infa.lt

„Krakenas” pademonstravo savo galimybes Rusijoje

13 sausio
06:20 2023

Kaštonai

Kiek pavojinga naujoji „omicron” mutacija

„Krakenas” pasiekė ir Rusiją. „Rospotrebnadzor” duomenimis, pirmasis infekcijos atvejis nustatytas Penzos srityje. Liga buvo lengvos formos, ir moteris pasveiko sausio 2 d. „Krakenas” yra omikrono atmainos atmaina, praneša „Kommersant”.

Pirmą kartą JAV ji buvo aptikta 2022 m. spalio pabaigoje. Po dviejų mėnesių ši mutacija jau sudarė daugiau kaip 40% visų koronavirusų infekcijų Jungtinėse Valstijose.

Tačiau „krakenas” gana lengvai apeina imuninę apsaugą po ligos ar vakcinacijos, sakė Kulakovo mokslinių tyrimų instituto direktoriaus pavaduotojas medicinos mokslų daktaras Kirilas Maslijevas: „Krakenas” nėra visiškai naujo tipo koronavirusas. Nepaisant to, kad jis patyrė keliasdešimt mutacijų, jis vis dar yra „omicron” porūšis.

Jis išlaiko „omikrono” savybes, iš kurių svarbiausia – didelis užkrečiamumas. Vienas žmogus šia atmaina gali užkrėsti du žmones. Jis taip pat geba išvengti imuninės apsaugos. Tačiau iš tikrųjų mūsų imuninė sistema yra gana sudėtinga.

Žinoma, naujasis porūšis – „krakenas” – gali lengviau prisijungti prie įėjimo vartų, t. y. angiotenziną konvertuojančio fermento receptorių, per kuriuos COVID-19 patenka į mūsų organizmą. Tačiau jo pašalinimui įtakos turi ir antikūnų kiekis, ir vadinamasis T ląstelių imunitetas.

Tiek „omicron”, tiek „kraken” gali išvengti antikūnų atsako, tačiau T-ląstelių imunitetas vis dar yra veiksmingas maždaug 85%, todėl galime pagrįstai tikėtis, kad ši atmaina smarkiai neišplis. Taip, tikimasi, kad ligų banga didės, tačiau kalbant apie hospitalizacijas, dramatiškų pokyčių nesitikime.

„Rospotrebnadzor” teigia, kad dėl „krakeno” atradimo neplanuojama taikyti jokių apribojimų. Tai galima paaiškinti lengva ligos eiga, mano Maskvos valstybinio universiteto Biologijos fakulteto Virusologijos katedros profesorius, biologijos mokslų daktaras Aleksejus Agranovskis: „Visos krekenų atmainos pasižymi tokiu pat užkrečiamumu kaip vėjaraupiai ir tymai , ir yra palyginus mažai patogeniškos. Tai reiškia, kad jos sukelia daug mažiau mirtinų ir sunkių atvejų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 291

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Pasidomėkit Bilo gateso veikla    -  2023-01-13, 08:44

    Bus aišku ką Bilas nori prastumti žmonijai valdovu liepiamas.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Anonimas    -  2023-01-13, 09:03

    Kliedesiai. Lachatronas avims.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Verciau    -  2023-01-13, 13:12

    parasykite,kokiu budu is ZIV ir kitu rizikos grupiu dingo homoseksualai? Nes medikai – to nesupranta!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....