infa.lt

Welt: Vokiečiams telieka tik pavydėti rusų sportininkams

27 rugpjūčio
14:56 2016

welt.de

Medvedevas

nuotrauka: Reuters

Rusijos sportininkai dalyvavę Olimpinėse Rio de Žaneiro žaidynėse iškovojo 56 medalius, ir pagal medalių skaičių užėmė ketvirtą vietą prieš Vokietiją, praneša vokiečių Die Welt. Kiekvienas nugalėtojas iš Rusijos vyriausybės kaip dovaną gavo po baltą visureigį BMW X6 ir piniginę premiją nuo 23 iki 55 tūkstančių eurų.

Be to, tie rusų sportininkai, kurie nebuvo prileisti dalyvauti Žaidynėse dėl dopingo skandalo, taip pat neliks be apdovanojimo.

Kaip pranešė Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas, visi jie gaus piniginę kompensaciją. Rusų Olimpiados dalyvių palaikymo labdaros fondas „suteiks finansinę paramą mūsų geriausiems sportininkams, ir pirmiausia mūsų lengvaatlečių rinktinei“, pabrėžė Medvedevas. Kaip rašo Die Welt, vokiečių sportininkai „gali tik svajoti apie rusų piniginius apdovanojimus“. Už auksinį medalį vokiečiai gavo „viso“ 20 tūkstančių eurų.

Pasak buvusio čempiono plaukimo rungtyje Markus Deiblerio, tai „labai mažai“. „Šalyje, kur Olimpinių Žaidynių nugalėtojas gauna 20 tūkstančių eurų, o TV šou „džiunglių karalius“ nugalėtojas – 150 tūkstančių eurų, nereikėtų stebėtis nedideliu medalių skaičiumi“.

Tačiau vokiečiams, visgi pasisekė labiau, nei britams. „Britų sportininkai iškovojo 67 medalius, užėmė antrą vietą po JAV, ir kaip apdovanojimo negavo visiškai nieko“, – reziumuoja Die Welt.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 102

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...