infa.lt

G.Nausėda: Sausio 13-oji – mūsų vienybės ir laisvės triumfo diena

13 sausio
11:51 2023

Prezidento kanceliarijos nuotrauka/ Robertas Dačkus | lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Laisvės gynėjų dienos rytą, prisijungdamas prie pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“, Vilniaus Antakalnio gimnazijoje kartu su mokiniais uždegė vienybės, atminties ir pergalės žvakes.

Šalies vadovas taip pat dalyvavo netradicinėje pilietiškumo pamokoje „Uždekime laisvės laužą“, skirtoje švęsti Lietuvos laisvę ir pagerbti tautos gynėjų atminimą.

„Prieš trisdešimt dvejus metus išaušo tartum panašus rytas: žvarbokas, šaltas, nejaukus. Tąkart jis buvo paženklintas mūsų 14 didvyrių žūtimi, daugybė žmonių buvo sužeista. Ko gero, ne vienas iš mūsų tuo metu atsakinėjo sau į klausimą – o kas toliau?

Negi ir vėl sutryps, nejau ir vėl blogis laimės prieš šviesą? Būtent tada, tomis minutėmis ir valandomis, buvo atsakyta į šį klausimą: šį kartą nepavyks. Šį kartą mes esame stipresni, nes pasiryžome, esame kartu, visi kaip vienas.

Esame pasirengę paaukoti viską, jei reikės – ir gyvybę. Štai kodėl ši diena yra nepaprastai svarbi. Lietuva tądien gimė iš naujo, gimė tam, kad gyvuotų per amžius“, – kreipdamasis į gimnazijos mokinius sakė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, jog šiandien, visoje Lietuvoje matant languose degančias atminimo žvakes, tampa akivaizdu: mes nepamiršome Sausio 13-osios didvyrių, mes juos visada prisiminsime, nes jų aukos leido nutiesti kelią į ateitį.

„Šiandien, matydamas daug veidų, jaunų ir ne tik, suprantu, kad laisvė mums visiems yra brangiausia vertybė. Nes ji suteikia galimybę svajoti, galimybę rinktis ir įgyvendinti svajones.

Branginkime ją. Padėkime ją išsaugoti mūsų kaip niekad artimai ukrainiečių tautai. Patikėkite – ji žvelgia ir į mus. Į visą pasaulį. O pasaulis turi suprasti, kad šiandien vyksta nepaprastai svarbūs dalykai, kurių akivaizdoje nevalia svarstyti, kurią pusę rinktis.

Turime likti teisingoje istorijos pusėje ir padėti Ukrainai iškovoti pergalę, nes tai bus ir mūsų pergalė“, – teigė šalies vadovas.

Prezidento teigimu, šiandien, pagerbdami tiek Sausio 13-osios aukas, tiek kovoje žuvusius ukrainiečius, kiekvienas sau turime pasakyti: kad ir kas nutiktų – mes išsaugosime laisvę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 304

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. Patriotas    -  2023-01-13, 12:07

    Davoso pakalikas ruošia dirvą siųsti utilizacijai jaunus stiprius už valstybinę galinčius kovoti karius. Sulydo Lietuvą su Ukraina ir taip bus sunaikinta mūsų tauta. Nusiginkluoti jau baigiame tuoj ir nusižudysim. Užkabino masonų ložės neužmirštuolę užkabins ir Globalų pasa. Novus ordum seclorum. Nusodins Nausėda tautą į dugną. Paskui fleita,avinai, į skerdyklą marš !.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. veteranas    -  2023-01-13, 12:23

    Pasakysiu be užuolankų-jei 1991 m.sausio 13 dieną būčiau bent nujautęs,kokį „pasakišką ir linksmą” gyvenimėlį mums ruošia tie seime užsibarikadavę tautos atmatos,reikalavę,kad runkeliai juos gintų iš paskutiniųjų (jau įpusėjo masinis dvikojų galvijų nuodijimas ir čipavimas),būčiau be menkiausių dvejonių su kalašu rankoje įsiveržęs vidun ir be ceremonijų iššaudęs tuos seimo išgamas,kaip pasiutusius šunis,pradedant pačiu apraikytu TATA…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2023-01-13, 13:17

      Na jei taip tada būtų atsitikę, tai dabar šioje vietoje būtų visiškas „ruskij mir” ir jei būtų karas su Ukraina eitu lietuviai kariauti prieš ukrainiečius ar NATO, o tai būtų „gerai”…?

      Atsakyti į šį komentarą
      • Myndė    -  2023-01-13, 14:11

        Iš kur žinai, kaip „būtų”? Pilnatis padeda?
        Žmogus tiesiog išreiškė nuomonę. Tai jam garantuoja Konstitucija, tik kai kurie „patriotai” mano, kad jų vienintelių nuomonė teisinga.
        Kai baigiau mokyklą, joje mokėsi ~400 mokinių. Dabar 33. Nesakau, kad norisi šaudyti, bet džiautis ir didžiuotis tokia „gerovės valstybe” norisi dar mažiau.

        Atsakyti į šį komentarą
  3. daktaras    -  2023-01-13, 12:26

    Kiek Lietuvoje yra durnynų, jeigu ne valstybinė paslaptis? Šitam mikrocefalui reikia ypatingo. Sukarinto. Yra tokių durnynų, kaži? Sukarintų. Durdomo pavadinimas turėtų būti – „Ukrainos vardo antikorupcinis valstybinis demokratinio pilietinio karo ugdymo psichoneurologinis dispanseris/gydykla – Kijevo Rusia”. Pirmas klientas – nuosėda. Gydymas konservatoriškas: badavimas, apkasų rausimas, haubicų plovimas, tankų vikšrų profilaktinė priežiūra, nakčiai dieta – haloperidolum arba xanax ir klizma su patriotinės ricinos aliejumi pavadinimu „azov”. Jeigu po pusės metų intensyvaus gydymo ligonis nepasveiks – užmigdyti. Su visa pilietybe, o šiknon įkišti LT kolonijos gubernatoriaus mandatą (atsiprašau už aliuziją į porno. Kalta ligonio fizionomija).

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Neduok,Dieve    -  2023-01-13, 12:58

    tokios „vienybes ir laisves”!

    Atsakyti į šį komentarą
  5. VŽA    -  2023-01-13, 14:57

    Mūsų gerb. Prezidentas – už mąstančius žmones, už gamtos duotą Šeimą, kurioje augtų vaikai. Būtina Jį palaikyti, nes lyt-psichiškai iškrypusieji ir paleckiuko VALYMO nuo visuomenės pasmirdusios liekanos, – loja ant Jo…

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Su kuo gi    -  2023-01-13, 18:58

    ta „vienybe”!? Su vietiniais ir is visu pasvieciu prikviestais vergvaldziais,ivezanciais dar pigesnius importinius i musu,vergu vietas? Paliekant mus be pragyvenimo saltiniu ir taip isvejant svetur mus,musu artimuosius,vaikus!? Kad tau liezuvis akmeniu virstu,”vienytojau”,atsiprasant!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....