokių technologijų įmonių kaip „Google”, „Microsoft” ir „Amazon”. Didžiausią atleidimų naštą patyrė  iki 1 mln. dolerių per metus uždirbantys vyresnieji vadovai, rašo MSN.

Technologijų milžinės „Google” darbuotojai, kurie buvo atleisti per masinį darbuotojų atleidimą, anksčiau buvo gerai įvertinti arba ėjo vadovaujančias pareigas, dažniausiai tie, kurių metinis atlyginimas siekė nuo 500 000 iki 1 mln. dolerių, atskleidė „The Information” pranešimas.

Neseniai „Google” patronuojančioji bendrovė „Alphabet Inc” paskelbė, kad artimiausiomis dienomis atleis mažiausiai 12 000 įvairių vertikalių darbuotojų.

Remiantis IANS pranešimu, 12 000 darbuotojų, kuriems patirs atleidimų poveikį, priklauso visiems skyriams, įskaitant „Google Cloud”, „Chrome”, „Android” ir „su paieška susijusias grupes, vadovaujamas vyresniojo vadovo Prabhakaro Raghavano”.

Kaip pranešė IANS, „Google Cloud” atleido žmones iš strategijos, įdarbinimo ir „go-to-market” grupių.

Masinis atleidimas taip pat smarkiai paveikė „Alphabet” vidinį mokslinių tyrimų ir plėtros (MTTP) padalinį, vadinamą „Area 120”. Didžioji dalis „Area 120” komandos buvo „likviduota”.

Panašiai vyksta ir „Microsoft”, kuri atleido apie 10 000 darbuotojų, iš kurių labiausiai nukentėjo tokių žaidimų, kaip „Halo”, kūrimo studijų darbuotojai. Kiti atleidimai paveikė mišrios realybės (MR) ausinių komandas. Be to, „Microsoft” uždarė 2017 m. įsigytą virtualios realybės socialinę platformą „AltspaceVR”, pranešė IANS.

Tarp „Amazon” atleidžiamų darbuotojų buvo įrenginių ir paslaugų skyriaus darbuotojai. Atleidimas palietė beveik 2 000 žmonių techninės įrangos vadovo Dave’o Limpo padalinyje, kuriame kuriami tokie produktai kaip „Alexa” ir „Echo” išmaniųjų namų įrenginiai.

Kaip teigiama CNBC pranešime, atleista ir „nemažai” darbuotojų, dirbančių su pristatymo dronais „Prime Air” projektu.

E. mažmeninės prekybos milžinė taip pat nutrauks labdaros aukojimo programą „AmazonSmile”, nes ji nepasiekė tokio rezultato, kokio siekė bendrovė.

infa.lt: čia skaitome apie visiškai netikėtą masinį darbuotojų, kurie, galbūt, pasiėmė paskolas būstui, automobiliui ar  nuosavam verslui plėtoti, atleidimą, sugriaunant visus jų ateities lūkesčius ir, kai kuriais atvejais, pasitikėjimą gyvenimu. Mes nežinome kiek iš jų baigs gyvenimą savižudybe, kiek susiras bet kokį kitą darbą, o kiek liks bedarbiais, nusivylusiais gyvenimu ir griuvusiais į narkomanijos liūną. Akivaizdu viena – kad ir koks nuvalkiotas bebūtų argumentas apie „Vakarų vertybes” – jos niekada nėra nukreiptos į konkretaus žmogaus gerovę. Laimi liberalus kapitalas – žmogus – visada vertinamas tik kaip resursas ir visada yra prašytojo pozicijoje.

Tikėtina, kad naujai besidarbinantieji į šias kompanijas žinos kuo rizikuoja numatomos krizės atveju – jokių garantijų, jokio patikimumo, jokio pasitikėjimo.

 

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 272

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Ar tai reiskia,    -  2023-01-24, 08:45

    kad baigiasi „oro stumdytoju” era? Gal,pagaliau,bus atsigrezta i dirbancius realu ir sunku,visus islaikanti,kasdieni darba?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar tokių tikėjotės pirmo turo Prezidento rinkimų rezultatų?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

jeigu jiems negalioja referendumas, tai gal ir preziko rinkimai negalioja?...

net "objektyvieji" LT žurnalistai kai kalba apie šį konfliktą. sako. kad "Izraelio OKUPUOTOSE TERITORIJOSE" žydus...

Giliu įsitikinimu izraelio sionistus reiktu teisti iki gyvos galvos uz nusikaltimus, tiek vaiku nužudė, nera...

Rusija ne tik nacistinė, bet ir fašistinė. O lyginant su Izraeliu, tai ji 100 -...

HRV

Jei Rusija nacistine, tai koks tada Izraelis?...

ant Gruzijos sutuburo nacistinė Rusija sėdi...

Valio. Gruzija yra pažangesnė ir turi stipresnį stuburą, kas leido atlaikyti agentų spaudimą. Butkevičiaus įdirbis...