infa.lt

Samanė, cigaretės, narkotikai, kalėjimas

17 sausio
14:11 2023

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Telšiuose gyvenantis R. K. buvo kaltinamas neteisėti stiprių alkoholinių gėrimų gaminimu, laikymu, gabenimu, neteisėtu disponavimu kontrabandinėmis cigaretėmis, neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Anksčiau teistas vyras ir šį kartą pripažintas kaltu.

Teisiamajame posėdyje R. K. parodė, kad 2021 metų rugpjūčio 22 d. Telšių mieste jo vairuojamą automobilį „Volkswagen Golf“ sustabdė policijos pareigūnai ir paprašė pateikti dokumentus bei  atidaryti automobilio bagažinę – joje policininkai rado 5 butelius alkoholio, dar 15 butelių su namine degtine buvo sudėti automobilio salone ant galinės sėdynės.

Kaip teigė kaltinamasis, neilgai trukus jam buvo liepta sėsti prie vairo ir važiuoti į policiją kartu su vienu iš pareigūnų. Atvykus į policijos kiemą, R. K. žodžiais, jį uždarė į policijos automobilį ir uždėjo antrankius.

Kratos buvo atliktos R. K. namuose ir Telšių rajone esančioje sodyboje. Jų metu buvo rasta daugiau, kaip 50 litrų stiprių naminių alkoholinių gėrimų ir beveik 4 tūkstančiai pakelių Baltarusijos Respublikos banderolėmis pažymėtų cigarečių, jų vertė – apie 14 tūkstančių eurų.

Atlikdami kratą R. K. sodyboje, daržinėje esančiame šiene  pareigūnai aptiko metalinį indą, kuriame buvo slepiami 472,071 g psichotropinės medžiagos – amfetamino. Kaltinamasis teisme pasakojo, kad  naminę degtinę pareigūnai rado namo kieme po egle.

R. K. žodžiais, metalinį indą pirmą kartą pamatęs, kai pareigūnas jį parodė iškėlęs. Ūkinis pastatas, kuriame rastos cigaretes ir indas su narkotikais, kaltinamojo tvirtinimu, nebuvo rakinamas. R. K. teismui teigė, kad jo ūkiniu pastatu anksčiau naudojosi pažįstamas vyras, kuris dabar jau miręs.

Tas vyras, kaltinamojo teigimu, atvykdavo pas jį į sodybą ir  daržinės antrame aukšte pasidėdavo vyną, alų, cigaretes. Kaltinamasis sakė darantis prielaidą, kad indas su narkotikais galėjo būti šio vyro, kadangi jis prašydavęs leisti pasidėti daiktus.

Kaltinamasis teismui pasakojo, kad rasta namine degtine nesiruošė prekiauti – tik norėjo užpilti uogas ir  pasigaminti vyną. Naminę degtinę sulaikymo dieną, R. K. žodžiais,  ketino vežtis į krikštynas, būtų davęs giminaičiams lauktuvių.

Vyras sakė, kad cigaretes iš nepažįstamo vaikino  pirko už  5000 eurų, ketino jas parduoti. Kaltinamasis dėl rastų narkotikų kaltu neprisipažino, dėl naminės degtinės cigarečių kaltę pripažino, gailėjosi, kad padarė šį nusikaltimą.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad R. K. padarytos nusikalstamos veikos yra įrodytos liudytojų parodymais, specialistų pateiktomis išvadomis, kita byloje esančia medžiaga. Kaltinamojo  keliamos versijos, kad psichotropines medžiagas jo sodyboje galėjo palikti miręs pažįstamas  vyras, teismo įsitikinimu, nepatvirtina jokie objektyvūs bylos duomenys, todėl ši versija laikytina menamo pobūdžio pamąstymais.

Teismas R. K. dėl padarytų jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų pripažino kaltu ir paskyrė galutinę bausmę – laisvės atėmimą 7 metams ir 5000 eurų baudą. Ši bausmė yra subendrinta su dalimi pridėtos bausmės – pinigine bauda, paskirta už kitą anksčiau padarytą nusikaltimą.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 202

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-01-17, 16:17

    Užuojauta – R.K…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...